Во духот на искористување на моќта на технологијата за добро, создадовме "Соочување со емоции". Една апликација напојувана од моќниот систем на вештачката интелигенција на Mate 20 Pro, кој ги преведува изразите на лицето во звуци за слепите лица и лицата со оштетен вид.

Во духот на искористување на моќта на технологијата за добро, создадовме "Соочување со емоции". Една апликација напојувана од моќниот систем на вештачката интелигенција на Mate 20 Pro, кој ги преведува изразите на лицето во звуци за слепите лица и лицата со оштетен вид.

Како работи?

 1. 1. Преземи

  Преземете ја и отворете ја апликацијата, компатибилна со функцијата за пристапност "Talk Back" што ја користат лицата со оштетен вид.

 2. 2. Користете слушалка

  Ставете ја слушалката во увото.

 3. 3. Користете го држачот

  Држете го телефонот со задната камера свртена настрана или употребете го посебениот телефонски држач за Facing Emotions.

 4. 4. Започни со препознавање

  Вештачката интелигенција ги препознава изразите на лицето на личноста со која разговарате.

 5. 5. Слушнете ја емоцијата

  Слушнете го звукот што го претставува изразот на нивното лице: среќа, тага, страв, гнев, изненадување, одбивност, презир.

Преземете ја апликацијата во продавницата на Google Play или HuaweiAppGallery

(компатибилна за уредите Мате 20 Про)

Прескокни
Соочувајќи се со емоции.
Huawei апликацијата поддржана од вештачка интелигенција која ги пренесува емоциите во звуци.
Complete the tutorial to learn 7 emotions.

Зад сцената

Разгледајте го процесот и технологијата зад проектот Facing Emotions

Приказната за боите.

Црната и жолтата боја се највисоката контрастна комбинација на бои, што го прави дизајнот повеќе читлив за луѓето со оштетен вид. Дополнително, жолтата е последната видлива боја за луѓе кои постепено губат вид или се со напреден далтонизам.

Како функционира вештачката интелигенција

Апликацијата ја користи технологијата за препознавање на лицето со микро експресија за да ги анализира изразите и ги преведува во уникатни звуци кои ги претставуваат 7-те основни човечки емоции пренесени директно во слушалката што ја користи слепата личност.

Зошто седум емоции

Постојат 7 основни емоции, кои вклучуваат: одбивност, презир, тага, страв, гнев, изненадување и среќа. Тие се универзални емоции и го изразуваат истото низ целиот свет. Тие исто така го сочинуваат основниот јазик што го употребуваме пред да научиме да зборуваме. Тие беа исто така признати како важни од нашите консултанти со оштетен вид.

Технологијата што го направи ова возможно

(The Facing Emotions app) Апликацијата за соочување со емоции се напојува со камерата на Mate20 Pro, вештачко интелигентниот чипсет и моќен процесор. Оваа технологија овозможува да го фати изразот на лицето, да ја декодира емоцијата и да ја преведе во звук во реално време и офлајн.

Направете го возможно

Соработка

The Facing Emotions проектот беше овозможен преку силна соработка со слепите и со оштетените заедници.

Звуците на емоциите

Прекрасните, уникатни звуци кои ја симболизираат секоја емоција: среќа, тага, страв, бес, изненадување, одбивност или презир, беа создадени од слепиот композитор Томаш Билечки. Секој звук мораше да биде едноставен, не премногу наметлив и лесно да се запомни.

Слушнете го звукот на презирот.

Тестирано од слепите заедници

Слепите и визуелно хендикепираните заедници беа силно вклучени во креирањето на корисничкото искуство, дизајнот и интерфејсот на апликацијата, како и за посебениот телефонски држач

.Во голема мера се потпиравме на нивните повратни информации и идеи за да создадеме апликација која ги разбрала нивните потреби и беше специјално дизајнирана за нив.

Посебен телефонски држач

За да може апликацијата природно да се користи од страна на слепите и корисниците со оштетен вид, потребно е да создадеме специјален држач за слободни раце. Наградениот дизајнер на производи Јан Кочански дизајнираше решение кое беше елегантно и практично.

Нашето партнерство со слепата заедница ја инспирираше идејата за посебен телефонски држач за едноставна и интуитивна употреба на апликацијата.Наградениот дизајнер на производи Јан Кочански дизајнираше решение кое беше елегантно и практично. Конечниот дизајн е достапен за сите да бидат 3D печатени, бесплатно.Сега, корисникот едноставно може да го постават својот HUAWEI Mate 20 Pro внатре, задната камера свртена напред и да ја носи околу вратот, овозможувајќи апликацијата Facing Emotions да работи без раце.

Вклучено NGO

Нашето партнерство со невладината организација ПЗН во Полска ни овозможи навистина да ги разбереме потребите на заедницата со оштетен вид да создадеме апликација за да им помогнеме "да видиме" малку повеќе од светот.Нивната отвореност за повратни информации и соработка го направија проектот можен. Ние, исто така, се здруживме со организации во Централна и Источна Европа, каде што специјалните држачи се достапни да се подигнат.

Huawei - Направете го тоа возможно

HUAWEI се смета за една од најтехнолошки напредните компании во светот. Нашата мисија е да ја користиме технологијата "make it possible" - за што се залагаме да инвестираме во иновации што ги подобрува и збогатува животите на луѓето ширум светот.

Откријте го HUAWEI Mate 20 Pro