2015/09/02
HUAWEI stelt de Mate S voor: een luxieuze smartphone met revolutionaire touch technologie

[BERLIJN, Duitsland - 2 september 2015]: In de Max-Schmeling-Halle in Berlijn, stelt de HUAWEI Consumer Business Group vandaag de HUAWEI Mate S voor, het nieuwe paradepaardje in HUAWEI Mate reeks. Het ergonomische, luxieuze design en de innovatieve technologie biedt opnieuw een ultieme Android ervaring, die de verwachtingen van de industrie alweer overtreft.

"Met het ontwerp van de HUAWEI Mate S was het ons doel om een smartphone te ontwikkelen die een persoonlijke ervaring biedt, in plaats van een standaard gebruikerservaring," zei Richard Yu, CEO van HUAWEI Consumer BG. "De HUAWEI Mate S is gebaseerd op de inzichten die we verzamelden over de menselijke interactie. Zo is aanraken één van de meest natuurlijke interacties waarmee wij onze wereld ontdekken. De HUAWEI Mate S herdefinieert hoe we touch technologie integreren in onze smartphones. We doorbreken de conventionele manier van touch screen controle en luiden een nieuw tijdperk voor de verbeelding van de mens-machine-interactie in. "

De schoonheid van een gebogen oppervlak: innovatief design van binnenuit

De HUAWEI Mate S touch screen control-technologie heeft een onconventioneel design dat het evenwicht behoudt tussen de briljante functionaliteit van het toestel en zijn verbluffende uitstraling.

De HUAWEI Mate S, die verder bouwt op de revolutionaire HUAWEI Mate 7, is uitgerust met een 2,5D zwevend scherm dat 5,5 inch lang en 7,2 millimeter dik is, en zijranden heeft van slechts 2,65 millimeter. De gebogen achterkant past perfect in de palm van een hand. Het gebogen oppervlak biedt een evenwichtige druk en gewicht, waardoor men de smartphone minder snel laat vallen. Met de textuur van het AMOLED-scherm, heeft de HUAWEI Mate de perfecte curve.

Het gebogen design van de HUAWEI Mate S zorgt ervoor dat de batterij in een ladderchassis zich achter printplaat bevindt. Het maakt ook gebruik van een nanometer shooting techniek om de antenne naadloos te verbinden met het metaal, wat resulteert in een zacht gevoel. Andere toonaangevende technologie zoals diamond cutting, CNC-carving, nanotechnologie en een camera met saffieren lens maken deel uit van de naadloze metalen behuizing.

De revolutionaire druktechnologie herdefinieert de gebruikerservaring

Aanraken is de kern van de HUAWEI Mate S. Het creëren van een nieuwe ervaring voor gebruikers dat de interactie met het toestel verhoogt.

De telefoon is uitgerust met Fingerprint 2.0, een verbeterde versie van de geavanceerde chip beveiligings- en unlock technologie van de HUAWEI Mate 7. Fingerprint 2.0 verbetert de vingerafdrukherkenning 100 procent sneller, en heeft een accuratere zelflerende functie. Het kan ook gebruikt worden om de berichtennotificatie te hanteren:,dubbelklikken om ongelezen meldingen te wissen, en swipen om foto’s te bekijken en de telefoon op te nemen. Al deze opties verbeteren het gebruik met één hand van het toestel.

Knuckle Control 2.0, die voor het eerst werd geïntroduceerd bij de HUAWEI P8, vereenvoudigt hoe gebruikers overschakelen tussen het gebruik van apps en het nemen van screenshots. De functionaliteit biedt gebruikers een nieuwe manier van interageren met hun toestel: het tekenen van een "C" met de knokkel activeert de camera, dubbelklikken met de knokkel start een video-opname. Met elk van deze opties, ontstaat er een nieuwe innovatieve manier van aanraken.

Een camera voor beginners en professionals

De HUAWEI Mate S is uitgerust met een camera die rekening houdt met de behoeften van de gebruikers in het dagelijkse leven: een professionele camera met instellingen die gebruik maken van contrast, textuur en tonaliteit. De 13 megapixel camera achteraan heeft een RGBW sensor, optische beeldstabilisator, een LED-flitser met dubbele kleurtemperatuur en een onafhankelijke beeldsignaal processor voor het sneller maken van foto’s met hogere kwaliteit. De HUAWEI Mate S verlegt de grenzen van de camera met de 800 megapixel camera met zacht licht vooraan, om selfies te verbeteren. Het algoritme zorgt ervoor dat gebruikers de helderste en meest flatterende foto's maken.

De professionele camera laat het handmatig aanpassen van ISO, belichtingscompensatie, sluitertijd, witbalans en scherpstelling, rasterfuncties en flitsen bij het scherpstellen toe. De real-time zwart-wit filter mode biedt meerdere densiteitsniveaus en het real-time aanpassen van de intensiteit.

Technologie die zich aanpast aan elke omgeving

De HUAWEI Mate S tilt standaard opnamekwaliteit naar een volgend niveau door op een creatieve manier drie microfoons in te bouwen die het HUAWEI smart direction algoritme ondersteunen. Het HUAWEI Mate S beam forming algoritme maakt het voor de drie microfoons mogelijk om zich te concentreren op waar de geluiden vandaan komen, waardoor meer heldere opnames gemaakt kunnen worden met minimale achtergrondgeluiden.

Voor consumenten op verplaatsing ondersteunt de HUAWEI Mate S het Mopria printing protocol, wat 700 soorten printer van 29 toonaangevende merken bevat.

HUAWEI introduceert vandaag ook de nieuwe HUAWEI G8 die is uitgerust met een 5,5 inch FHD scherm, een 3 000 mAh batterij en die ondersteuning biedt voor het maken van foto’s bij weinig licht.

Beschikbaarheid

De HUAWEI Mate S is eind oktober beschikbaar in België tegen de richtprijs van 649 EUR. Het toestel is tevens te koop via het online kanaal www.vmall.eu.