2015/04/15
HUAWEI lanceert de HUAWEI P8:een revolutionaire smartphone met lightpainting functionaliteit die stijl door de combinatie van mode en technologie opnieuw definieert

Londen, 15 april 2015 – Vandaag heeft de HUAWEI Consumer Business Group zijn HUAWEI P8 smartphone voorgesteld in het legendarische Old Billingsgate, het beroemde mode- en kunstencentrum. Het toestel is een perfecte mix van technologie, strak design, gebruiksgemak en geavanceerde camerafuncties bij weinig licht. De HUAWEI P8 is het hoogtepunt van de P-serie, die wordt gekenmerkt door haar rijke erfenis op het gebied van design en functionaliteit. Eens te meer zet dit product de toon op de smartphonemarkt met gebruiksvriendelijke functies die de consument verbazen en inspireren.

De HUAWEI P8 brengt schoonheid naar een hoger niveau, dankzij de perfecte balans tussen kunstzinnigheid en creativiteit. De HUAWEI P8 steunt op een diepgaand inzicht in het ontwerp van apparaten voor menselijk gebruik, met uiterst gebruiksgemak van toepassingen die het dagelijkse leven mee sturen – zowel op het werk als in de vrije tijd. Met vakmanschap dat de grenzen van het mogelijke verlegt en nieuwe, revolutionaire lightpaintingfuncties inspireert de HUAWEI P8 de consument tot grotere creativiteit.

Een nieuwe definitie van stijl, schoonheid en technologie

Toen HUAWEI in 2012 zijn P-serie lanceerde, kreeg stijl een nieuwe betekenis. De P1 betekende voor HUAWEI het begin van een reis waarbij schoonheid centraal staat. De P2 bouwde verder op de P1 en verlegde de grenzen van de rekensnelheid. De HUAWEI P6 gaf een nieuwe betekenis aan gestroomlijnde elegantie en het ultieme vakmanschap van de HUAWEI P7 verbaasde de markt. 

Het ontwerp van de HUAWEI P8 is diepgeworteld in de literaire traditie en combineert elementen uit oude manuscripten, verlichte geschriften en het zonlicht dat door de gebrandschilderde ramen van een oude bibliotheek valt. Deze smartphone is geïnspireerd op de mooiste menselijke ontwerpen uit allerlei culturen en tijdperken, en belichaamt de menselijke zin voor ontdekking en schoonheid.

De details in het design van de HUAWEI P8 doen denken aan de bladzijden, boekbanden en hardcovers van traditionele boeken. De aluminium behuizing bestaat uit één stuk en is voorzien van een kunstig ruitvormig patroon dat de structuur van het metaal accentueert. Het toestel is verkrijgbaar in vier elegante kleuren:zilver, goud, zwart en grijs. De toestellen worden geleverd in een transparante verpakking. Wanneer je de smartphone uitpakt, lijkt het wel of je een boek van de plank neemt.

Hoogtepunten op het vlak van design en technologie

De HUAWEI P8 bouwt voort op het minimalistische ontwerp van de vorige P-generaties en vertengenwoordigt pure elegantie, vakmanschap en duurzaamheid. Enkele hoogtepunten:

Het nano injection molding proces levert een naadloos geperste rand op tussen de kunststof van 1,5 mm dun en een van de grootste schermen uit de sector.

Het toestel is 6,4 mm dun, heeft twee simkaartsleuven en werkt naadloos samen met een 4G-netwerk (indien beschikbaar).

Het haaienkieuwenontwerp uit drie lagen verhoogt de betrouwbaarheid en robuustheid van het toestel.

Binnenin zorgt de nieuwe Kirin 930 64-bits Octa-core chipset voor prestaties die ongeveer 20 procent hoger liggen dan bij andere toestellen met batterijen met een vergelijkbare levensduur.

De stijlvolle achterkant is vervaardigd uit staal voor een betere structurele onbuigbaarheid.

Gebruikerservaring:topvakmanschap

De HUAWEI P8 is ontworpen om een ​​natuurlijke verbinding met de mens tot stand te brengen. Hij omzeilt veel voorkomende knelpunten en speelt in op de behoeften van de consument, zowel in eenvoud als complexiteit.

De HUAWEI P8 heeft een revolutionair aanraakscherm dat heel natuurlijk is in gebruik. Wanneer de gebruiker twee keer op het scherm tikt, maakt hij een volledig screenshot. Door een cirkel te tekenen, selecteert hij in een oogwenk inhoud. En dankzij de ‘zoek telefoon via spraak’ functie is een zoekgeraakte smartphone heel snel teruggevonden:het toestel antwoordt gewoon via zijn luidspreker.

De HUAWEI P8 combineert een extreem laag stroomverbruik met een slank ontwerp, energie-efficiëntie en verbluffende prestaties. Het toestel is uitgerust met een batterij van 2 680 mAh en een Kirin 930 64-bits Octa-core chipset. Samen staan ze garant voor prestaties die tot 20 procent beter zijn dan andere toestellen op de markt.

De HUAWEI P8 beschikt over innovatieve en handige functies voor spraak en geluid. In een lawaaierige omgeving kan de gebruiker het volume tot 58 procent boven het normale geluidsniveau verhogen. Bij wind kan de smartphone 90 procent van het geluid elimineren wanneer je een headset of een oortje met een microfoon gebruikt. Daarnaast worden oproepen via luidspreker binnen een radius van 2 meter ondersteund door de superhandige handsfreefunctie, terwijl een ingebouwde autonome audiodecoderchipset het mogelijk maakt om het muziekvolume te verdubbelen zonder aan kwaliteit in te boeten.

De HUAWEI P8 houdt rekening met bestaande gewoonten en toekomstige trends, en biedt dan ook een brede waaier van oplossingen aan. 

· Voor gebruikers van een 4G-simkaart is het toestel uitgerust met een dubbele 4G-simkaarthouder met twee flexibele sleuven. 

· Zodra de HUAWEI P8 een bluetoothapparaat herkent en er verbinding mee maakt (bijv. de HUAWEI TalkBand B2), kan de telefoon op afstand worden ontgrendeld zonder een wachtwoord. 

· Dankzij de geoptimaliseerde 4G-prestaties maakt de HUAWEI P8 ongeveer drie keer sneller verbinding met het netwerk voor roamingdiensten dan de gemiddelde smartphone.

· Bovendien wordt de metalen achterklep in slechts enkele seconden een e-book dankzij het optionele E-inkscherm aan de achterkant van de telefoon.

“De HUAWEI P8 wil de meest gebruiksvriendelijke smartphone ter wereld zijn”, zegt Richard Yu, CEO van de HUAWEI Consumer Business Group. “Door diepgaand marktonderzoek kon HUAWEI de belangrijkste knelpunten voor de moderne gebruiker van topsmartphones aanpakken. Dit toestel combineert dan ook het beste op het vlak van stijl en duurzaamheid. De gebruikerservaring is revolutionair, vooral wat de camera mogelijkheden en connectiviteit betreft. Op basis van de uitstekende verkoopresultaten van de P-serie zijn we ervan overtuigd dat de HUAWEI P8 een van de populairste smartphones van 2015 wordt.”

Smartphone met lightpaintingcamera

De HUAWEI P8 introduceert een nieuwe filosofie inzake cameraontwerp. Dankzij hoogstaande hardware, software en gepatenteerde algoritmes kan de gebruiker de mooiste foto’s nemen, zelfs in de slechtste lichtomstandigheden. Enkele eigenschappen:

· Hoogstaande optische beeldstabilisatie tot 1,2° voor foto’s en video’s van topkwaliteit. Trillingen en schokken worden geneutraliseerd, zodat de beelden altijd haarscherp zijn.

· ‘s Werelds eerste RGBW-vierkleurensensor verbetert de helderheid met 32 ​​procent bij hoog contrast en vermindert ze met 78 procent bij onderbelichting. DSLR-onafhankelijke beeldprocessor voor ruisonderdrukking bij het filmen of fotograferen en intelligente detectie van omgevingen met hoog contrast.

· Vier professionele opnamestanden voor opnames bij weinig licht geven de gebruiker toegang tot een virtuele foto- en filmstudio om hun artistieke inspiratie vast te leggen.

Via de lightpaintingstand kan de handmatige sluiter bijvoorbeeld brede stroken licht vastleggen. Met deze stand kan de gebruiker ‘s nachts een draaiend reuzenrad fotograferen, waarbij de lichtcirkels voor een artistiek effect zorgen. Je kunt zelf ook aan lightpainting doen in het donker met behulp van een zaklamp en je creatie vervolgens vastleggen op de gevoelige plaat. Een andere primeur is de lichtcontrole en previewstand bij onderbelichting. Het toestel toont hoe de opname eruit zal zien, waardoor het voor de gebruiker gemakkelijker is om creatief te experimenteren met lichtbronnen in het donker.

De HUAWEI P8 is ook de eerste smartphone met een professionele filmfunctie:de Director-modus. De gebruiker kan tot drie andere Androidtoestellen aansturen en bedienen bij het opnemen van een filmscène, zodat de actie simultaan vanuit vier hoeken wordt vastgelegd. Bovendien worden alle opnames van het filmpje gesynchroniseerd tot een naadloze montage.

De HUAWEI P8 beschikt ook over een nieuwe, krachtige selfiemodus, met voorgeprogrammeerde instellingen voor beeldverbetering. Zo kan ieders unieke schoonheid worden vastgelegd en geoptimaliseerd voor nog meer gedeeld plezier.

De nieuwe norm voor mobiele connectiviteit

Toen HUAWEI onderzoek deed naar de behoeften van gebruikers van topsmartphones, kwamen vooral problemen rond afgebroken oproepen en signaalverlies aan het licht. HUAWEI heeft die knelpunten aangepakt op basis van zijn eigen hoogstaande communicatietechnologie. Zo verlegt de HUAWEI P8 alweer de grenzen voor naadloze netwerkconnectiviteit.

Het toestel beschikt namelijk over de gepatenteerde Signal+-technologie. De compacte en krachtige dubbele antenne en de snelle switchtechnologie zorgen ervoor dat de smartphone onmiddellijk kan wisselen tussen de antennes. Zo beschikt de gebruiker continu over een sterke netwerkverbinding. Daarnaast staat de Signal+-technologie garant voor een verbeterde verbindingssnelheid, zelfs wanneer de gebruiker op een trein zit met een snelheid van tot wel 300 km/u.

Bij vluchten duurt het soms wel even voor je na de landing op de luchthaven weer verbinding krijgt. Met de HUAWEI P8 is dat probleem van de baan en kan de gebruiker sneller verbinding maken met een roamingnetwerk. Op basis van internationale testgegevens uit meer dan 20 landen en regio’s in Azië, Australië, Europa, Latijns-Amerika en Noord-Amerika kon HUAWEI de prestaties van de HUAWEI P8 inzake netwerkroaming optimaliseren voor 4G. Zo synchroniseert het toestel ongeveer drie keer sneller met een beschikbare roamingdienst dan de gemiddelde telefoon.

De uiterst elegante P-serie van HUAWEI kent internationaal een enorm succes. Van de HUAWEI P6 werden in totaal 5 miljoen exemplaren verkocht in 60 landen. De HUAWEI P7 ging in slechts zes maanden tijd meer dan 4 miljoen keer over de toonbank in 100 landen. Het succes van de HUAWEI P6 en HUAWEI P7 wijst mogelijk op een sterke vraag naar de HUAWEI P8.

De HUAWEI P8 bestaat in twee versies:het standaardtoestel voor € 499 en de premium versie voor € 599. Het toestel komt in eerste instantie in meer dan 30 landen op de markt, waaronder China, Colombia, Duitsland, Frankrijk, Mexico, Spanje, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika.