2014/10/14
HUAWEI op de 94ste plaats in de Interbrand Top-100 Best Global Brands

Voor het eerst een Chinees bedrijf in deze wereldwijde ranking

Brussel, 14 oktober 2014 – Huawei laat weten dat het vereerd is om als eerste Chinese bedrijf opgenomen te worden in de Interbrand Top-100 Best Global Brands en dit op de 94Ste plaats. Huawei is één van de vijf nieuwkomers in de ranking naast DHL (no. 81), Land Rover (no. 91), FedEx (no. 92) en Hugo Boss (no. 97).


“De snelle groei van Huawei en de lange termijn investeringen in het merk, hebben het bedrijf geholpen om zijn plaats te veroveren tussen de meest vooraanstaande merken wereldwijd,” aldus Jez Frampton, Interbrand’s Global Chief Executive Officer.


“Wij zijn vereerd om deze erkenning te mogen ontvangen van Interbrand. Het is een belangrijk bewijs van ons engagement in ‘Make it Possible’, het motto waaronder we consumenten waar ook ter wereld laten genieten van kwaliteitsvolle top-technologie,” zegt Shao Yang, Chief Marketing Officer, Huawei Consumer Business Group.


“Wereldwijd zijn we nummer 3 in de verkoop van smartphones en de bekendheid van het merk groeit gestaag. Ook in België hebben we geïnvesteerd: onze smartphones zijn sinds begin 2013 op de Belgische te verkrijgen. Sinds dan lanceerden we een aantal flagship toestellen en investeerden we in onze merkbekendheid. We zien duidelijk dat de inspanningen hun vruchten afwerpen dit resulteerde in het verwerven van een belangrijke marktpositie binnen de Belgische smartphone markt. We merken een duidelijke trend bij de consument: het zoeken naar een alternatief smartphone merk waarbij de keuze voor budget en technologie hand in hand gaan,” zegt Katia Pappas, Marketing Manager bij Huawei Consumer Business Group in België.