HET REGENWOUD BESCHERMEN

Gebruik de laatste versie van Internet Explorer of switch naar een andere browser voor een betere gebruikservaring.

Populaire resultaten

  Aanbevolen resultaten

   voer meer zoektermen in

   Bekende zoekopdrachten

    Populair

     HET REGENWOUD BESCHERMEN

     ILLEGALE HOUTKAP OPSPOREN EN BEDREIGDE SOORTEN BESCHERMEN

     Bij Huawei geloven we dat intelligente technologie ons kan helpen om te bouwen aan een betere wereld. En dat een beter verbonden wereld mensen, dieren en de planeet ten goede komt.

     Ontbossing is echt een wereldwijd probleem, want hierdoor worden de rijkste ecosystemen op aarde vernietigd. Tal van prachtige diersoorten, zoals de slingeraap, zijn met uitsterven bedreigd. Het snelle verlies van onze bossen is niet alleen schadelijk voor in het wild levende dieren en lokale gemeenschappen, maar draagt ook in grote mate bij aan de klimaatcrisis.

     In Midden-Amerika werken we samen met de non-profit Rainforest Connection om aan de hand van kunstmatige intelligentie, big data en oude Huawei-telefoons naar het regenwoud te luisteren. Zo kunnen we illegale houtkap opsporen en bestrijden, en enkele van de meest bedreigde soorten op aarde helpen beschermen.  

     MET HUAWEI-TECHNOLOGIE NAAR HET BOS LUISTEREN

     Topher White, de oprichter van Rainforest Connection, heeft een slimme strategie ontwikkeld om het regenwoud te beschermen tegen illegale houtkap: oude Huawei-telefoons hergebruiken om te speuren naar het geluid van vernietiging.

     Illegale houtkap maakt maar liefst 50-90% uit van de bosbouwactiviteiten in belangrijke tropische bossen, maar kettingzagen en andere verwante geluiden opsporen is vaak moeilijk.

     De geluiden van het regenwoud zijn vaak zo complex dat mensen ze niet kunnen interpreteren, maar dankzij onze AI- en cloudtechnologie kunnen de systemen van Rainforest Connection naar het bos luisteren. Zij leren de geluiden van de natuur te ontcijferen en gevaren te detecteren.

     HOE WERKT HET

     Bewakingssystemen op zonne-energie met Huawei-telefoons worden diep in het bos ingezet.

     Deze ‘waaksystemen' kunnen twee jaar lang de klok rond de complexe geluiden van het regenwoud opnemen en uploaden naar de cloud. Huawei's krachtige systeem met big data wordt gebruikt om deze duizenden uren aan verzamelde audiogegevens op te slaan en te beheren.

     Onze geavanceerde AI-service analyseert deze geluiden en detecteert bedreigende geluiden, zoals kettingzagen of vrachtwagens. Lokale boswachters worden onmiddellijk gewaarschuwd en naar de locatie gestuurd om de situatie ter plaatse te onderzoeken.

     BEDREIGDE SOORTEN BESCHERMEN 

     Naast deze onmiddellijke interventies zijn er nog meer voordelen van luisteren naar het regenwoud. Zo helpen we Rainforest Connection om intelligente modellen te bouwen die de geluiden van slingerapen detecteren en analyseren en informatie geven over hun habitat en zelfs hun gewoonten. Hoe meer we begrijpen over de symfonie van de natuur, hoe beter we alle bedreigde wezens kunnen beschermen.

     ONTDEK MEER HUAWEI TRUE STORIES

     StorySign

     RuralStar

     Track AI

     Facing Emotions

     HUAWEI TRUE STORIES

     DELEN

     Deel het verhaal

     Cookies instellen