2016/04/06
HUAWEI P9 maakt haar debuut in Londen - dankzij de dubbele cameralens, in samenwerking met Leica, krijgt smartphone fotografie een nieuwe dimensie

Het nieuwe paradepaardje van HUAWEI combineert toonaangevende innovatie met

een adembenemend mooi design en het zet de toon in smartphone fotografie.

Londen – 6 april 2016 – HUAWEI Consumer Business Group onthulde vandaag op haar lanceringsevenement in Battersea Evolution in London, de nieuwe HUAWEI P9 en HUAWEI P9 Plus. Samen met Leica werd de dubbele lens van de HUAWEI P9 ontwikkeld om de toon te zetten in smartphone fotografie.

De HUAWEI P9 is de eerste smartphone die samen ontwikkeld werd met het toonaangevende Leica Camera AG. De dubbele lens van de HUAWEI P9 tilt smartphone fotografie naar een hoger niveau. Gebruikers kunnen zowel levendige kleuren en sprekende zwart en wit beelden vastleggen. Ook de B3 Talkband in het wearable gamma van HUAWEI maakt zijn debuut in Londen.

Tijdens het lanceringsevenement konden de gasten ook voor het eerst de exclusieve trailer van de TV campagne zien met Henry Cavill en Scarlett Johansson als ambassadeurs van de HUAWEI P9 reeks. In de trailer zien we de ontmoeting van twee wereldberoemde sterren in Shanghai en Hollywood. Het symboliseert het partnership tussen HUAWEI en Leica op het kruispunt tussen kleur en zwart-wit. Op de lancering van de HUAWEI P9 werd Cavill vervoegd door de iconische fotografen Mary McCartney en David Guttenfelder van National Geographic. Maar ook BBC Global News CEO, Jim Egan, Chairman en Chief Executive van Conde Nast, Anita Chang, uitgever van Vogue China en Sir Andrew Cahn en Dame Helen Alexander van de HUAWEI UK raad van bestuur waren aanwezig.

"HUAWEI is bijzonder blij dat het de gebruikers van zijn HUAWEI P9 de beste smartphone-fotografie ervaring ooit kan bieden", verklaarde Richard Yu, de CEO van HUAWEI Consumer Business Group. "Dat was mogelijk doordat we de ongeëvenaarde ervaring van Leica, dat al meer dan 100 jaar wereldwijd de toon aangeeft op de markt van de beeldvorming, optimaal konden benutten. Consumenten nemen wereldwijd ieder jaar miljarden foto's met hun smartphones. Het ingebouwde fototoestel speelt dan ook een essentiële rol in de ervaring van de gebruikers. Gebruikers van de HUAWEI P9 kunnen voortaan foto's nemen met een ongeëvenaarde helderheid, rijk en authentiek met een prachtig ontworpen krachtige smartphone met een ongelooflijke 'look and feel'."

Smartphonefotografie heruitgevonden
De HUAWEI P9 combineert uitmuntend design en engineering van HUAWEI en Leica in een gezamenlijk ontwikkeld smartphonefotografiesysteem dat de beste hardware, software, optische lenzen, sensoren, beeldprocessing algoritmes combineert om de beelden van de beste kwaliteit te maken.

De superieure beeldvormingskwaliteiten van de HUAWEI P9 zijn in essentie te danken aan de toepassing van een dubbel cameraontwerp, waarbij de kracht van de optische lenzen van Leica, die bekend zijn om hun precisie en zin voor detail en die aan de hoogste kwaliteitsnormen in de industrie beantwoorden, volledig wordt benut. De RGB-camera in de HUAWEI P9 is gespecialiseerd in de registratie van kleuren, terwijl de zwart-witcamera vooral uitmunt in detailweergave. De twee camera's die aan de achterkant van de HUAWEI P9 zijn ingebouwd, werken samen en bieden de gebruikers de mogelijkheid om foto's te nemen die uiterst veek detail, diepte en kleur hebben. De HUAWEI P9 doet het bijzonder goed bij weinig licht omdat de dubbele camera ervoor zorgt dat er meer licht en detail kunnen worden geregistreerd.

Iedere foto die met de HUAWEI P9 wordt genomen, beschikt over de unieke emotionele resonantie en het tijdloze karakter die kenmerkend zijn voor de producten van Leica. De gebruikers kunnen, afhankelijk van hun persoonlijke voorkeuren, een keuze maken uit drie verschillende Leica filmmodi:Standaard, levendige kleuren en zachte kleuren. Dankzij de minutieuze kalibratie van de parameters van de camera in de HUAWEI P9 geeft iedere filmmodus de authentieke kleur en stijl van Leica op een getrouwe manier weer. Wanneer ze de zwart-witmodus selecteren, kunnen de gebruikers hun toestel als een echte zwart-witcamera gebruiken om krachtige zwart-witfoto's met een superieure kwaliteit te maken.

De HUAWEI P9 neemt dankzij de Hybrid Focus-technologie van HUAWEI foto's met een hoge snelheid, nauwkeurigheid en stabiliteit. Voor de scherpstelling worden drie verschillende methodologieën gebruikt:laser, diepteberekening en contrast. In alle omstandigheden wordt automatisch de methodologie geselecteerd die de beste resultaten oplevert.

Met de brede diafragmaopeningsfunctie op de HUAWEI P9 kunnen gebruikers experimenteren met innovatieve visuele effecten en op die manier unieke beelden en content creëren. Met de HUAWEI P9 kan de diafragmaopening van de camera op een eenvoudige manier worden aangepast, zodat bokeh- en andere diepte-effecten kunnen worden gecreëerd terwijl het hoofdonderwerp scherp in beeld blijft.

"Leica en HUAWEI delen de ambitie in het streven naar uitmuntendheid op het vlak van de beeldvorming", verklaarde Oliver Kaltner, de CEO van Leica. "Dankzij ons partnership zullen nog meer consumenten wereldwijd foto's van een uitstekende kwaliteit kunnen maken. We verdiepen onze samenwerking nog om gebruikers een meer optimale smartphone-fotografie-ervaring te bezorgen."

Industrieel design op een hoger niveau

De HUAWEI P9 is een meesterwerk van de meest geavanceerde industriële vormgeving en is gebaseerd op het minimalistische design-DNA dat HUAWEI eerder al toepaste bij zijn premium smartphones van de P-serie. Iedere HUAWEI P9 is gemaakt van 2,5D glas van superieure kwaliteit en aluminium dat geschikt is voor gebruik in de luchtvaart en de ruimtevaart, en onderscheidt zich verder door de met diamant geslepen randen en zorgvuldig gebalanceerde rondingen.

De 64 GB-versie van de HUAWEI P9 wordt aangeboden met een verbluffende en unieke Haze Gold-afwerking, de nieuwe norm in industrieel design. Daarbij werden exclusieve technieken toegepast, zoals geborstelde haarlijnen en metaalpolijsttechnieken op micron-niveau, waarmee een doorschijnend metalen oppervlak kon worden gecreëerd. De Ceramic White-versie van de HUAWEI P9 is bovendien gladder uitgevoerd dan de gelakte carrosserie van toonaangevende automerken. Het licht wordt daardoor zo gereflecteerd en gebroken dat er verschillende schakeringen van indrukwekkende kleuren zichtbaar zijn naarmate de omstandigheden veranderen.

Kracht en prestaties

De HUAWEI P9 beschikt over de kracht, de connectiviteit en de snelheid die de veeleisende smartphonegebruikers tegenwoordig van HUAWEI mogen verwachten. De HUAWEI P9 met zijn 5.,-inch 1080p display wordt aangedreven door een processor die op de nieuwe Kirin 955 2,5 Hz 64-bit ARM gebaseerd is, en staat daarmee garant voor mobiele prestaties die geen enkele concurrent in zijn klasse haalt. De 3 000 mAh hoge densiteitsbatterij onderscheidt zich niet alleen door de uitstekende mobiele eigenschappen, maar ook door zijn uitzonderlijke levensduur.

HUAWEI toonde op het evenement ook de HUAWEI P9 Plus, een versie met een 5,5-inch Press Touch-display en een grotere 3 400 mAh batterij. De HUAWEI P9 Plus is ook uitgerust met het dual-IC Rapid Charge-systeem, waardoor de gebruikers 6 uur kunnen telefoneren nadat de batterij in 10 minuten werd opgeladen.

De HUAWEI P9 en de HUAWEI P9 Plus benutten de toonaangevende capaciteiten van HUAWEI in de telecomsector optimaal en bieden op basis daarvan unieke nieuwe features, zoals een architectuur met een virtuele drievoudige antenne. Deze oplossing speelt in op de behoeften van gebruikers voor wie een sterke en naadloze verbinding met gsm- en wifi-netwerken heel belangrijk is. Op die manier kunnen ze alle mogelijkheden van het mobiele internet volop blijven benutten, waar ze zich ook bevinden.

De HUAWEI P9 en de HUAWEI P9 Plus beschermen ook de privacy van de gebruikers en staan garant voor de veiligheid van de informatie dankzij het gebruik van de toonaangevende biometrische vingerafdrukherkenningstechnologie van HUAWEI. De verbeterde vingerafdruksensor die hiervoor wordt gebruikt, biedt gebruikers de mogelijkheid om hun toestellen te personaliseren en te beschermen, doordat het risico op frauduleus of accidenteel gebruik van het toestel aanzienlijk wordt beperkt, zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid waarmee de gebruikers op een veilige manier van hun smartphone kunnen gebruikmaken.

Er is al een 32 GB-versie van de HUAWEI P9 verkrijgbaar voor € 549. De HUAWEI P9 Plus kost € 699. De HUAWEI P9 zal vanaf midden April verkrijgbaar zijn.