2014/12/02
HUAWEI levert tablets aan medisch staf RSCA

hot press

Brussel, 2 december 2014 – Huawei en RSCA laten weten dat Huawei MediaPad Link+ tablets levert aan de medische staf bij Anderlecht. Deze 10 inch tablets zullen worden gebruikt voor een nauwere opvolging van de spelers, zowel in de A-kern als de jongerenwerking van Anderlecht.


hot press

Dagelijks vullen de spelers een vragenlijst in over hun slaapgewoonte, kwaliteit van de slaap, eetgewoontes, algemene fitheid, potentiële spierpijnen. Deze gegevens worden via de tablets van Huawei, die op diverse plaatsen in de club beschikbaar zijn, verzameld. De informatie wordt opgeslagen in een database en via een dashboard ter beschikking gesteld aan de medische staf van de club. Met deze informatie kan de staf de fitheid van de spelers beter opvolgen en het trainingsprogramma van de dag beter aanpassen aan de individuele noden en behoeften van de spelers.


hot press

De aanpak van de medische staf van Anderlecht is redelijk innovatief en uniek. Deze vernieuwende aanpak wordt tevens doorgetrokken naar de jeugdwerking van de club. Het verzamelen van gegevens over een speler op jonge leeftijd kan alleen maar bijdragen tot de nauwgezette opvolging en de evolutie van talentvolle spelers op lange termijn.


hot press

“De samenwerking met Huawei past in de digitalisering van de club. Mobiele technologie is vandaag de dag een belangrijke ‘enabler’. Daarom zullen de Huawei toestellen onder méér dienen om de opvolging van de spelers te ondersteunen. Via de mobiele communicatie zullen de spelers ook op de hoogte gebracht worden van hun trainingschema, hun voedingspatroon en de medische opvolging,” zegt Herman Van Holsbeeck, algemeen directeur van RSC Anderlecht.


hot press

“Technologie maakt vandaag de dag veel mogelijk. Wij delen onze passie voor technologie met Anderlecht en staan hen bij om technologie op een innovatieve manier te gebruiken en hen zo bij te staan in hun streven naar topprestaties. We delen de passie en willen op deze manier ons steentje bijdragen in het ontwikkelen, koesteren en beter opvolgen van talent,” zegt Dirk Pauwels, Country Director bij Huawei Belux.


hot press

Video: http://youtu.be/Vrg_QR1B8n0


MediaPad 10 Link+


hot press

De MediaPad 10 Link+ is een tablet met een 10,1 inch scherm, een resolutie van 1 280 x 800 IPS. Het toestel heeft een omvang van 257,4 mm x 175,9 mm x 9,9 mm en weegt 620 gram. Deze tablet beschikt over een Quad-core 1,6 GHz processor en is uitgerust met Android 4.2 en Emotion UI 1.6, de gebruiksvriendelijke interface van Huawei. Tevens beschikt hij over twee 3 Mp camera’s vooraan en achteraan en een krachtige 6 600 mAh batterij.