2014/08/20
HUAWEI Ascend P7:‘European Consumer Smartphone 2014 – 2015’

European Imaging and Sound Association (EISA) bekroont HUAWEI voor het tweede jaar op rij

Brussel, 20 augustus, 2014 - HUAWEI, toonaangevende speler inzake ICT, ontvangt de prijs voor ‘European Consumer Smartphone 2014 – 2015’ uit handen van de European Imaging and Sound Association (EISA). Het bedrijf kreeg de prijs voor zijn recentste flagship smartphone, de HUAWEI Ascend P7. Voor het tweede jaar op rij wordt HUAWEI door EISA onderscheiden, nadat het eerder de prijs voor ‘European Consumer Smartphone 2013 – 2014’ in de wacht had gesleept voor de eerste flagship Ascend P6. Die flinterdunne smartphone van amper 6,18 mm kwam in juni 2013 op de markt.


De HUAWEI Ascend P7, de nieuwe norm voor smartphones, bouwt voort op het succes van de HUAWEI Ascend P6 en is klaar voor 4G LTE. EISA prees de HUAWEI Ascend P7 om zijn “prachtige glas afwerking … in witte en zwarte uitvoering en de aantrekkelijke prijs”, maar ook om de “twee cameramodules:één vooraan met 8 miljoen pixels om selfies te maken, een sensor van 13 miljoen pixels met flits achteraan en de bijbehorende apps.”


“We zijn ontzettend blij met deze onderscheiding. Voor ons is dit het beste bewijs dat we de trends zetten door het ontwerp, de camera en de connectiviteit van smartphones grondig te wijzigen”, aldus Shao Yang, Vicedirecteur Marketing bij de HUAWEI Consumer Business Group. “We hebben nog verrassingen in petto voor IFA 2014, want we willen nog meer mensen over de hele wereld laten genieten van fantastische technologie.”


Minder dan twee maanden na de voorstelling in Parijs in mei 2014 is de HUAWEI Ascend P7 te koop in Europa, Azië, Latijns-Amerika en het gebied rond de Stille Oceaan. Er zijn al meer dan twee miljoen exemplaren van verkocht in meer dan zeventig landen. In België wordt hij verkocht door de voornaamste operatoren en distributeurs en realiseerde al een mooie start.


In september 2013 werd de eerste flagship HUAWEI Ascend P6 uitgeroepen tot ‘European Consumer Smartphone 2013 – 2014’. Hij werd omschreven als een “verrassend complete smartphone voor een bijzonder aantrekkelijke prijs”. De Ascend P6 is tegenwoordig te koop in meer dan honderd landen en ging al meer dan vier miljoen keer over de toonbank, waaronder meer dan 12 000 in België verkocht werden. Volgens Canalys, IDC en Strategy Analytics verkocht HUAWEI in 2013 en in het eerste kwartaal van 2014 de meeste smartphones ter wereld, op twee fabrikanten na. Bovendien tekent het bedrijf de hoogste jaarlijkse verkooptoename op van de belangrijkste smartphonemerken.