Het verhaal van Wervelwind Otto en zijn liefde voor boeken

Gebruik de laatste versie van Internet Explorer of switch naar een andere browser voor een betere gebruikservaring.

Populaire resultaten

  Aanbevolen resultaten

   voer meer zoektermen in

   Bekende zoekopdrachten

    Populair

     HET VERHAAL VAN WERVELWIND OTTO EN ZIJN LIEFDE VOOR BOEKEN

      

     De achtjarige Otto is zwaar slechthorend. Hij woont met zijn moeder Sara en zijn vader Nick in Gent, België. Dit is zijn verhaal.

     Otto is één brok energie en raast door de dag als een wervelwind. Hij staat graag in het middelpunt van de belangstelling en voor je het weet, heeft hij je om zijn vingertje gewonden.  Zoals zoveel kinderen van zijn leeftijd is hij dol op voetbal en pizza.

     Kort na zijn geboorte werd bij Otto een zeldzame genetische afwijking vastgesteld, dit was de oorzaak van zijn doofheid.

     Toen ze ontdekten dat Otto doof was, maakten zijn ouders Sara en Nick naar eigen zeggen een soort rouwproces door. Maar Otto is echt een doorzetter, en dat spoorde hen aan om de klap snel te boven te komen. 

     "Hij gaat er altijd volledig voor, bij alles wat hij doet. Hij geeft nooit op. Met lezen was dat ook zo.” – Sara

     Leren lezen verloopt volgens een heel ander proces bij dove kinderen dan bij horende kinderen. Ze koppelen woorden meestal niet aan fonetische klanken, en daardoor ontwikkelt hun leesvaardigheid zich relatief trager.

     De meeste mensen beseffen niet dat dit een probleem kan zijn. Ook Sara en Nick hadden dat eerst niet door.

     Je liefde voor boeken doorgeven aan je kinderen, of ze nu kunnen horen of niet, is de wens van vele ouders – en dat is bij de ouders van Otto niet anders. 

     StorySign kan kinderen als Otto helpen om te leren lezen, en ouders leren er nieuwe gebaren mee. Het brengt ouder en kind echt dichter bij elkaar voor dat magische moment wanneer ze samen een verhaal kunnen delen.

     “Ik maak me geen zorgen meer over Otto's toekomst. Ik weet nu dat hij kan worden wat hij wil.” – Nick 

     HET VERHAAL VAN WERVELWIND OTTO EN ZIJN LIEFDE VOOR BOEKEN

      

     BEKIJK HIER MEER FAMILIEVERHALEN

      

     5-jarige Bettie is doof. Ze woont samen met haar baby-broertje Tommie, haar oudere broer Douwe en haar moeder Judith en vader Peter in Heemstede. Dit is haar verhaal.

     Lees meer over hoe StorySign de wereld van boeken toegankelijk maakt voor dove kinderen overal ter wereld: www.storysign.com

     Cookies instellen