2016/04/06
Verander de manier waarop je de wereld ziet

Hollywood-sterren en wereldberoemde fotografen sluiten zich aan bij HUAWEI om smartphone-fotografie opnieuw uit te vinden tijdens de lancering van de HUAWEI P9

Verander de manier waarop u de wereld ziet met de HUAWEI P9-serie, ontwikkeld in samenwerking met Leica

Hollywood A-lijst acteur Henry Cavill is op de wereldwijde lancering als het gezicht van de campagne samen met beroemdheden uit de wereld van fotografie, film en kunst.

Londen, 6 april 2016: Vandaag heeft HUAWEI Consumer Business Group tijdens een exclusieve lancering in Battersea Evolution in Londen de langverwachte HUAWEI P9-serie onthuld, die is voorbestemd om smartphone-fotografie opnieuw uit te vinden.

Tijdens het evenement, werd Hollywood-acteur Henry Cavill, die naast Scarlett Johansson deel uitmaakt van de HUAWEI P9-campagne, vergezeld door een reeks wereldberoemde fotografen, waaronder Mary McCartney en winnaar van de National Geographic World Press Photo Award, David Guttenfelder.

De HUAWEI P9 is de eerste smartphone die voortvloeit uit de samenwerking tussen HUAWEI en het wereldwijde, iconische cameramerk Leica. Het resultaat is een verbluffende camera met dubbele lens in een smartphone, die een nieuwe standaard voor smartphone-cameratechnologie neerzet, met meer licht en een betere helderheid, voor het vastleggen van schitterende kleuren en opvallende zwart-wit beelden in ware Leica-stijl.

De beelden van de revolutionaire camera met dubbele lens worden tot leven gebracht op een 5,2-inch full-HD-scherm. De P9 draait op HUAWEI's nieuwste Kirin 955-chipset in combinatie met Android Marshmallow 6.0.

De HUAWEI P9-serie combineert een cool, strak ontwerp en nauwkeurigheid van detail met state-of-the-art technologie en verandert de manier waarop we de wereld zien. Deze nieuwe smartphone bouwt voort op HUAWEI’s traditie van hoogwaardige mobiele apparaten die de industriestandaard hebben neergezet qua elegantie en prestaties.

Richard Yu, CEO van HUAWEI Business Group, licht toe: "We geloven in culturele technologie, die voortkomt uit de nieuwsgierigheid van mensen en uit het verlangen om creatief te zijn door te veranderen hoe ze de wereld om hun heen ervaren. Voor de P9 hebben we samen met Leica de norm van wat mogelijk was met lenstechnologie uitgedaagd en voor een doorbraak op het gebied van smartphone-fotografie gezorgd.

"Voor onze lancering hebben we Londen uitgekozen, omdat deze stad wereldwijd vermaard is vanwege haar culturele topklasse. We zien de P9, in combinatie met onze iconische partners, die al net zo vermaard zijn vanwege hun vastberadenheid om verder te kijken dan wat mogelijk is, zowel op het gebied van beeldende kunsten, design of techniek, als de volgende stap in een visuele revolutie."

"Omdat technologie de manier verandert waarop we fotograferen en van fotografie genieten, zijn we zeer enthousiast over onze samenwerking met een gelijkgestemde partner als HUAWEI, die net als wij veel waarde hechten aan een culturele, visuele toekomst," aldus Oliver Kaltner, CEO van Leica Camera AG. "De passie bij HUAWEI om de grenzen van innovatie te verleggen, gecombineerd met onze beproefde expertise op het gebied van camera- en lenstechniek, heeft geleid tot een prachtige samenwerking bij de ontwikkeling van de P9."

Hollywood-sterren Henry Cavill en Scarlett Johannson, winnares van een Tony-award, zullen het gezicht van de campagne worden en te zien zijn in een nieuwe tv-reclame die in Shanghai en Nieuw-Zeeland werd opgenomen door de befaamde regisseur Baillie Walsh van RSA en die vanaf medio april wereldwijd zal worden uitgezonden. Hoewel beide sterren normaal gezien zelf het onderwerp van de camera zijn, zien we ze hier terwijl ze de verbluffende cameratechnologie van de HUAWEI P9 uittesten, voor het delen en maken van de beste opname...maar wie zal er winnen? De trailer was te zien op het evenement en toont hoe de sterren elkaar ontmoeten tussen shanghai en Hollywood, tussen HUAWEI en Leica en tussen zwart-wit en kleur.

Henry Cavill: "Ik heb een echte passie voor technologie en ben dus enorm enthousiast over de mogelijkheden die ontstaan dankzij de dubbele lens in de P9. Ik ben onder de indruk van de samenwerking tussen HUAWEI en Leica, die tot de ontwikkeling van een smartphone-camera met zeer hoge prestaties heeft geleid. Bovendien is het ze ook nog gelukt om het geheel in een fantastisch apparaat te verpakken."

Vanaf de filmset voor haar nieuwste film stuurt Scarlett Johansson het volgende bericht: "De kunst van fotografie is heel belangrijk voor mij. Het was spannend om te horen dat HUAWEI ging samenwerken met het wereldberoemde, iconische cameramerk Leica om dit geweldige apparaat te maken.  Ik vond het heerlijk om met HUAWEI aan dit project te werken, want ik vind het fantastisch hoe het ons aanmoedigt onze nieuwsgierigheid te voeden en nieuwe perspectieven te delen."

HUAWEI heeft ook samengewerkt met een aantal vooraanstaande professionele fotografen om de lancering van de HUAWEI P9 te ondersteunen, zoals de iconische celebrity-modefotograaf Mario Testino, die het visuele campagnemateriaal heeft verzorgd. Andere beroemde kunstenaars die bij het project betrokken waren, zijn: Mary McCartney, National Geographic-fotograaf David Guttenfelder, Reuben Krabbe van de actiesportcommunity Banff, het tijdschrift Conde Nast Traveler en de vermaarde fotografie-community Eye Em. Elke fotograaf leverde een bijdrage door het maken van opnames met de P9, geïnspireerd door de baanbrekende nieuwe mogelijkheden van de smartphone en om deze mogelijkheden te demonstreren.

De HUAWEI P9 is in België verkrijgbaar vanaf midden april met een aanbevolen verkoopprijs van 549 EUR. Volg #OO voor meer informatie.

De P9 is beschikbaar in vier kleuren: Rose Gold, Prestige Gold, Titanium Grey en Mystic Silver, de P9 Deluxe is beschikbaar in Haze Gold en Ceramic White. De P9 Plus met een scherm van 5,5 inchis beschikbaar in Haze Gold, Quartz Grey en Ceramic White.