Etsimessä tai valokuvissa näkyy väreitä tai raitoja, kun käyttäjä kuvaa puhelimen OLED-näyttöä, tietokoneen näyttöä tai televisiota

Soveltuvat tuotteet: Smartphone
Soveltuvat tuotteet:
Etsimessä tai valokuvissa näkyy väreitä tai raitoja, kun käyttäjä kuvaa puhelimen OLED-näyttöä, tietokoneen näyttöä tai televisiota

Ongelma:

Etsimessä tai kuvissa näkyy väreitä tai raitoja, kun käyttäjä kuvaa puhelimen OLED-näyttöä, tietokoneen näyttöä tai televisiota.

Syy:

Jotkin OLED-näytöt säätävät kirkkautta käyttäen pulssinleveysmodulaatiota (PWM). Tämä tarkoittaa sitä, että näytön taustavalo syttyy ja sammuu koko ajan suurtaajuudella, jota ihmissilmä ei havaitse, mutta jonka kamera pystyy tallentamaan. Seuraavassa kuvassa käytetään esimerkkinä OLED-puhelimen näyttöä:
  • Kun näytön kirkkaus on 40 %, taustavalo on 40 %:n pulssisuhteessa, eli näyttö päivitetään joka kerta 40 % kirkkailla palkeilla ja 60 % tummilla palkeilla. Kun kamera tallentaa tummat palkit, etsimessä tai valokuvissa näkyy väreitä tai raitoja.

• Kun näytön kirkkaus on maksimissa, taustavalo on 100 %:n pulssisuhteessa, eli näyttö päivitetään joka kerta 100 % kirkkailla palkeilla. Tässä tapauksessa etsimessä tai valokuvissa ei näy väreitä tai raitoja.
  • Kun näytön kirkkaus on asetettu minimiin, taustavalo on 0 %:n pulssisuhteessa, eli näyttö päivitetään joka kerta 100 % tummilla palkeilla. Tässä tapauksessa näyttö on musta.

Ratkaisu:

Tämä on normaali ilmiö, eikä se vaikuta puhelimesi normaaliin käyttöön. Huawei-puhelimiin on käytetty teollisuudenalan johtavia OLED-näyttöjä ja kameroita, ja ne läpikäyvät tiukat testit ennen toimitusta, jotta varmistetaan se, että ne täyttävät kaikki asiaankuuluvat laatuvaatimukset.

Ehdotuksia:

• Ennen valokuvan ottamista puhelimen OLED-näytöltä, aseta puhelimen näytön kirkkaus suurimpaan arvoonsa.
  • Puhelimen näytön sisällön tallentamiseen suositellaan sen sijaan käytettäväksi näyttökuvatoimintoa.