Unfinished Symphony

Gebruik de laatste versie van Internet Explorer of switch naar een andere browser voor een betere gebruikservaring.

HUAWEI PRESENTEERT DE ONVOLTOOIDE SYMFONIE

MET DANK AAN HUAWEI AI

Bij Huawei willen we elke persoon, woning en organisatie over de hele wereld digitaal met elkaar verbinden. We willen dat onze innovaties zinvol zijn. Daarom kiezen we voor de kracht van kunstmatige intelligentie en menselijke vakkennis om het dagelijkse leven van mensen positief te beïnvloeden.

Afgelopen jaar leerden we onze kunstmatige intelligentie om een auto te besturen en om de geluiden van bultruggen te vertalen in een liefdeslied. StorySign zorgde dan weer voor een positieve verandering in het leven van dove kinderen. Met ons volgende project willen we zien welke positieve invloed technologie op cultuur kan hebben.

We zijn onze meest creatieve samenwerking ooit aangegaan. Via kunstmatige intelligentie hebben we de beroemde Onvoltooide Symfonie nr. 8 van Schubert afgewerkt. De symfonie is na bijna 200 jaar nooit afgerond. We gaven onze kunstmatige intelligentie dan ook de opdracht om de meest iconische en intrigerende, onvoltooide symfonie ooit af te werken.

Download en beluister de afgewerkte versie van Schuberts achtste symfonie door Huawei MP3 (90Mb) / WAV (800Mb)

Wat is de Onvoltooide Symfonie?

Schuberts achtste symfonie in b-mineur wordt beschouwd als de ultieme 'Onvoltooide Symfonie'. Muziekexperten zijn er tot op vandaag nog niet uit waarom Schubert de symfonie nooit heeft afgemaakt. De meest aannemelijke redenen zijn ziekte of afleiding tijdens het werk. Waar wel eensgezindheid over bestaat, is het feit dat de achtste symfonie werkelijk uniek was in het oeuvre van Schubert.

Huawei wil eer betonen aan het prachtige muzikale erfgoed van Schubert door een van de meest iconische, onvoltooide symfonieën aller tijden af te werken. Het bedrijf is geïnspireerd door de vooruitstrevende geest van de muzikant. Het gebruikt kunstmatige intelligentie om 'Symfonie nr. 8' af te werken, in dezelfde stijl als Schubert eraan begonnen was.

 Met dank aan Huawei AI

Via kunstmatige intelligentie leerde Huawei zijn Mate 20 Pro-smartphone om het derde en vierde deel van Schuberts beroemde 'Onvoltooide Symfonie' te componeren.

Dat werd mogelijk gemaakt door de kracht en de intelligentie van de Mate 20 Pro te benutten. De smartphone is speciaal ontworpen om taken op basis van kunstmatige intelligentie te voltooien.

De Mate 20 Pro luisterde naar de eerste twee delen van Schuberts achtste symfonie, analyseerde de belangrijkste muzikale elementen die het stuk zo bijzonder maken en creëerde vervolgens het derde en vierde deel op basis van zijn analyse.

Met hulp van de mens

Dit kunststukje zou niet mogelijk zijn geweest zonder de technologische innovatie van Huaweis kunstmatige intelligentie te combineren met menselijke vakkennis. Er werd een beroep gedaan op Lucas Cantor, een componist met een Emmy Award in zijn prijzenkast. Hij moest een orkestpartituur opstellen op basis van de melodie die de Mate 20 Pro-smartphone had gecomponeerd om de symfonie af te werken en hem live te kunnen spelen.

"Het resultaat bewijst dat technologie ongelofelijke mogelijkheden biedt en een enorme en positieve impact op onze moderne cultuur heeft." - Lucas Cantor, componist

De Onvoltooide Symfonie tot leven gebracht

Huawei onthulde de unieke versie van Schuberts 'Symfonie nr.8' met een live optreden in de iconische Cadogan Hall in Londen op maandag 4 februari.

Meer dan 500 mensen uit heel Europa trokken naar Londen voor dit unieke, eenmalige optreden. Het 67-koppige orkest speelde eerst de twee bestaande delen van Schuberts 'Symfonie nr. 8' vóór het grote moment van de waarheid: het nieuwe derde en vierde deel die door Huawei voltooid werden en voor de eerste keer door een orkest werden gespeeld.

Download en beluister de afgewerkte versie van Schuberts achtste symfonie door Huawei MP3 (90Mb) / WAV (800Mb)

Achter de schermen

Ontdek hoe we de kracht van kunstmatige intelligentie gebruiken om de grenzen van wat menselijk mogelijk is te verleggen

VERHAAL DELEN

Website consumer.huawei.com verlaten
Nadat u op de link hebt geklikt, komt u op een website van derden. Huawei is niet verantwoordelijk en heeft geen controle over websites van derden.
Terug Doorgaan