2015/05/22
HUAWEI stelt de HUAWEI P8 lite voor, de nieuwste aanwinst in zijn P-serie

Brussel, 22 mei 2015 - Na zijn premium smartphone - de HUAWEI P8 die in april 2015 werd gelanceerd - stelt de HUAWEI Consumer Business Group nu ook de
P8 lite voor. Deze nieuwe smartphone is een compactere versie van de P8 en vult de succesvolle P8-reeks van HUAWEI aan. Dit is een smartphone voor ieders smaak.

Eenvoudig design met uitmuntende prestaties

De HUAWEI P8 lite combineert een tijdloos ontwerp met krachtige functies. De P8 lite beschikt over een volledig IPS-touchscreen van 5 inch. Deze smartphone is de ideale keuze voor wie het alles wil: design, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

De HUAWEI P8 lite heeft een uiterst dunne behuizing van 7,7 mm en weegt amper 131 gram. Hij is gemakkelijk met één hand te bedienen en staat zo garant voor een perfecte interactie tussen toestel en gebruiker. “De P8 lite is de perfecte aanvulling op onze P8-familie. We hebben hem specifiek ontworpen op vraag van consumenten die design en functionaliteit willen in combinatie met een uitstekende prijs-prestatieverhouding. HUAWEI probeert voortdurend het leven van consumenten gemakkelijker te maken door ultramoderne functies erg gebruiksvriendelijk te maken en zo de mobiele ervaring te verbeteren”, zegt Dirk Pauwels, Country Director van de HUAWEI Consumer Business Group Belux.

Uitzonderlijke en eenvoudige entertainmentbeleving

In lijn met de uitstekende cameraprestaties van de hele P-reeks van HUAWEI, is de HUAWEI P8 lite uitgerust met een camera van 5 megapixels vooraan en een van 13 megapixels achteraan.

De functionaliteit van de camera van de HUAWEI P8 lite werd verbeterd, door de unieke vooraf geïnstalleerde functies:

‘Image Sharpening Algorithm’ - zorgt voor uitstekende hd-foto’s bij diverse lichtsterkte. Het algoritme staat garant voor uitzonderlijke details, vooral bij portretten en landschappen.

‘Perfect Me’ – de selfiefuncties die ook op andere apparaten van HUAWEI te vinden zijn, bieden diverse opties voor de perfecte selfie. Bovendien herkent deze versie automatisch het gezicht van de eigenaar van het apparaat. Alle andere gezichten in het beeld worden verbeterd met het verfraaiende effect op standaardniveau. Dankzij deze personalisatie kunnen gebruikers net dat tikkeltje meer charme toevoegen aan hun foto.

Naast de standaardfuncties om gezichten op foto’s te verbeteren (zoals effen maken, witter maken, gezicht afslanken en ogen verbeteren) bevat de functie tien niveaus om beelden bij te schaven en opties om video-opnamen en videogesprekken te verbeteren.

De uitstekende audioprestaties zijn te danken aan een BOX-geïntegreerde geluidskamer en afzonderlijke luidsprekers voor- en achteraan om dispersie bij lage frequenties te verhinderen. Het resultaat: een geluid met hifikwaliteit.

Met de sterke 4G-verbinding blijven consumenten gemakkelijker online

De HUAWEI P8 lite beschikt over een 1,2 GHz 64-bits Octa-Core HiSilicon Kirin 620 chipset en biedt een ultrasnelle 4G LTE met een maximale downloadsnelheid van 150 Mpbs. Online blijven was nooit zo eenvoudig.

Om het leven van consumenten in goede banen te leiden, zit er bij de P8 lite ook een gratis jaarabonnement op Todoist. Dat is een van de populairste apps ter wereld voor to-dolijstjes. De app helpt meer dan vier miljoen mensen om hun dagelijkse activiteiten bij te houden en meer te doen met minder moeite.

Het interne geheugen van 2 GB RAM en 16 GB ROM is met een microSDTM-kaart eenvoudig uitbreidbaar tot 128 GB. De batterij met lange levensduur zorgt ervoor dat consumenten ook onderweg van alle functies kunnen gebruikmaken, met een maximale gesprekstijd van 780 minuten bij 3G; en 450 uur stand-bytijd bij 4G.

De HUAWEI P8 lite is vanaf nu beschikbaar in verschillende belgische telecomwinkels. De aanbevolen winkelprijs van de P8 lite bedraagt 249 euro.