2017/10/16
HUAWEI onthult de HUAWEI Mate 10 Pro

Nieuwste vlaggenschip in België beschikbaar tegen de eindejaarsperiode

Welkom in een nieuw mobiel tijdperk:smartphones met's werelds eerste ingebouwde Kirin AI-processor voor een snellere en meer gepersonaliseerde mobiele ervaring

MÜNCHEN – 16 oktober 2017 – Vandaag heeft de HUAWEI Consumer Business Group op een exclusief wereldwijd lanceringsevent in München de nieuwste modellen van zijn HUAWEI Mate Series voorgesteld. De nieuwe HUAWEI Mate 10 en HUAWEI Mate 10 Pro brengen een heuse revolutie in de sector teweeg met de nieuwe Kirin 970, het eerste mobiele AI-computingplatform van HUAWEI. De HUAWEI Mate 10 en HUAWEI Mate 10 Pro zijn baanbrekende AI toestellen, een combinatie van innovatieve hardware, de Kirin 970 chipset en EMUI 8.0.De nieuwe Mate reeks zet z'n geschiedenis voort van superieure prestaties en lange batterijduur en integreert nieuwe Leica Dual Camera technologie. In België zal de HUAWEI Mate 10 Pro vanaf eind november te koop worden aangeboden tegen een adviesprijs van €799, inclusief btw. Het Belgische toestel krijgt 6 GB RAM en 128 GB ROM geheugen.

Meer productfoto's via deze link

'Eerder dit jaar stelde HUAWEI haar visie op de toekomst van de mobiele markt voor. Centraal daarin staat artificiële intelligentie. De nieuwe HUAWEI Mate 10 toestellen betekenen het begin van een spannend nieuw tijdperk', zegt Richard Yu, CEO, HUAWEI Consumer Business Group. 'De nieuwste HUAWEI Mate-modellen zitten vol AI. Ze maken de toekomst tastbaar en zijn ontworpen om het leven van de gebruiker te verrijken.'

Dirk Pauwels, Country Manager van HUAWEI CBG België, vult aan:'Met de HUAWEI Mate 10 Pro verstevigen we onze positie in het segment boven €600 en bedienen we de meest veeleisende klanten. Zij verwachten stijlvol design, een batterij die lang meegaat én snel oplaadt, ongeëvenaarde rekenkracht voor een vlot gebruik, ruime opslagcapaciteit en een goede camera-ervaring.'

De belangrijkste kenmerken zijn:
• Kirin 970, 's werelds eerste AI-processor voor smartphones met een dedicated NPU (Neural Network Processing Unit);
• HUAWEI FullView Display, voor een quasi randloze schermervaring en HDR10-ondersteuning voor intens levendige en heldere kleuren;
• HUAWEI SuperCharge (TÜV gecertificeerd op veiligheid) en een batterij van 4000 mAh met batterijbeheer op AI;
• Nieuwe dubbele Leica-camera met twee lenzen, elk met een diafragmaopening van f/1.6 en intelligente fotografie, waaronder real-time object- en plaatsherkenning en bokeh, allebei op AI;
• Een gloednieuwe, vereenvoudigde EMUI 8.0, gebaseerd op Android 8.0.

Een nieuw, mobiel AI-computingplatform voor intelligente mobiele ervaringen

De HUAWEI Mate 10 Pro is het eerste apparaat met de gloednieuwe Kirin 970-processor, die is uitgerust met een verbeterde AI voor een snellere en meer gepersonaliseerde mobiele ervaring. Kirin 970 is gebouwd volgens het geavanceerde TSMC 10 nm-proces en beschikt over een 8-core ARM Cortex CPU, een Mali G72 12-core GPU, een marktprimeur, en de eerste NPU die specifiek voor mobiele apparaten is ontwikkeld. Kirin 970 beschikt ook over een nieuwe dual-ISP voor intelligente fotografie op AI.

De gespecialiseerde NPU, in combinatie met HUAWEI's innovatieve mobiele HiAI-computingplatform, zorgt voor 20 procent betere prestaties en verbruikt tot 50 procent minder batterij voor AI-gerelateerde taken. De HUAWEI Mate 10 Pro is ook de snelste smartphone ter wereld die supersnelle LTE-connectiviteit en downloadsnelheden ondersteunt. De smartphone heeft twee sleuven voor 4G-simkaarten en ondersteunt dual VoLTE, waardoor de gebruiker tegelijk kan bellen én surfen op 4G.

De on-device AI op de nieuwe HUAWEI Mate Series is een combinatie van individuele en collectieve intelligentie en geeft de gebruikers antwoorden in real time, inclusief real-time object- en plaatsherkenning op AI en een AI versnelde vertaler (Microsoft Translator). Met de Kirin 970 heeft HUAWEI een open mobiel AI-computingplatform ontwikkeld, waar ontwikkelaars nieuwe en vindingrijke AI-applicaties mee kunnen creëren.

Design voor ongeziene klasse en comfort

Met het nagelnieuwe HUAWEI FullView Display beschikt de HUAWEI Mate 10 Pro over een 6-inch OLED-scherm met een ratio 18:9, een quasi randloze ervaring en HDR10 voor een briljante beeldkwaliteit.

De iconische toestellen zijn voorzien van een 3D Glass Body, dat aan alle kanten mooi en symmetrisch is gebogen voor een optimale grip. Achteraan vestigt een reflecterende strook de aandacht op de nieuwe dubbele Leica-camera. De vingerafdruksensor op de HUAWEI Mate 10 Pro zit achteraan om het scherm alle ruimte te bieden. Bovendien is de HUAWEI Mate 10 Pro stof- en waterbestendig volgens de IP67 standaard.

Nieuwe dubbele Leica-camera en batterijbeheer op AI voor een revolutionair smartphonegebruik

HUAWEI werkte opnieuw samen met Leica voor de ontwikkeling van de twee lenzen voor de HUAWEI Mate 10 Pro. De lenzen zijn een combinatie van 12 megapixel RGB + 20-megapixel monochrome sensoren, optische beeldstabilisatie (OIS), 's werelds grootste diafragmaopening f/1.6, bokeh op AI en een digitale zoom op AI. De nieuwe real-time object- en plaatsherkenning op AI, die automatisch camera-instellingen kiest op basis van het object en de omgeving, ondersteunt een geavanceerde digitale zoom op AI met AI Motion Detection voor helderdere portretten en scherpere objectfoto's.

De HUAWEI Mate 10 Pro is uitgerust met een batterij van 4000 mAh met hoge energiedichtheid met het door TÜV op veiligheid gecertificeerde HUAWEI SuperCharge, en een intelligente batterijmanager die het gedrag van de gebruiker begrijpt en de energie intelligent verdeelt om de levensduur van de batterij te maximaliseren. Daarnaast laat de snellaadfunctie opladen van 1% naar 58% in amper 30 minuten toe.

Op de HUAWEI Mate 10 Pro is het gloednieuwe EMUI 8.0 geïnstalleerd, dat draait op Android 8.0. Verder is er een Smart Screen-functie voor een optimale scherm ervaring. Op een eenvoudige manier kan je 2 apps simultaan activeren op het FullView Scherm. Of je kan kiezen voor een volledige desktop ervaring via een eenvoudige USB-C kabel. In deze modus gebruik je typische Desktop-apps op een groot scherm, terwijl de persoonlijke meldingen, oproepen en berichten privé blijven.

Prijs en beschikbaarheid

In België zal de HUAWEI Mate 10 Pro vanaf eind november te koop worden aangeboden tegen een adviesprijs van €799, inclusief btw. Het toestel heeft 6 GB RAM en 128 GB ROM geheugen en zal beschikbaar zijn in de kleuren Midnight Blue, Titanium Grey en Mocha Brown.

Over de HUAWEI Consumer Business Group

De producten en diensten van HUAWEI zijn verkrijgbaar in meer dan 170 landen, waardoor het merk een derde van de wereldbevolking bedient. Het merk beschikt ook over 16 R&D-centra in Europa, US en China en 3 R&D sites in België. De HUAWEI Consumer Business Group is een van de drie business units van HUAWEI en biedt mobiele telefoons, mobiele breedbandapparaten, apparaten voor thuisgebruik en clouddiensten aan. HUAWEI heeft meer dan 20 jaar ervaring in de telecomsector, beschikt over een uitgebreid wereldwijd netwerk, en heeft overal ter wereld belangrijke bedrijfsactiviteiten en partners. We willen consumenten de nieuwste technologie aanbieden en mensen overal ter wereld blij maken met technologische innovaties. HUAWEI houdt woord en maakt dromen waar.

Ga voor meer informatie naar www.huaweimobile.be. Volg ons voor regelmatige updates over de HUAWEI Consumer BG via:
Facebook:https://www.facebook.com/huaweimobilebe
Twitter:www.twitter.com/HuaweiMobileBE
Instagram:www.instagram.com/huaweimobilebe/
YouTube:https://www.youtube.com/channel/UCAsYDmHYDpEut0yMNxQ0P5g

Agency contact:

Thomas Vermeeren
Hill & Knowlton Strategies
thomas.vermeeren@hkstrategies.com
+32 2 737 95 00

HUAWEI BE contact:

Jurgen Thysmans
PR & Digital Marketing Manager
thysmans.jurgen@huawei.com
+32 477 477 852