StorySign

Gebruik de laatste versie van Internet Explorer of switch naar een andere browser voor een betere gebruikservaring.

STORYSIGN

DOVE KINDEREN HELPEN OM TE LEREN LEZEN

Huawei wil van de wereld een betere plek maken. We geloven dat technologie het leven van mensen moet verrijken. AI kan de grenzen verleggen van wat menselijk mogelijk is.

In 2018 creëerden we met behulp van AI en augmented reality StorySign: 's werelds eerste alfabetiseringsplatform voor dove kinderen. Leren lezen kan voor elk kind moeilijk zijn, maar voor kinderen die slechthorend of volledig doof zijn, lijkt het soms een overweldigende uitdaging. We wisten dat onze technologie kon helpen om 32 miljoen dove kinderen over de hele wereld kennis te laten maken met de wondere wereld van lectuur en hen onder te dompelen in een wereld van verbeelding, nieuwsgierigheid en creativiteit. 

StorySign is een gratis mobiele app die dove kinderen helpt bij het lezen, door de tekst uit geselecteerde boeken te vertalen naar gebarentaal. Dankzij de kracht van AI en augmented reality brengt StorySign deze boeken tot leven. Zo kunnen dove kinderen, net als andere kinderen, genieten van mooie verhalen. 

Download de app gratis via:

Huawei AppGallery  |   Google Play Store   |   Apple App Store

HOE WERKT STORYSIGN

1. Je opent je favoriete leesboek, vervolgens open je de StorySign app en houd je de telefoon boven de pagina

2. Star, ons leesmaatje, vertaalt het verhaal naar gebarentaal en de app markeert direct het woord dat ze gebaart.

3. StorySign helpt kinderen en hun ouders om in de magie van verhalen te duiken terwijl ze samen lezen en gebarentaal leren.

CREATIVITEIT OP BASIS VAN TECHNOLOGIE

We hebben StorySign ontwikkeld in samenwerking met onder andere de European Union of the Deaf, de British Deaf Association, Penguin Books en Aardman Animations. 

Dankzij onze samenwerking met Penguin Books kunnen we een aantal van hun meest geliefde kinderverhalen tot leven brengen. Samen met Aardman hebben we de meest vooraanstaande motion capture-technologie en animatie gebruikt om ervoor te zorgen dat de gezichtsuitdrukking en handgebaren van Star perfecte gebarentaal weergeven. Bovendien maakten we een leuk virtueel figuurtje waar kinderen dol op zijn. 

Door samen te werken met dovenverenigingen hebben we een beter beeld van de uitdagingen voor dove mensen gekregen en ontwikkelden we een technologische oplossing die voor talloze gezinnen écht een verschil maakt. Een oplossing, hopen we, die de geletterdheid van doven voorgoed zal veranderen. 

“StorySign is ontzettend belangrijk omdat de mogelijkheden voor dove kinderen erg beperkt zijn. Met StorySign kunnen we hen iets bieden. We koppelen onze technologie aan traditionele boeken. Kinderen krijgen op die manier een extra stimulans om te leren lezen en gebarentaal aan te leren. En dat is belangrijk.”

Mark Wheatley, uitvoerend directeur, European Union of the Deaf.

KLASSIEKE VERHALEN OP STORYSIGN DIE NU BESCHIKBAAR ZIJN

StorySign is momenteel beschikbaar voor een aantal bekende titels.

Download de app gratis via:

Huawei AppGallery  |   Google Play Store   |   Apple App Store

*Fysieke exemplaren van de boeken zijn niet inbegrepen

DELEN

Deel het verhaal