2015/03/02
HUAWEI onthult LTE Cat4 CarFi

Ultrahandige, elegante en gebruiksklare mobiele hotspot met 4G LTE op wielen

Barcelona, Spanje, 2 maart 2015 - HUAWEI heeft de HUAWEI CarFi onthuld, zijn mobiele wifi-apparaat met 4G LTE voor in de wagen. De HUAWEI CarFi is geïnspireerd op de elegante lijnen van een golfclub en is extra duurzaam dankzij de luxematerialen waaruit hij is gemaakt. Dit handige apparaat tovert voertuigen om in mobiele wifi-hotspots en komt dus goed van pas in het dagelijkse leven. De HUAWEI CarFi biedt downloadsnelheden tot 150 Mbps en kan met maximaal tien apparaten worden verbonden. Bovendien is de CarFi vlot van het ene naar het andere voertuig te verplaatsen. Om te illustreren hoe vernieuwing de consument ten goede kan komen, heeft HUAWEI tijdens het Mobile World Congress (MWC) 2015 in Barcelona 400 HUAWEI-voertuigen uitgerust met zijn HUAWEI CarFi. Zodat konden de passagiers ook onderweg op het internet surfen.

“Bij HUAWEI proberen we een voortrekkersrol te vervullen door fantastische technologie te leveren die beantwoord aan alle huidige connectiviteitsnoden. Als toonaangevende speler op het vlak van mobiele breedband en leverancier van next generation LTE-netwerken maakt HUAWEI het met apparaten als de HUAWEI CarFi mogelijk voor mensen om ook onderweg vrijuit van de voordelen van het internet te genieten”, aldus Steven Liu, vicevoorzitter van de Mobile Broadband and Home Product Line bij de HUAWEI Consumer Business Group. “Een internetverbinding in de auto, binnen de sector beter bekend als telematics, is een belangrijke trend die in de toekomst de veiligheid en het comfort in de wagen zal verhogen, en meer infotainment zal mogelijk maken.”

De integratie van wifi in infotainmentsystemen voor wagens wordt een belangrijke trend. Om daarop in te spelen en het grote potentieel aan te boren, ondersteunt de HUAWEI LTE Cat4 met snelheden tot 150 Mbps, de snelste in de branche. Bovendien krijgen tot tien passagiers snel en eenvoudig toegang tot het internet via dit apparaat. Een greep uit de voordelen van een internetverbinding in de wagen: hulp bij het parkeren en in noodsituaties, diagnose van problemen met het voertuig, handenvrije spraakherkenning, realtime verkeersupdates en identificatie van patronen in het rijgedrag zodat de veiligheid van de bestuurder op elk moment verzekerd is.

De HUAWEI CarFi wordt automatisch uitgeschakeld wanneer hij geen apparaat met wifi detecteert. Zelfs als het toestel is uitgeschakeld, kun je er andere elektronische apparaten mee opladen terwijl de motor draait. De HUAWEI CarFi bevat geen batterij, wat in een warm klimaat bescherming biedt tegen oververhitting. Bovendien beschikt het apparaat over een ingebouwde, zelfregelende temperatuurbeschermingsfunctie die indien nodig de temperatuur van het toestel verlaagt.

Dankzij het standaardontwerp past de HUAWEI CarFi perfect in de sigarettenaansteker of autolader van elke wagen. Het gaat bovendien om een plug-and-playtoestel: even de ‘aan’-knop ingedrukt houden en de HUAWEI CarFi is klaar voor gebruik – ideaal voor extra gebruiksgemak en veiligheid onderweg. Anderzijds is het apparaat ook op afstand te bedienen met Android en iOS smartphones en de ‘HUAWEI Hilink’ app (te downloaden in alle grote app stores).

De gedetailleerde en vakkundige afwerking in hoogwaardig hout en carbon ademt niet alleen stijl en klasse uit, maar garandeert ook een grotere duurzaamheid bij dagelijks gebruik. Dit apparaat is beschikbaar in drie kleurvarianten: modieus zwart, warm hout of dynamisch rood. Zo vormt de HUAWEI CarFi de perfecte aanvulling op het interieur van de meeste wagens.

De CarFi is sinds november 2014 via de operator EE beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. Op de West-Europese markten is hij sinds december 2014 vrij verkrijgbaar. Dit apparaat is compatibel met alle automodellen van de grote fabrikanten die over een sigarettenaansteker of autolader beschikken.