2015/08/19
HUAWEI P8 wint EISA Consumer Smartphone Award

European Imaging and Sound Association (EISA) onderscheidt voor het derde jaar op rij HUAWEI met de 'European Consumer Smartphone' award
Brussel, 19 augustus 2015 - HUAWEI, de wereldwijd toonaangevende aanbieder van ICT-oplossingen, is bekroond met de 'Europese Consumer Smartphone 2015 - 2016' van de ‘European Imaging and Sound Association’ (EISA) voor haar nieuwste vlaggenschip, de HUAWEI P8 . Dit is het derde jaar op rij dat HUAWEI door EISA wordt gelauwerd in deze categorie.

De nieuwste HUAWEI P8, bouwt verder op het succes van de vorig jaar bekroonde Ascend P7. De HUAWEI P8 combineert de gekende stijl en functionaliteit van de P-reeks, maar hertekent alweer de smartphone markt met eenvoudig te gebruiken functies die de consument verbazen en inspireren. EISA prees HUAWEI voor het leveren van "de verbeterde prestaties van de camera, het verrassend high-end vakmanschap van dit betaalbare toestel en de verfijnde uitstraling." Ze benadrukten de 2 680 mAh batterijcapaciteit, de f/2 lens voor betere foto’s bij weinig licht en de uitstekende 5,2 inch Full HD IPS-NEO display van de P8.

De consument is dankzij de lage licht prestaties van de camera in staat om zijn creativiteit nog meer te uiten en met behulp van de unieke ‘light painting’ functie nog betere en heldere hoog contrast foto’s te maken. De P8 heeft ook een compacte en krachtige dubbele-antenne met snelle switching technologie waardoor de telefoon op een intelligente manier de beste modus herkent en zo een sterker signaal ontvangt en het aantal afgebroken oproepen reduceert.

"We zijn trots om opnieuw deze award voor het derde jaar op rij in ontvangst te mogen nemen. We willen de smartphone-industrie en de manier waarop smartphones gebruikt worden continu uitdagen. De HUAWEI P8, de meest gebruiksvriendelijke smartphone wereldwijd, is daar het resultaat van,” aldus Glorie Zhang, Chief Marketing Officer, Consumer Business Group (BG).

In augustus 2014 werd de HUAWEI Ascend P7 gelauwerd als 'European Consumer Smartphone 2014 - 2015'. Deze werd om zijn 'mooie glazen afwerking, aantrekkelijke prijs en de twee camera’s:de 8 miljoen pixel camera vooraan en de 13 miljoen pixel sensor met flitser achteraan en de ondersteunde apps gelauwerd. De HUAWEI Ascend P7 is te koop in meer dan 100 landen en er werden al meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht sinds de lancering. In 2013, werd HUAWEI bekroond met de 'European Consumer Smartphone 2013 - 2014' voor de ultra slanke 6,18 mm Ascend P6.