Huawei Geeft Antwoord

Gebruik de laatste versie van Internet Explorer of switch naar een andere browser voor een betere gebruikservaring.

HUAWEI GEEFT ANTWOORDBeveiligingsupdates zoals normaalGebruik van top apps zoals normaalGebruik zoals normaal2-jaar garantie zoals normaal

De Android-robot wordt gereproduceerd of aangepast op basis van materiaal dat door Google is gemaakt en gedeeld, en wordt gebruikt volgens de voorwaarden van de Creative Commons-licentie 3.0.

Ons engagement naar jou

Bij Huawei zetten we onze consumenten altijd op de eerste plaats, ongeacht de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd.

Alle Huawei-smartphones en -tablets met voorgeïnstalleerde Google-services en -apps, blijven software- en beveiligingsupdates ontvangen.

Iedereen die al een Huawei-smartphone heeft gekocht of op het punt staat te kopen, blijft toegang hebben tot de wereld van apps zoals altijd.

Onze meest populaire apparaten, waaronder de HUAWEI P30-serie, werken op Android 10 met ondersteuning van de Google Play Store.

Een paar van onze nieuwere apparaten, zoals de HUAWEI P40-serie, Mate 30 Pro, Mate Xs en MatePad Pro, draaien op EMUI 10 of EMUI 10.1 met ondersteuning van HUAWEI AppGallery. Klanten hebben nog steeds toegang tot duizenden apps via HUAWEI AppGallery, de app store van de toekomst. Als je een vraag hebt over een van deze apparaten, klik dan hier.

Ongeacht welk Huawei-apparaat je koopt, alle apparaten blijven onder onze fabrieksgarantie vallen en krijgen een volledige serviceondersteuning.

We zijn ons er ten zeerste van bewust dat je misschien nog meer vragen hebt. Hieronder vind je antwoorden op de meest voorkomende vragen.

#1 - Blijven Huawei smartphones en tablets software- en beveiligingsupdates ontvangen?

Er worden voortdurend beveiligings- en software-updates geleverd om Huawei-smartphones en -tablets veilig en up-to-date te houden.

#2 Ontvangen Google apps en apps van derden uit de Google Play Store updates?

Alle apparaten die draaien op Google Mobile Services werken zoals gewoonlijk, inclusief de Google Play Store. Voor alle apparaten die op Huawei Mobile Services draaien, moeten apps gedownload worden via de Huawei AppGallery.

#3 - Wat is de oplossing van Huawei voor het verwijderen van Google Mobile Services van zijn apparaten (behalve in China)?

Huawei Mobile Services is het eigen softwareplatform van Huawei dat een alternatief biedt voor veel functies van Google Mobile Services. In april 2018 lanceerde HUAWEI Huawei AppGallery, een open toegangspoort tot de wereld van apps, samengesteld voor kwaliteit en gebouwd met het oog op veiligheid en privacy. Via de Phone Clone-app kunnen gebruikers apps veilig en snel van hun oude telefoon naar hun nieuwe Huawei-apparaat overzetten. Daarnaast kunnen gebruikers kunnen apps ook rechtstreeks downloaden van de app-providers via APK-downloads.

#4 - Kunnen Huawei-gebruikers apps zoals WhatsApp, Facebook of Instagram blijven downloaden en gebruiken?

Voor alle Huawei-smartphones en -tablets die zijn uitgerust met Google-services, kunnen WhatsApp, Facebook en Instagram worden gedownload vanuit de Google Play Store en gebruikt worden zoals normaal. Ook gebruikers van de HUAWEI Mate 30-serie, de HUAWEI Mate X en de onlangs gelanceerde HUAWEI P40-serie hebben nog steeds toegang tot veel van hun favoriete apps, waaronder Facebook, WhatsApp en Instagram, via AppGallery, Phone Clone of de websites van de app-ontwikkelaars.

#5 Wie heeft toegang tot de onlangs gelanceerde Huawei Music- en Huawei-video?

Huawei Music en Huawei Video zijn beschikbaar voor alle bestaande Huawei-smartphones en Huawei-tablets met EMUI 4 en hoger. Vanaf 26 maart 2020 krijgen nieuwe abonnees van Huawei Music gratis toegang voor drie maanden. Het aanbod eindigt op 26 april.

#6 - Als je je Huawei-smartphone of -tablet reset, blijf je dan toegang hebben tot Android-services en Google Apps?

Als je je Huawei-smartphone of -tablet reset naar de fabrieksinstellingen, verandert er niets aan de software-ervaring na de reset.

#7 – Blijft Huawei, gezien de huidige situatie, dezelfde garantie bieden op Huawei smartphones en tablets?

Er is niets veranderd. Huawei biedt after-sales service zoals voorheen, in overeenstemming met het bestaande garantiebeleid. Kijk hier voor ons nieuwste garantiebeleid.

#8 Wil dit zeggen dat Huawei de ontwikkeling en implementatie van haar eigen besturingssysteem zal versnellen?

Voor smartphone-besturingssystemen zijn het open Android-besturingssysteem en het ecosysteem eromheen nog steeds onze eerste keuze. Huawei zal doorgaan met het aanbieden van nieuwe innovaties aan consumenten en het bouwen van een veilig en duurzaam software-ecosysteem om de beste ervaring voor alle gebruikers wereldwijd te bieden.

#9 - Blijft Windows werken op Huawei-pc's?

We kunnen bevestigen dat Huawei-apparaten met Microsoft-software worden geüpgraded en ondersteund.

#10 Worden de Huawei Watch en andere draagbare producten beïnvloed?

Alle Huawei Wearable-producten die momenteel op de markt zijn, worden niet beïnvloed.

#11 - Welk besturingssysteem wordt vooraf geïnstalleerd op HUAWEI Mate 30 en de onlangs gelanceerde HUAWEI P40-serie?

HUAWEI Mate 30-serie en HUAWEI P40 Pro draaien op Android via het Android Open Source Project (AOSP). De apparaten zijn voorgeïnstalleerd met HUAWEI EMUI10 of 10.1 en bieden Huawei Mobile Services om directe toegang te verlenen tot apps en inhoud zoals muziek en video.

 

Hier is de lijst met smartphones die al draaien op Android 10:

 • P40
 • P40 Pro
 • P40 Pro +
 • P40 Lite
 • Mate 30 lite
 • Mate 30
 • Mate 30 Pro
 • Mate 20
 • Mate 20 Pro
 • PORSCHE DESIGN Mate 20 RS
 • Mate 20 X (5G)

 

Deze smartphones zijn ingediend voor een upgrade naar Android 10:

 • P30 Pro
 • P30
 • P30 lite
 • P smart 2019
 • P smart+ 2019
 • P smart Z
 • Mate 20 X
 • Mate 20 X (5G)
 • P20 Pro
 • P20
 • Mate 10 Pro
 • PORSCHE DESIGN Mate 10
 • Mate 10
 • Mate 20 lite

#12 - Wat doet Huawei om haar werknemers gedurende deze tijd te beschermen?

Onze onverdeelde focus ligt op de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten en om ervoor te zorgen dat we doen wat we kunnen om mensen over de hele wereld verbonden te houden. Om onze klanten te beschermen, hebben we al onze winkels en servicecentra in heel Europa gesloten en onze Europese medewerkers zijn ook overgestapt op telewerken.

#13 - Hoe helpt Huawei consumenten in deze periode?

We weten hoe belangrijk de rol van technologie is op dit moment en daarom blijven we werken om onze klanten verbonden te houden. Als eerste stap verlengen we alle garanties die tussen 15 maart en 14 juni aflopen tot 15 juni om iedereen de zekerheid te geven dat ze hun apparaten altijd kunnen gebruiken om in deze periode in contact te blijven met vrienden, familie en collega’s.

 

We zullen ook nieuwe serviceaanbiedingen lanceren, waaronder ‘contactloze’ deur-tot-deur-service. Tablets, laptops, smartphones, routers, modem of smartwatches worden opgehaald en naar een servicecentrum gebracht voor reparatie en vervolgens volledig gratis teruggestuurd en zonder testkosten. We hebben ook een bezorgservice gelanceerd voor die apparaten die momenteel in onze servicecentra staan voor reparatie. Volledige details en beschikbaarheid per land zijn te vinden op onze website.

We hebben onlangs aangekondigd dat we Huawei Music in heel Europa zullen lanceren. Huawei Music heeft een catalogus met meer dan 50 miljoen nummers en is gedurende drie maanden gratis voor al onze klanten die zich tussen de lancering en 26 april abonneren.

Cookies instellen