2015/09/02
HUAWEI WATCH te koop in Europa vanaf 399 EUR

[Berlijn, 2 september 2015] HUAWEI Consumer Business Group (BG) heeft vandaag officieel de introductie van de HUAWEI Watch in Europa op IFA aangekondigd. Het horloge, met zijn klassieke design is geïnspireerd op de Zwitserse uurwerken en is in België te koop vanaf 399 EUR. Dit is de eerste smartwatch in de HUAWEI wearable familie. Het is ook het eerste horloge die de kloof tussen mode en technologie echt overbrugt.

De HUAWEI Watch maakt gebruik van Android Wear™ en stelt de gebruiker in staat om verbonden te blijven waar hij zich ook bevindt, met alerts voor telefoongesprekken, sms, instant messaging en e-mails. Dankzij de Bluetooth-connectiviteit voor het draadloos gebruik van de hoofdtelefoon, in combinatie met de offline ondersteuning voor het downloaden van muziek, is actief blijven nog gemakkelijker dan ooit te voren. De muziek kan gestart worden via stemactivatie, gebruikers kunnen ook van deze stemactivatie gebruik maken voor het opzoeken van bestemmingen en voor navigatie. Met de “find my phone” functie van het horloge kan een verloren telefoon snel gelokaliseerd worden.

Dankzij de nieuwste versie van Google Android Wear™, kunnen zowel Android en iOS-gebruikers zich connecteren met de HUAWEI Watch.

Een klassiek esthetisch design

De HUAWEI Watch heeft een diameter van 42mm, de traditionele afmeting van een polshorloge. De ronde wijzerplaat heeft een uniek ontwerp waarbij het kroontje zich bevindt ter hoogte van 2 u.

Het horloge is beschikbaar in een roze goud, roestvrij staal en een zwarte uitvoering. Voor de wijzerplaat kan men kiezen uit een klassieke, luxe, zakelijke, vrouwelijke, moderne en eenvoudige uitvoering.

De keuze uit polsbandjes omvat een roestvrij stalen maas, roestvrije stalen schakels, roze goud en zwarte roestvrije stalen schakels, bruin en zwart leer. Ze zijn gemakkelijk te vervangen door zowat elk polsbandje van 18 mm breed.

Klassiek design

Het horloge dat vervaardigd is uit hoogwaardige materialen, is voorzien van een volledig rond 1,4-inch touch AMOLED display, met krasbestendig saffierglas (dat de voorkeur geniet van de Zwitserse horlogefabrikanten). Het beschikt over een koud gesmeed roestvrij stalen frame en heeft een ingebouwde hartslagmeter en 6-assige bewegingssensoren. Het heeft een 400 x 400 pixels resolutie van 286 ppi met een 10 000:1 contrast ratio, waardoor dit het meest fonkelende Android Wear slimme horloge is.

In lijn met het klassieke design van het horloge, heeft de HUAWEI Consumer BG samengewerkt met de beroemde modefotograaf Mario Testino voor de reclamecampagne met het Amerikaanse supermodel Karlie Kloss en een van 's werelds beste mannelijke modellen, Sean O'Pry.

Een nieuw tijdperk voor sporttechnologie

De HUAWEI Watch is voorzien van een hartslagmeter (PPG sensor), dat nauwkeurig de hartslag kan meten. De sensor steekt een beetje uit voor een beter contact met de huid en bijgevolg een meer nauwkeurige meting.

De 6-assige bewegingssensor, met een gyroscoop en accelerometer, maakt het mogelijk om activiteiten op te volgen, op elk moment en om het even waar. Het kan ook verschillende fysieke activiteiten onderscheiden, zoals wandelen, lopen en klimmen.

Benjamin Norton, Wearable Design Expert bij HUAWEI Consumer BG, zei:"Vandaag de dag is de consument niet langer tevreden om geconnecteerd te blijven, ze zoeken een hoogstaande smartwatch die technologisch vernieuwend is. Bij het ontwerp van dit horloge, wilden we de beste technologie en innovatie combineren met hoogwaardige materialen en een klassiek design. Met het saffierglas en de ronde wijzerplaat denken we dat de HUAWEI Watch dit heeft bereikt. "

Richard Yu, CEO van HUAWEI Consumer BG, zei:"HUAWEI is gericht op het voortdurend innoveren en creëren van nieuwe producten die aan de behoefte van onze klanten voldoen. Deze eerste smartwatch in onze wearables familie werd ontwikkeld na uitgebreid onderzoek naar de vraag van consument inzake slimme horloges. Het HUAWEI horloge is uniek op de markt met zijn unieke look en feel en een klassiek design, gecombineerd met hoogstaande slimme technologie, waarmee gebruikers ook onderweg geconnecteerd blijven. Wearables zullen ongetwijfeld de belangrijkste trend in de device industrie blijven, en door gebruik te maken van technologie en innovatie streeft HUAWEI naar leiderschap in dit marktsegment. "

Beschikbaarheid en accessoires

De HUAWEI Watch zal beschikbaar zijn in meer dan 20 landen en regio's, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Argentinië, Australië, Brazilië, België, Canada, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Italië, Japan, Noorwegen, de Filippijnen, Rusland, Singapore , Zuid-Korea, Spanje, Zweden, Zwitserland, Verenigde Arabische Emiraten.