Deel uw ervaring via onze Support app

Doe mee voor fantastische cadeaus

Mogelijk ontvangt u een pushmelding die lijkt op die hieronder. Deel uw mening en help ons uw ervaring te verbeteren

Wat voor after-sales service heeft u onlangs van Huawei ontvangen?

U kunt ons beoordelen met een beoordeling van 0 tot 10, waarbij 10 gelijk is aan zeer tevreden en 0 niet tevreden is.

10:  Goed
9:  Matig
7,8:  Ontevreden
0-6:  Vreselijk

Maak een screenshot van uw reactie op de enquête over de aandacht van de Huawei After-Sales Service (maak een screenshot met de volledige afbeelding) en stuur deze naar onze e-mail. U kunt deelnemen voor leuke geschenken!
Mail: mobile.be@huawei.com

VAAK GESTELDE VRAGEN

V. Wanneer ontvang ik de enquête?

A. Het zijn twee enquêtes, normaal gesproken ontvangt u de eerste enquête binnen een maand na het activeren van uw nieuwe Huawei-smartphone of -tafel, en de tweede enquête komt na een half jaar.

V. Wat zijn de voorwaarden om de enquête zo effectief mogelijk te ontvangen?

A: Volg deze stappen om de enquête effectiever te ontvangen:

1. Activeer het "Gebruikerservaring Verbeteringsplan"

2. Activeer de "Support" app

RECHTSGRONDSLAG VAN DE HUAWEI-PROMOTIE "APPLICATIE ONDERSTEUNEN - Klanttevredenheidsonderzoek"

Privacyverklaring voor het uitnodigen van beoordeling van klanttevredenheid

a) Verwerkingsverantwoordelijke en functionaris voor gegevensbescherming

Huawei Technologies Belgium NV, Boulevard de la Woluwe 2 (hierna "wij" of "Huawei" genoemd), is verantwoordelijk voor het verzamelen en verwerken van gegevens in het kader van deze activiteit.
Als u vragen, opmerkingen of suggesties heeft over uw rechten als betrokkene of de verwerking van uw persoonlijke gegevens door Huawei, neem dan contact op met onze functionaris voor gegevensbescherming via https://consumer.huawei.com/be/legal/privacy- vragen / of https://consumer.huawei.com/be-fr/legal/privacy-questions/.

b) Doel en rechtsgrondslag

We verwerken uw persoonlijke gegevens alleen voor de klantenservice van de consument. De gegevensverwerking in het kader van deze activiteit is gebaseerd op onze legitieme belangen om consumenten uit te nodigen om de klanttevredenheid te beoordelen. De rechtsgrondslag voor de gegevensverwerking is artikel 6, lid 1, lit. a, verlicht. b en verlicht. f AVG.

c) Categorieën van betrokken gegevens

We verwerken alleen de gegevens die u verstrekt voor de activiteit om contact met u op te nemen om te begrijpen waar onze producten of service verder moeten worden verbeterd.
Dit betreft in het bijzonder:
• Contactgegevens om contact met u op te nemen om het probleem waarmee u te maken heeft te begrijpen en de informatie voor het verspreiden van geschenken te verifiëren (de informatie omvat e-mail, naam, telefoonnummers, SN, Huawei ID)
Er is geen contractuele of wettelijke verplichting om deze gegevens te verstrekken. Als u deze informatie echter niet verstrekt, kan dit ertoe leiden dat u het geschenk voor de activiteit niet kunt krijgen.

d) Duur van gegevensopslag

Alle gegevens worden na registratie maximaal 24 maanden bewaard in het leverancierssysteem.

e) Overdracht van persoonlijke gegevens

Uw gegevens worden bekendgemaakt aan de hotline-leverancier en serviceprovider.
Als uw gegevens worden overgedragen naar een derde land buiten de EU, zullen we passende en redelijke waarborgen en contracten gebruiken om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen, als er geen adequaatheidsbesluit van de commissie voor dit land is. Een kopie van deze maatregelen kan worden aangevraagd op: https://consumer.huawei.com/be/legal/privacy-questions/ of https://consumer.huawei.com/be-fr/legal/privacy-questions/.

f) Rechten van de betrokkene

Je hebt de volgende rechten en keuzes:
• Recht op toegang door de betrokkene, art. 15 AVG
• Recht op rectificatie, art. 16 AVG
• Recht op verwijdering (‘recht om te worden vergeten’), art. 17 AVG
• Recht op beperking van verwerking, art. 18 AVG
• Recht op overdraagbaarheid van gegevens, art. 20 AVG
• Recht op bezwaar, art. 21 AVG
U heeft ook het recht om een klacht in te dienen bij uw lokale gegevensbeschermingsautoriteit. https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/burger of https://www.autoriteprotectiondonnees.be/citoyen

g) Algemene voorwaarden

• De nieuwe klanten van een Huawei-terminal (smartphone of tablet) die na het opstarten van hun terminal de ondersteuningstoepassing hebben ingeschakeld en een tevredenheidsonderzoek hebben ontvangen over hun gebruikerservaring van de ondersteuningstoepassing, kunnen deelnemen aan de activiteit.
• Klanten moeten de ervaringsenquête invullen, een screenshot maken van hun beoordeling en deze per e-mail naar mobile.be@huawei.com sturen.
• Klanten die deze Experience Survey invullen en de screenshot per e-mail versturen, maken kans op een Huawei Mini speaker CM510 (één per klant).
• De hoeveelheid Huawei Mini Speaker is beperkt tot 200 pc's. Wie het eerst komt, het eerst maalt.
• De activiteit is geldig van 1 september tot 31 december 2020.
• Huawei behoudt zich het recht voor om het geschenk te vervangen door een andere van vergelijkbare waarde en kenmerken als, om onvoorziene redenen of onmogelijk te voorzien door Huawei, deze gift niet beschikbaar is tijdens de activiteitsperiode.
• Deelname aan de activiteit is beperkt tot één deelname per persoon voor het uitvoeren van één enquête.
• Als de klant het geschenk weigert, wordt er geen alternatief cadeau aangeboden.
• Het geschenk is persoonlijk en niet overdraagbaar.
• Aanvaarding van deze Algemene Voorwaarden is een noodzakelijke voorwaarde voor deelname aan de activiteit en dus om de gift te verkrijgen. Deelname aan deze activiteit impliceert volledige aanvaarding van deze Algemene Voorwaarden.