2017/01/06
HUAWEI daagt fotograaf Frederik Herregods uit naar aanleiding van de HUAWEI P9 en HUAWEI P9 Plus lancering in België

De nieuwe HUAWEI P9 en HUAWEI P9 Plus hebben een dubbele cameralens ontwikkeld in samenwerking met Leica

Brussel – 13 mei 2016 – Naar aanleiding van de officiële lancering van de HUAWEI P9 en HUAWEI P9 Plus op het #OO evenement in de Wild Gallery, liet HUAWEI de P9 testen door Frederik Herregods. De HUAWEI P9 werd ontwikkeld in samenwerking met Leica en heeft een dubbele lens. HUAWEI wil de fotografie via smartphone naar een hoger niveau tillen, een niveau dat de professionele fotografie benadert.

Als fotograaf laat je je leiden door wat je ziet, momentopnames. Of je nu professional of amateur bent, geldt één regel:de beste camera is de camera die je op zak hebt!

“Als Leica ambassadeur hoorde ik dat Leica en HUAWEI samenwerkten aan de HUAWEI P9, hierdoor was mijn nieuwsgierigheid onmiddellijk geprikkeld. Moeiteloos maakte ik de overstap naar Android:het gebruiksgemak is verbluffend. Ik wilde alle camera-opties uittesten en ben ontzettend onder de indruk van de kracht en de kwaliteit van de HUAWEI P9,” zegt Frederik Herregods, fotograaf met een passie voor commerciële en automotive fotografie.

“Voor mij is de HUAWEI P9 de professionele camera in compact formaat:de kleuren en het contrast zijn echt kenmerkend voor Leica, de pro-mode van het toestel vergt wat oefening maar benadert de mogelijkheden van het professionele fototoestel, de mogelijkheid om in RAW te fotograferen is van onschatbare waarde en daarbovenop word ik dankzij de uitbreidbare opslagcapaciteit niet gehinderd en hoef ik geen waardevolle beelden te wissen.” vult Frederik aan.

Frederik deelde zijn eerste bevindingen met de meer dan 200 aanwezigen:

De dubbele cameralens biedt wel degelijk een meerwaarde:de RGB- camera registreert een zeer ruim kleurenpalet. De monochrome camera registreert contrast en zorgt ervoor dat de gemaakte zwart-wit foto’s uitblinken in detail. De software van de HUAWEI P9 zorgt ervoor dat het kleurenbeeld en het zwart-wit beeld worden samengevoegd tot één foto met prachtige kleuren en scherpe details.

De manuele pro-mode slaat professionele fotografen met verstomming:net zoals een professionele camera kan je camera-opties zoals ISO, sluitertijd, scherpstelling, witbalans en lichtmeting manueel instellen. Hierdoor kan je spelen met scherpte-diepte en bokeh. Zo heeft de ervaren fotograaf met de HUAWEI P9 meteen een professioneel toestel op zak.

Fotograferen in RAW:Het RAW formaat, een must-have voor de professionele fotograaf, zorgt ervoor dat bij het nemen van de foto alle parameters met de foto mee worden opgeslagen zodat de fotograaf bij het nabewerken kan spelen met wit, zwart, contrast, schaduw...

Uitbreidbare opslagcapaciteit:Foto’s in professionele kwaliteit, waaronder de RAW-bestanden, slorpen heel wat geheugenkaartjes op. Bij de HUAWEI P9 is het geheugen uitbreidbaar met een microSD kaartje, wat meteen weer duizenden extra foto’s oplevert zonder mooie momentopnames te moeten wissen.

Fingerprint sensor is een uitstekend hulpmiddel bij de perfecte selfie:de fingerprint sensor die zich achteraan het toestel bevindt, ontgrendelt niet alleen het toestel. Het kan ook gebruikt worden als afdrukknop bij het maken van de perfecte selfie.

Tijdens het #OO evenement was naast het werk met de HUAWEI P9 van Frederik ook die van bekende internationale fotografen Mary McCartney en David Guttenfelder, te zien in de fotogallerij.

De HUAWEI P9 is niet alleen een schitterend fototoestel , hij beschikt over de kracht, de connectiviteit en de snelheid die de veeleisende smartphonegebruiker kan bekoren. De HUAWEI P9 heeft een 5,2-inch 1080p display, hij wordt aangedreven door de nieuwe Kirin 955 2,5 Hz 64-bit ARM en beschikt over een 3 000 mAh hoge densiteitsbatterij.

De 32 GB-versie van de P9 is verkrijgbaar in Titanium Grey en Mystic Silver tegen de adviesprijs van €549.

De HUAWEI P9 Plus heeft een 5.5-inch Press Touch-display en een grotere 3 400 mAh batterij. De HUAWEI P9 Plus is ook uitgerust met het dual-IC Rapid Charge-systeem, waardoor de gebruikers 6 uur kunnen bellen nadat de batterij in 10 minuten werd opgeladen.

De HUAWEI P9 Plus is beschikbaar vanaf midden Juni tegen een adviesprijs van €699 in Quartz Grey.