2014/09/11
HUAWEI x KRJST : technologie x mode

Modieuze Limited Edition smartphone gesigneerd door KRJST

Brussel, 11 september 2014 - Huawei x KRJST: twee challengers, een technologische uitdager en een collectief met een vernieuwende blik op mode, een mooi contrast dat samensmelt in dit unieke partnership. Uit deze ‘technologie x mode’ samenwerking ontstond de exclusieve Limited Edition van de high-end Huawei Ascend P7 smartphone. Dit collectors item, waarvan er slechts 30 genummerde exemplaren gemaakt worden (499 EUR), wordt vandaag voorgesteld bij “Hunting and Collecting” waar deze beperkte oplage vanaf vandaag te koop is.


Erika Schillebeeckx en Justine de Moriamé van KRJST creëerden getrouw aan hun herkenbare stijl, de elegante verschijning – man of vrouw - die op de achterzijde van de Huawei Ascend P7 werd gegraveerd. Contrast iets wat steeds terug te vinden in de ontwerpen van KRJST, is uiterst verfijnd vertaald naar de smartphone. Het strakke zwarte toestel met een subtiele tekening op de achterkant, contrasteert met het kleurrijke startscherm van de smartphone, waarvoor KRJST zich liet inspireren door hun zeer herkenbare prints.


“Bij de oprichting van KRJST in 2012 was het steeds onze ambitie om meer dan alleen mode te maken. We wilden heel graag onze filosofie, waarbij verschillende artistieke confrontaties tot een symbiose komen, uitproberen op een object. Een smartphone: het leek eenvoudig, omdat we het elke dag gebruiken. Maar het vertalen van onze toch wel herkenbare stijl op de beperkte oppervlakte van de smartphone bleek toch een hele uitdaging.”, aldus Erika en Justine.


“Bij Huawei houden we van een uitdaging. Bij het ontwikkelen van een toestel worden de technische beperkingen steeds verlegd: een nog groter scherm, een betere camera en meer kracht in een steeds dunner toestel. Dit verleggen van grenzen vonden we ook terug bij KRJST. Het lag daarom voor de hand om hen te vragen voor het signeren van deze modieuze high-end smartphone.”, zegt Katia Pappas, Marketing Manager bij Huawei België.


Over KRJST


«KRJST is het resultaat van een onverwachte symbiose van haar elementen »


KRJST ontleent zijn karakter uit de meerstemmige identiteit van prismatische kunst. “Velen worden één” is de rode draad binnen de collecties van KRJST en het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen Erika Schillebeeckx en Justine de Moriamé , twee ontwerpers en voormalige La Cambre studenten (2011). Ze hebben beiden verschillende persoonlijkheden en KRJST weerspiegelt duidelijk deze verenigende dualiteit. De vijf medewerkers van het KRJST team zijn niet alleen beslagen in de mode maar ook in andere kunstvormen, wat KRJST’s KRYZHOME verder verrijkt.