2015/05/28
De HUAWEI P8 ligt in de winkel

Brussel, 28 mei 2015 – De HUAWEI Consumer Business Group laat weten dat de HUAWEI P8 vanaf vandaag in de winkel ligt. Het toestel is verkrijgbaar in de telecomspeciaalzaak tegen een adviesprijs van €499 (3GB werkgeheugen en 16 GB opslaggeheugen). De HUAWEI P8 combineert een strak design met een aantal nieuwe technologische snufjes en een geavanceerde camera, die bij weing licht prachtige beelden maakt.

De state-of-the-art smartphone is de ideale metgezel voor creatievelingen en design liefhebbers . Naast de ultra-slanke 6,4 mm aluminium behuizing en 5,2-inch HD-scherm, overtuigt hij door zijn gebruiksvriendelijkheid.

Laat je creativiteit de vrije loop

De HUAWEI P8 wil de gebruiker bijstaan in het dagelijkse leven, op het werk, maar ook bij het uitdrukken van zijn creativiteit tijdens de vrije tijd. Getuige daarvan de geavanceerde camera die optimaal werkt bij weinig licht en de gebruiker kan aansporen om te tekenen met licht. De camera beschikt over hoogstaande optische beeldstabilisatietot 1,2°, hiermee worden trillingen en schokken geneutraliseerd, met haarscherpe beelden als resultaat. De vierkleurensensor verbetert de helderheid met 32 procent bij hoog contrast en vermindert ze met 78 procent bij onderbelichting. De beeldprocessor beschikt tevens over ruisonderdrukking in donkere omgevingen en intelligente detectie voor hoog contrast. Sublieme foto’s ook bij weinig licht!

De lightpaintingstand zorgt ervoor dat je met licht kunt schilderen:met het gebruik van een zaklamp kan je tekenen in het donker en je creatie vastleggen door de sluiter manueel te bedienen.

De gebruiker beschikt ook over een virtuele foto- en filmstudio om de artistieke inspiratie de vrije loop te laten. De gebruiker kan tot drie andere Androidtoestellen aansluiten bij het opnemen van een filmpje. De actie wordt dan simultaan vanuit vier hoeken gefilmd. Deze opnames worden vervolgens naadloos gemonteerd voor een professioneel resultaat.

Mobiele connectiviteit

Het wegvallen van het netwerk en het afbreken van gesprekken zorgt bij velen voor frustratie. Met de gepantenteerde Signal+ technologie pakt de HUAWEI P8 deze knelpunten aan. De compacte en krachtige dubbele antenne en de snelle switchtechnologie zorgen ervoor dat de HUAWEI P8 onmiddellijk kan wisselen tussen de antennes. Zo beschikt de gebruiker continu over een sterke netwerkverbinding.

Daarnaast staat de Signal+ technologie garant voor een verbeterde verbindingssnelheid, zelfs wanneer de gebruiker op een trein zit met een snelheid tot wel 300 km/u. Bij aankomst op de luchthaven gebeurt het ook wel dat het even duurt voor je weer verbinding krijgt met het netwerk. Met de HUAWEI P8 is dat probleem van de baan:de gebruiker staat snel in verbinding met het roamingnetwerk. Tot 3 keer sneller dan de gemiddelde smartphone.

De combinatie van kracht en elegantie

De HUAWEI P8 heeft een unibody aluminium behuizing, beschikbaar in twee kleuren:Mystic Champagne en Titanium Grey. Door gebruik te maken van het nano injection molding proces, gaat de behuizing naadloos over in het scherm. De HUAWEI P8 is niet alleen uiterst slank (6,4 mm dun), hij beschikt ook over een van de grootste schermen die momenteel voor smartphones op de markt zijn (78% van de oppervlakte). De krachtige camera werd mooi geintegreerd in de volledig vlakke behuizing. Gedaan met de uitpuilende lenzen, iets wat de designliefhebbers zeker zullen appreciëren.

De HUAWEI P8 combineert deze elegantie met een extreem laag stroomverbruik. Het toestel is uitgerust met een batterij van 2 680 mAh en een Kirin 930 64-bits Octa-core chipset. Samen staan ze garant voor prestaties die tot 20 procent beter zijn dan andere toestellen op de markt.

Gebruikerservaring

Met de HUAWEI P8 introduceren we ook een nieuwe handige manier om je smartphone te gebruiken:“Knuckle-sense”. Zo maak je eenvoudig screenshots door tweemaal op je scherm te tikken, met je kneukel van je vingers. Door een cirkel te tekenen, selecteert hij in een oogwenk de inhoud.

Dankzij de ‘zoek telefoon via spraak’ functie is een zoekgeraakte smartphone heel snel teruggevonden:het toestel antwoordt gewoon via zijn luidspreker.

De HUAWEI P8 pakt ook de problemen van spraak en geluid aan in een lawaaierige omgeving. Bij veel lawaai kan de gebruiker het volume tot 58 procent boven het normale geluidsniveau verhogen. Bij wind kan de smartphone 90 procent van het geluid elimineren wanneer je een headset of een oortje met een microfoon gebruikt. Daarnaast worden oproepen via luidspreker binnen een radius van 2 meter ondersteund door de superhandige handsfreefunctie, terwijl een ingebouwde autonome audiodecoderchipset het mogelijk maakt om het muziekvolume te verdubbelen zonder aan kwaliteit in te boeten.