2015/03/01
HUAWEI onthult innovatieve intelligente wearables op Mobile World Congress 2015

Huawei Consumer BG lanceert haar visie ‘Dreams Inspire Creativity’ en kondigt nieuwe smartwatch en TalkBand-devices aan

Barcelona, Spanje, 1 maart 2015:Aan de vooravond van het Mobile World Congress (MWC) 2015 heeft Huawei vandaag een nieuwe reeks wearables onthuld waarmee consumenten altijd en overal verbonden kunnen blijven. Het gaat onder meer om de HUAWEI WATCH, de HUAWEI TalkBand B2 en de HUAWEI TalkBand N1.

Dhr. Richard Yu, CEO van Huawei Consumer BG:“Voor consumenten is toegang krijgen tot hun persoonlijke gegevens en informatie en die ook op te kunnen slaan is dé reden waarom wearables een van de belangrijkste ontwikkelingen zal blijken nu big-data- en cloudtechnologieën echt aan een opmars bezig zijn. De aankondiging van Huawei inzake wearables, illustreert perfect hoezeer het bedrijf zich inzet om creativiteit aan te moedigen en producten te ontwikkelen die de leefwereld van de consument verbeteren. Het is de bedoeling dat gebruikers onze wearables verbinden met het internet en ze synchroniseren. Zo bieden ze de beste allround intelligente oplossing en maken ze monitoring op maat mogelijk. Het lijdt geen twijfel dat wearables een van de belangrijkste trends in deze sector zullen blijven. Door gebruik te maken van de technologie en vernieuwingen van Huawei, wil Huawei Consumer BG uitgroeien tot een toonaangevende speler in het segment van draagbare accessoires.”

HUAWEI TalkBand B2 – de perfecte combinatie van de headset en de gezondheidstracker met bluetooth

De HUAWEI TalkBand B2, de tweede generatie HUAWEI TalkBand van Huawei, pakt uit met een zakelijker, professioneler design, een intelligentere en meer nauwkeurige fitnesstracking en een verbeterde synchronisatie met de mobiele toestellen van de gebruikers. Omdat de bluetooth-functie beter is dan die van zijn voorganger, ontpopt de HUAWEI TalkBand B2 zich niet alleen tot een handig apparaatje om je gezondheid in de gaten te houden maar ook tot de perfecte combinatie van een bluetooth-headset met een sportarmband. De ideale oplossing dus voor drukbezette zakenmensen die ook graag aan sport doen.

De HUAWEI TalkBand B2 heeft een intelligent detectie systeem via een geavanceerde zesassige sensor die bewegingen automatisch identificeert en nauwkeurig registreert, de duur van diepe slaap en lichte slaap detecteert, en consumenten gezonde tips voor een beter slaappatroon geeft.

Als perfecte partner voor de mobiele apparaten van zijn gebruikers is de TalkBand B2 uitgerust met twee microfoons, ruisonderdrukking en een hoogstaande bluetooth-functie. Bovendien stelt de HUAWEI TalkBand B2 zelf vast of het bluetooth-oortje zich al dan niet op de armband bevindt en stuurt hij audio (muziek/oproep) vervolgens automatisch door naar de smartphone of de B2-armband van de gebruiker. De HUAWEI TalkBand B2 beschikt bovendien over een zender die de smartphone van de gebruiker kan vinden met behulp van de trilfunctie of beltoon, ongeacht het model.

De HUAWEI TalkBand B2 werd ontworpen in het Huawei Aesthetics Center in Parijs en pronkt met minimalistische, eenvoudige lijnen die tegelijk modebewust ogen. De metalen beugel van de HUAWEI TalkBand B2 is vervaardigd uit een ultrasterk, superlicht aluminium dat ook in de luchtvaart wordt gebruikt. De HUAWEI TalkBand B2 heeft een intuïtief, gebruiksvriendelijk HD-aanraakscherm en is verkrijgbaar met twee verschillende polsbanden:één in ecologisch-professioneel TPU-materiaal en één in luxueus leder. Twee stijlen voor verschillende gelegenheden dus. Elke stijl is verkrijgbaar in tal van kleurvarianten.

Dankzij de uitstekende batterij gaat de HUAWEI TalkBand B2 volledig opgeladen tot vijf dagen mee bij normaal gebruik (gespreksduur van zes uur en twaalf dagen in stand-bymodus). De HUAWEI TalkBand B2 ondersteunt toestellen met Android 4.0 en iPhones met IOS 7.0 of hoger. Dit apparaat zal beschikbaar zijn in drie kleuren:zwart, zilver en goud. De aanbevolen verkoopprijs van de luxeversie (met polsband in leder) bedraagt 199 euro en die van de standaardversie (met TPU-polsband) 169 euro.

HUAWEI TalkBand N1 – kwaliteitsvolle bluetooth-headset voor sport- en muziekliefhebbers

De HUAWEI TalkBand N1 is de eerste headset met hi-fistereogeluid en bluetooth die uitpakt met 4 gigabyte lokale mp3-opslag (goed voor zowat 1 000 nummers), telefoongesprekken via bluetooth en tracking van sportieve activiteiten.

Dankzij de hoogwaardige luidsprekercomponenten staat de HUAWEI TalkBand N1 garant voor een weergaloze, professionele geluidskwaliteit die door de ‘chamber tuning’ niet moet onderdoen voor headsets uit het hogere segment. Met een frequentiebereik van 20 tot 20 kHz levert de HUAWEI TalkBand N1 de beste geluidskwaliteit met een hogere expressiviteit. Dankzij deze bluetooth-headset met APTX bluetooth verzendingstechnologie, genieten gebruikers van geluid van cd-kwaliteit.

Wanneer de HUAWEI TalkBand N1 verbonden is met een smartphone, ontpopt hij zich ook tot een toestel dat de gezondheid en sportprestaties van de gebruiker opvolgt – met dank aan onder meer de stappenteller, afstandsberekening en calorieverbruikmeter. En dankzij de functie die de naam of het nummer van inkomende gesprekken aankondigt hoeft de gebruiker ook onderweg geen enkele oproep te missen.

De HUAWEI TalkBand N1 – ontworpen als X-type – is bekleed met zacht TPU-rubber en gaat prat op een gebruiksvriendelijk gewicht van amper 18 gram. Dankzij de IP54-classificatie is de HUAWEI TalkBand N1 niet alleen stofvrij, maar ook voldoende zweetbestendig voor actieve gebruikers. Bovendien tovert de gebruiker de HUAWEI TalkBand N1 dankzij de magnetische oorknopjes vlot om van een handige headset tot een modieus halsaccessoire. De HUAWEI TalkBand N1 is beschikbaar in drie stijlvolle kleuren:zilver, grijs en rood. De aanbevolen verkoopprijs bedraagt 119 euro.

HUAWEI WATCH:‘s werelds eerste smartwatch met een tijdloos design en interne intelligentie

Als eerste smartwatch in het wearables gamma van Huawei Consumer BG pakt de HUAWEI WATCH uit met een perfect rond design met een diameter van 42 mm en een krasbestendige, waterdichte AMOLED-display van 1,4 inch. Tijdloos vanbuiten, slim vanbinnen.

Het uurwerk is ontworpen door een team van klassieke horlogemakers met een lange staat van dienst als het op elegante en tijdloze uurwerken aankomt. De aandacht voor details wordt al van bij de eerste blik duidelijk. Het uitzonderlijke vakmanschap straalt van de buitenkant af dankzij de elementen in saffierkristal en een metalen, corrosiebestendige kast van 316 L koud gesmeed roestvrij staal van het type dat je doorgaans alleen bij luxehorloges aantreft.

De HUAWEI WATCH draait op Android Wear en zit boordevol functies om de gezondheid van de gebruiker op te volgen. Zo beschikt het horloge over een geavanceerde hartslagmonitorsensor, een zesassige sensor, een barometer, aanraaktechnologie en een ingebouwde microfoon. Als de HUAWEI WATCH verbonden wordt met een smartphone die op Android 4.3 of hoger draait, kunnen gebruikers eenvoudig sms’jes, e-mails, en kalender-, app- en oproepmeldingen ontvangen. Dankzij de zesassige sensor stelt het horloge ook automatisch vast in welke bewegingstoestand de gebruiker zich bevindt en meet het de sportieve gegevens naargelang de activiteit – wandelen / lopen / klimmen / fietsen.

Dankzij een schitterende display met een resolutie van 400 x 400 pixels in 286 ppi en een contrastratio van 10 000:1 is de HUAWEI WATCH de meest levendige Android-smartwatch ter wereld. Het aanraakgevoelige uurwerkglas van saffierkristal werkt zelfs als de gebruiker natte handen heeft of handschoenen draagt. Zo staat dit horloge garant voor een ongekend gebruiksgemak.

De HUAWEI WATCH is ontworpen met personalisatie in het achterhoofd. Er zijn dan ook veertig aanpasbare wijzerplaten verkrijgbaar, van klassiek analoog tot digitaal. Gebruikers kunnen zelfs kiezen voor een wijzerplaat met trackingfuncties waarop gezondheidsinformatie te zien is, zoals het aantal ingenomen calorieën, het aantal stappen en nog veel meer. De HUAWEI WATCH is te koop in drie stijlvolle kleuren:goud, zilver en zwart. Daarnaast is een volledig gamma materialen, polsbandjes en andere stijlen beschikbaar.

‘Dreams inspire Creativity’:een wereld met eindeloze mogelijkheden

Tijdens MWC 2013 introduceerde Huawei een gloednieuw concept:‘Make it possible’. De voorbije twee jaar is Huawei dankzij wereldwijde brandinggcampagnes, waaronder tientallen marketingcampagnes zoals voetbalsponsoring, erin geslaagd om snel een emotionele band op te bouwen met zijn gebruikers. Op die manier is Huawei uitgegroeid tot een geliefd smartphonemerk bij consumenten over de hele wereld. In oktober 2014 was Huawei het eerste Chinese bedrijf dat een plaatsje wist te veroveren in de top 100 van wereldwijde merken van 2014 die Interbrand samenstelt.

“We gaan dieper in op de ‘it’ in ‘Make it possible’, het belangrijkste element dat het merk Huawei verbindt met de emoties van de consumenten”, aldus dhr. Shao Yang, vicevoorzitter Marketing bij Huawei Consumer BG. “We geloven dat ‘it’ verwijst naar de kracht om te dromen en te innoveren, naar een hechte emotionele band scheppen met de consument. Daarom onthulde Huawei tijdens MWC 2015 zijn nieuwe merkideaal ‘Dreams inspire creativity’ dat de spirituele beweegredenen van het bedrijf weergeeft. Het grote ideaal van het merk is een gedeelde spirituele waarde en een band tussen Huawei en de consument. Huawei is ervan overtuigd dat de wereld een betere plek wordt als iedereen gelooft in de kracht van dromen en creativiteit.”

Huawei groeit van merk 1.0 uit tot merk 2.0 door zijn merkvisie te laten evolueren van ‘Make it possible’ tot ‘Dreams inspire creativity’. Het grote merkideaal dat Huawei op de consumenten hoopt over te dragen, is om vernieuwing te laten inspireren door dromen. En net dat is de spirituele waarde die Huawei en de consumenten delen.

De wereld is complex en de crisissen volgen elkaar in snel tempo op, waardoor pessimisme en twijfels de kop opsteken en mensen de moed verliezen om grote dromen te koesteren en onbevreesd actie te ondernemen. Wanneer iemand zijn dromen najaagt, krijgt hij met tal van uitdagingen en vragen te maken. We kunnen onze dromen alleen waarmaken als we ambitieus zijn en in onszelf geloven. Consumenten willen worden geïnspireerd, zodat ze in de kracht van hun dromen kunnen geloven. Als concurrentieel merk wordt Huawei al 27 jaar lang gedreven door zijn onbevreesde, uitdagende spirit. Deze spirit achter onze verwezenlijkingen zal ons ook in de toekomst blijven inspireren om het onmogelijke voor onze consumenten mogelijk te maken. Dit vindt ook weerklank bij de doelgroep van Huawei, de idealistische vechters met sterke overtuigingen. Met ons merkideaal ‘Dreams inspire creativity’ als boegbeeld zal Huawei Consumer BG de consumenten met innovatieve producten en diensten een merkervaring blijven bieden die hun verwachtingen overstijgt.