2015/03/01
HUAWEI onthult de HUAWEI WATCH tijdens Mobile World Congress 2015

De HUAWEI WATCH met Android Wear™pakt uit met perfect rond en tijdloos design

Barcelona, Spanje, 1 maart 2015:HUAWEI blijft de grenzen verleggen binnen de sector van de wearables door vandaag tijdens het Mobile World Congress (MWC) 2015 de HUAWEI WATCH voor te stellen. Dit perfect ronde horloge draait op Android Wear™ en is uitgerust met een AMOLED-display van 1,4 inch, een krasbestendig uurwerkglas uit saffierkristal en een frame van koud gesmeed roestvrij staal. Het omvat een ingebouwde hartslagmonitor en zesassige bewegingssensoren. De HUAWEI WATCH is de eerste smartwatch in het draagbare gamma van HUAWEI Consumer BG.

“We hebben wereldwijd geluisterd naar consumenten die een smartwatch met tijdloos design wensen die ook vanbinnen echt slim is. In lijn met het ‘Make it possible’ motto van HUAWEI speelt de HUAWEI WATCH in op die vraag. We bieden een hoogwaardige smartwatch die technologisch innovatief is”, aldus Richard Yu, CEO van de HUAWEI Consumer Business Group. “Met de HUAWEI WATCH, de eerste smartwatch in ons groeiende wearables aanbod, willen we het dagelijkse leven van de consument verbeteren.”

Tijdloos design

Het uurwerk is ontworpen door een team van klassieke horlogemakers met een lange staat van dienst als het op elegante en tijdloze uurwerken aankomt. De aandacht voor detail wordt al van bij de eerste blik duidelijk. Dankzij een schitterende AMOLED-display van 1,4 inch met een resolutie van 400 x 400 pixels in 286 ppi en een contrastratio van 10 000:1 is de HUAWEI WATCH de meest levendige smartwatch met Android Wear ter wereld.

De HUAWEI WATCH bestaat uit meer dan 130 componenten:de kroon, de kast en het scharnier zijn gemaakt van hoogwaardig en krasbestendig koud gesmeed roestvrij staal. Zo zijn die onderdelen 40 procent harder. Het horloge heeft een intuïtieve drukknop ter hoogte van 2 uur biedt zo de ultieme controle en een optimaal gebruiksgemak. De HUAWEI WATCH is beschikbaar in drie stijlvolle kleuren:goud, zilver en zwart.

De HUAWEI WATCH is ontworpen met personalisatie in het achterhoofd. Er zullen dan ook meer dan veertig unieke wijzerplaten verkrijgbaar zijn, inclusief een volledig gamma polsbandjes uit verschillende materialen en in verschillende stijlen. Als leuk extraatje wordt er een magnetisch laadstation meegeleverd met de HUAWEI WATCH.

Slim vanbinnen

De HUAWEI WATCH draait op Android Wear, waardoor sms’jes, e-mails, en kalender-, app- en oproepmeldingen ontvangen nog nooit zo eenvoudig en handig was. De HUAWEI WATCH is compatibel met smartphones met Android 4.3 of hoger en beschikt voor optimale prestaties over een krachtige Qualcomm processor van 1,2 GHz. Het horloge biedt 4 GB aan opslagruimte voor gegevens, 512 MB RAM en bluetooth 4.1. Voor de fanatieke sporter of sporadische gebruiker die alleen zijn of haar fitheidniveau wil bijhouden, is de HUAWEI WATCH uitgerust met een hartslagsensor, een zesassige bewegingssensor en een barometer die automatisch en in realtime detecteert en bijhoudt of de gebruiker wandelt, loopt, fietst, een trektocht maakt of slaapt. Gebruikers kunnen tal van zaken opvolgen:hoeveel calorieën ze verbruiken, hoe snel hun hart slaat, hoe hoog ze zich bevinden, hoeveel stappen ze hebben gezet en welke afstand ze hebben afgelegd.

HUAWEI Health Ecosysteem

Om consumenten aan te moedigen om een gelukkiger en gezonder leven te leiden, ontwikkelt HUAWEI vol overtuiging een draagbaar gezondheids- en lifestyle-ecosysteem waarin gebruikers zichzelf doelen kunnen stellen en hun vorderingen kunnen opvolgen. Ook uitmuntende partners zoals Jawbone zijn betrokken bij dit HUAWEI Health Ecosystem. Bovendien is HUAWEI voortdurend op zoek naar vernieuwende gezondheids- en fitnessapps van andere bedrijven die de gebruikers in staat stellen om vrijuit hun doelen na te streven.

Beschikbaarheid en accessoires

De HUAWEI WATCH zal beschikbaar zijn in meer dan 20 landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Argentinië, Australië, Brazilië, Canada, Denemarken, Duitsland, de Filipijnen, Finland, Frankrijk, Hongkong, Italië, Japan, Noorwegen, Rusland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland. De exacte beschikbaarheid en prijzen worden op een latere datum en voor elke markt afzonderlijk bekendgemaakt.