2014/10/27
HUAWEI Named One of LinkedIn’s “World's 100 Most InDemand Employers of 2014”

Een nieuwe, supersnelle octa-core smartphone en hoogstaande vingerafdruktechnologie (single-touchbediening)

Berlijn, Duitsland, 4 september 2014: Huawei heeft vandaag de Ascend Mate7 voorgesteld op de Internationale Funkausstellung (IFA) in Berlijn. Deze smartphone heeft een groot FHD-scherm van 6 inch voor een nog betere entertainmentbeleving, een slankere behuizing van 7,9 mm voor extra comfort, een krachtigere octa core chipset voor de snelste prestaties en een 4 100 mAh batterij die langer meegaat dan ooit. Dankzij de nieuwe vingerafdruktechnologie (single-touchbediening) en EMUI 3.0 is de Ascend Mate7 perfect afgestemd op onze mobiele levensstijl en laat hij gebruikers toe altijd het onderste uit de kan halen. De Ascend Mate7 is de nieuwste smartphone met een groot scherm van Huawei en de ideale manier om de krachtige ambities van het merk als de op twee na grootste smartphonefabrikant ter wereld in de verf te zetten.


“Vandaag stellen we de consument onze snelste en meest overtuigende smartphone met een groot scherm tot nog toe voor. Hij symboliseert onze voortdurende inspanningen om mensen overal ter wereld van onze topproducten te laten genieten – ons motto ‘Make it Possible’ indachtig”, aldus Richard Yu, CEO van de Huawei Consumer Business Group. “De Huawei Ascend Mate7 zet de toon voor de andere smartphones met een groot scherm dankzij betere, indrukwekkend zuinige prestaties en het uitzonderlijke gebruiksgemak van onze superieure vingerafdruktechnologie die je met één toets kunt bedienen.”


Slimme prestaties


De Ascend Mate7 maakt indruk met zijn slimme Huawei Kirin 925 octa core processor. De vier grote A15 1,8 GHz en vier kleine A7 1,3 GHz chipsets worden in verschillende configuraties geactiveerd naargelang de behoeften van een specifieke app of functie. Zo gaat deze smartphone erg slim om met de beschikbare energie. De Ascend Mate7 belast de batterij tot 50% minder door vanzelf de kleinere A7-kernen in te schakelen voor de standaardapps die consumenten ten minste 80% van de tijd gebruiken. Pas voor zwaardere toepassingen, zoals spelletjes, gooit deze smartphone zijn grotere A15-kernen in de strijd. Bovendien activeert de processor zelf extra kernen zodra hij merkt dat 85 tot 95% van een kern wordt gebruikt.


De Ascend Mate7 is wellicht de eerste smartphone van 6 inch die je in een handomdraai ontgrendelt met een vingerafdrukfunctie. Wachtwoorden of swipecombinaties onthouden is dus verleden tijd. Dankzij deze functie kun je deze smartphone ten minste 80% sneller ontgrendelen dan toestellen die met de tragere swipeherkenning zijn uitgerust. De vingerafdruklezer aan de achterkant van het toestel meet 9,16 bij 9,16 mm en onthoudt tot vijf verschillende vingerafdrukken. Die kan de gebruiker naar eigen goeddunken toewijzen voor normaal gebruik of gastmodus. Vervolgens kan hij tussen de modi wisselen om privémappen, apps of betaalgegevens optimaal te beveiligen. Dankzij de hoge resolutie van 508 ppi is de lezer erg nauwkeurig. Meermaals swipen om het toestel te ontgrendelen hoeft dus niet – zelfs niet met natte vingers of bij lichte regen. Bovendien slaat ARM TrustZone de versleutelde vingerafdrukgegevens op in de chipset voor een optimale bescherming door SecureOS en krijgen derden hier absoluut geen toegang toe.


Dankzij LTE Cat6, wat garant staat voor de hoogste downloadsnelheden (tot 300 Mbps), kun je met de Ascend Mate7 HD-filmpjes in minder dan 30 seconden downloaden. Huawei is er bovendien in geslaagd om een enorme lithium-polymeerbatterij van 4 100 mAh met hoge dichtheid in de slanke Ascend Mate7 te passen – goed voor meer dan twee dagen non-stop normaal gebruik. De Ascend Mate7 beschikt over drie energiebesparende standen: normaal, slim en ultrazuinig. Met dank aan de eigen energiebesparende technologie van Huawei.


Stijl én inhoud


De Ascend Mate7 is voor meer dan 95% uit metaal gemaakt – vrij uniek voor een smartphone van deze omvang. Bovendien bestaat het toestel vanbinnen uit een sterke aluminiumlegering die de warmteontwikkeling aanzienlijk beperkt. De Ascend Mate7 is amper 7,9 mm dik en weegt nauwelijks 185 g. Dankzij de ergonomische kromming aan de achterkant is hij bovendien heel gemakkelijk te bedienen met één hand. De kers op de taart: dankzij de supersmalle rand van 2,9 mm bedraagt de verhouding behuizing-scherm een indrukwekkende 83%. De Ascend Mate7 is verkrijgbaar in drie stijlvolle kleuren: moonlight silver, obsidian black en amber gold.


Dankzij de energiezuinige LTPS-display van 6 inch (Full HD) en de JDI Nega-NEO technologie die een indrukwekkende contrastverhouding van 1 500:1 oplevert, staat de Ascend Mate7 garant voor een ongekend scherpe beeldkwaliteit. De BSI-sensor van Sony (vierde generatie) en het diafragma van f/2.0 zorgen ervoor dat je zelfs bij slecht licht nog betere partyfoto’s neemt met de camera van 13 MP aan de achterkant van het toestel. De camera vooraan van 5 MP is dan weer uitgerust met de toonaangevende niet-sferische 5P-lens – ideaal voor een hogere beeldkwaliteit en minder vervorming.


Intuïtief en eenvoudig


De Ascend Mate7 werkt met EMUI 3.0, de nieuwe versie van de intuïtieve gebruikersinterface van Huawei. Die maakt het eenvoudiger om het toestel met één hand te bedienen. Bovendien steekt de hele software-interface in een nieuw kleedje. In de volledige EMUI 3.0 wordt het nieuwe timeline-ontwerp uitgebreid gebruikt voor een betere samenhang over diverse apps heen. Daarnaast voldoet EMUI 3.0 intuïtief en actief aan dagelijkse behoeften via praktische en visueel aantrekkelijke details in het ontwerp. Zo vallen de belangrijke smartphonefuncties bellen, contacten en messaging samen. Eenmaal horizontaal vegen volstaat om tussen deze functies te schakelen.


Beschikbaarheid en accessoires


De standaardversie van de Huawei Ascend Mate7 (2 GB RAM en 16 GB ROM) is te koop voor een adviesprijs van 499 euro. Dit toestel is vanaf het derde kwartaal van 2014 verkrijgbaar in meer dan 30 landen / regio’s, waaronder het Chinese vasteland, Hongkong, het VK, Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje. België is aan de beurt in november 2014. Een van de accessoires is de nieuwe UltimoPower Active Noise Cancelling hoofdtelefoon die het omgevingsgeluid met 15 tot 30 dB beperkt en voor het eerst is uitgerust met een interne batterij die zichzelf oplaadt als de hoofdtelefoon met een smartphone is verbonden (batterijduur van twee uur in combinatie met andere toestellen). Ook lederen hoesjes en een oplaadstation dat de smartphone omtovert in een digitale fotolijst zijn van de partij.