HUAWEI Sound

HUAWEI Sound
HUAWEI Sound

Акустичен дизајн со 4 Devialet звучници1 Huawei Share2 360 степени сараунд0

СОЗДАДЕНО СО DEVIALET

Извонреден звук,
да го воздигне
секојдневието

HUAWEI Sound обезбедува исклучително аудио и извонредно искуство на слушање, поддржано од врвната акустика на Devialet, и прилагодено за љубителите на звукот. Повторно откријте ја вашата омилена музика бидејќи се репродуцира со богат, длабок и полн звук.

HUAWEI Sound Co-Engineered with Devialet HUAWEI Sound Bass Speaker From Devialet HUAWEI Sound Three Tweeters From Devialet HUAWEI Sound Two Passive Units

АКУСТИЧНА АРХИТЕКТУРА ОД DEVIALET

Звук што
ве движи

Благодарение на четири врвни звучници и богатство на технологија и експертиза на Devialet, HUAWEI Sound го враќа квалитетот на аудио до невиден степен, што резултира со широка звучна сцена, точна репродукција, длабок бас и светла височина.

Бас

HUAWEI Sound генерира бас што може да се чуе и почувствува. Доаѓа опремен со софистициран вуфер напојуван од технологијата Devialet's Speaker Active Matching (SAM®), која го прилагодува звучниот сигнал да одговара на звучникот што е неверојатно сличен на оригиналот.

Моќен
акорд

Три високи високотонци произведуваат лирски високи ноти кои ја пробиваат душата и ја исполнуваат до кулминацијата која било песна. Devialet SPACE™ технологијата го обновува сараунд звукот од самостоен уред, така што ќе се чувствувате како да сте пренесени на сцената на концерт во живо.

Pitch Perfect

Две пасивни SAM® единици, во "Push-Push" конфигурација, резонираат со вуферот за да обезбедат силни бас тонови, додека се потиснува изобличувањето на мембраната за да се произведе нефилтриран звук. Можете да бидете сигурни знаејќи дека она што го слушате секогаш ќе звучи чисто.

HUAWEI Sound Co-Engineered with Devialet

АКУСТИЧНА АРХИТЕКТУРА ОД DEVIALET

Звук што ве движи

Благодарение на четири врвни звучници и богатство на технологија и експертиза на Devialet, HUAWEI Sound го враќа квалитетот на аудио до невиден степен, што резултира со широка звучна сцена, точна репродукција, длабок бас и светла височина.

HUAWEI Sound Bass Speaker From Devialet

Бас

HUAWEI Sound генерира бас што може да се чуе и почувствува. Доаѓа опремен со софистициран вуфер напојуван од технологијата Devialet's Speaker Active Matching (SAM®), која го прилагодува звучниот сигнал да одговара на звучникот што е неверојатно сличен на оригиналот.

HUAWEI Sound Three Tweeters From Devialet

Моќен акорд

Три високи високотонци произведуваат лирски високи ноти кои ја пробиваат душата и ја исполнуваат до кулминацијата која било песна. Devialet SPACE™ технологијата го обновува сараунд звукот од самостоен уред, така што ќе се чувствувате како да сте пренесени на сцената на концерт во живо.

HUAWEI Sound Two Passive Units

Pitch Perfect

Две пасивни SAM® единици, во "Push-Push" конфигурација, резонираат со вуферот за да обезбедат силни бас тонови, додека се потиснува изобличувањето на мембраната за да се произведе нефилтриран звук. Можете да бидете сигурни знаејќи дека она што го слушате секогаш ќе звучи чисто.

DEVIALET SPACE™ SOUNDSTAGE3

Звук во просторот

HUAWEI Sound нуди просторно аудио искуство без да зафаќа простор во вашиот дом. Со SPACE™ Soundstage на Devialet, можете да уживате во сараунд звук со само еден звучник и да се изгубите во музиката.

HUAWEI Sound Devialet SPACE™ Soundstage

360° SURROUND SOUND

Извонредност од ѕид до ѕид

HUAWEI Sound е опремен со три рамномерно распоредени високотонци, од кои секој е направен за оптимален звук. Едноставно, поставете го во центарот на собата и ќе слушнете звук од секоја насока. Без разлика дали станува збор за споделување на омилената музика со пријателите или танцување низ собата, сите ќе уживаат во извонредното искуство со слушање.

HUAWEI Sound 360° Surround Sound

ЗВУЧНИ ЕФЕКТИ НАПРАВЕНИ ЗА КОРИСНИЦИТЕ4

За ваш
вкус

HUAWEI Sound Hi-Fi Onsite Mode HUAWEI Sound Vocal Mode HUAWEI Sound Devialet SPACE™ Soundstage HUAWEI Sound Bass Adjustment Mode
HUAWEI Sound Hi-Fi Onsite Mode

Hi-Fi

Музички записи со фина мелодија, за да предизвика искуство на концерт во живо.

HUAWEI Sound Multi-sound Mode
HUAWEI Sound Vocal Mode

Vocal

Го намалува звукот од инструментите, за да го пренесе гласот на пејачот со врвна јасност.

HUAWEI Sound Multi-sound Mode
HUAWEI Sound Devialet SPACE™ Soundstage

Devialet SPACE
Soundstage

Ги подобрува звучните сараунд ефекти, за да обезбеди подобро слушање.

HUAWEI Sound Multi-sound Mode
HUAWEI Sound Bass Adjustment Mode

Бас

Го зајакнува басот и ритамот оди напред.

HUAWEI Sound Multi-sound Mode
HUAWEI Sound Hi-Fi Onsite Mode
HUAWEI Sound Hi-Fi Onsite Mode

Hi-Fi

Музички записи со фина мелодија,
за да предизвика искуство на концерт во живо.

HUAWEI Sound Vocal Mode
HUAWEI Sound Vocal Mode

Vocal

Го намалува звукот од инструментите, за да го пренесе гласот на пејачот со врвна јасност.

HUAWEI Sound Devialet SPACE™ Soundstage
HUAWEI Sound Devialet SPACE™ Soundstage

Devialet SPACE™ Soundstage

Ги подобрува звучните сараунд ефекти, за да обезбеди подобро слушање.

HUAWEI Sound Bass Adjustment Mode
HUAWEI Sound Bass Adjustment Mode

Бас

Го зајакнува басот и ритамот оди напред.

3 НАЧИНИ НА ПРЕНЕСУВАЊЕ ЗВУК

Повеќе избор за вашите уреди

Неверојатно удобен и разновиден, со Bluetooth (LDAC5), UPnP и AUX-in поддршка.
Bluetooth: Допрете за да пренесете звук од вашиот телефон.2
3.5 mm AUX-in: Жична врска за подобрен звук.6
UPnP: Пренесете висококвалитетна аудио содржина од UPnP апликациите за стриминг на вашиот телефон до HUAWEI Sound.

Bluetooth 3.5 mm AUX-in UPnP

HUAWEI SHARE2

Допри за споделување и за исклучување
на звук

HUAWEI Sound е дизајниран да биде што е можно поинтуитивен. Само допрете ја областа NFC со вашиот телефон за веднаш да се поврзете и ставете ја раката над површината за да ја паузирате репродукцијата.

HUAWEI Sound one-hop sound transmission

АУДИО ПОДДРШКА СО ВИСОКА РЕЗОЛУЦИЈА

Музиката што ја сакате,
во звук без проблем

HUAWEI Sound High Res Audio

Со сертификат за аудио со висока резолуција, HUAWEI Sound може да ги репродуцира вашите аудио-датотеки до 24-bit / 96 kHz. Ќе откриете дека музиката е бујна, има текстура и е посложена отколку што сте можеле да замислите, без несакана бучава и верна на оригиналната снимка.

HUAWEI Sound High Res Audio

ПРЕМИУМ ДИЗАЈН

Префинет и стилски

Со својата елегантна градба, копчиња чувствителни на допир и застаклена површина, HUAWEI Sound е лесен за очите, за допир и пријатен за ушите.
Неговиот уникатен дизајн ви овозможува прозорец во работењето на сабвуферот, овозможувајќи ви буквално да го видите зголемувањето на басот, додека го слушате и чувствувате.
Копчињата имаат разнобојно осветлување, кое пулсира во ритамот, додавајќи расположение на вашите мелодии.

HUAWEI Sound ID Design
HUAWEI Sound ID Design
HUAWEI Sound ID Design
HUAWEI Sound ID Design
  • Вклучува Devialet's PUSH-PUSH дизајн, SAM® и SPACE™ технологија.
  • Оваа функција е поддржана само на телефони со Android кои работат на Android 5.1.1 или понова верзија. Вклучете NFC и држете го екранот вклучен кога ја користите оваа функција. Во моментов не е поддржано на iOS.
  • Треба да изберете Devialet SPACE™ Soundstage mode во апликацијата HUAWEI AI Life за оваа одлика.
  • Како да го прилагодите звучниот ефект: отворете ја апликацијата HUAWEI AI Life, изберете „HUAWEI Sound“ и потоа притиснете го копчето „Звучни ефекти“. Изберете режим на аудио ефект или повлечете го копчето „Бас“ за да направите прилагодување.
  • LDAC е технологија за аудио кодирање (поддржана од подоцнежни ажурирања на софтверот) што овозможува висококвалитетен пренос на аудио преку Bluetooth.
  • AUX кабелот од 3.5 мм треба да се купи одделно.

*HUAWEI Sound не е изграден со батерија. Потребно е да се поврзе со струја.