Големина

Ширина:

72 mm

Висина:

146.5 mm

Длабочина:

7.2 mm

Тежина:

146 г.

*Големината на производот, тежината на производот и поврзаните спецификации се само теоретски вредности. Вистинските мерки помеѓу поединечните производи може да се разликуваат. Сите спецификации се предмет на конкретниот производ.

Боја
  • Sapphire Blue
  • Dark Black
  • Pearl White
  • Platinum Gold

Дисплеј

5.2 inch FHD LCD екран
1.21 mm рабови
1920 x 1080 со висока боја
Висок контраст 1500:1"

Процесор

Kirin 658, 16 nm Octa-core (4 × 2.1 GHz + 4 x 1.7 GHz) + i5 co-processor

Оперативен систем

Android™ 7.0 Nougat

Меморија

3 GB RAM + 32 GB ROM*
4 GB RAM + 32 GB ROM* (Западна Европа, Северна Африка, Југоисточна Азија, Азиско-Пацифичкиот регион)


*ROM корисник достапно: околу 22 GB

 Поради ограничувањата во процесорската моќ на централната процесорска единица и во меморијата што ја користат оперативниот систем и однапред инсталираните апликации, фактичкиот простор што им е достапен на корисниците ќе биде помал од номиналниот капацитет на меморијата. Фактичкиот простор во меморијата ќе се менува заедно со ажурирањата на апликацијата, корисничките операции и другите поврзани фактори.

Мрежа

WAS-LX1, WAS-LX1A

Основна SIM карта:
FDD LTE: Band 1 / 3 / 7 / 8 / 20
UMTS (WCDMA) / HSPA+ / DC-HSDPA: Band 1 / 2 / 5 / 8
GSM / EDGE: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz

Допълнителна SIM карта:
GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz

WAS-LX2
Основна SIM карта:
FDD LTE: Band 1 / 3 / 5 / 7 / 8 / 28

TDD LTE: Band 40

UMTS (WCDMA) / HSPA+ / DC-HSDPA: Band 1 / 5 / 8

GSM / EDGE: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz


Допълнителна SIM карта:

GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz


WAS-LX2J

Основна SIM карта:

FDD LTE: Band 1 / 3 / 5 / 7 / 8 / 18 / 19 / 26

TDD LTE: Band 41 / AXGP

UMTS (WCDMA) / HSPA+ / DC-HSDPA: Band 1 / 5 / 6 / 8 / 19

GSM / EDGE: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz

Допълнителна SIM карта:
GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz

WAS-LX3
Основна SIM карта:
FDD LTE: Band 2 / 4 / 5 / 7 / 28
UMTS (WCDMA) / HSPA+ / DC-HSDPA: Band 1 / 2 / 4 / 5 / 8
GSM / EDGE: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz

Допълнителна SIM карта:
GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz

WAS-L03T
Основна SIM карта:
FDD LTE: Band 2 / 4 / 5 / 7 / 12 / 17
UMTS (WCDMA) / HSPA+ / DC-HSDPA: Band 1 / 2 / 4 / 5 / 8
GSM / EDGE: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz

GPS

GPS / Glonass

Поврзаност

Bluetooth 4.1
802.11 b/g/n 2.4G
802.11 ac/a/b/g/n, 2.4G / 5G (Западна Европа, Япония, Корея)
USB 2.0

Сензори

Скенер за отпечаток од прст
Сензор за гравитација
Оптички сензор
Сензор за растојание
Жироскоп
Компас

Камера

Основна: 12 MP, 1/2.8 сензор и 1.25 µm пиксели
Предна: 8 MP
PDAF и CAF 0.3s мешан фокус

Аудио

SWS2.0, 8.5 V Smart PA

Видео

3gp / mp4 / wmv / rm / rmvb / asf

Emotion UI

EMUI 5.1

Батерија

3000 mAh*

18 W брзо полнење, 9 V 2 A

Паметно штедење на енергија 5.0


*Типична вредност. Фактичкиот капацитет може малку да се разликува.

 Овој капацитет е номиналниот капацитет на батеријата. Фактичкиот капацитет на батеријата за секој поединечен производ може да биде малку над или под номиналниот капацитет на батеријата.

Во кутијата

Уред x 1
Полнач x 1
USB кабел x 1
3.5 mm слушалки x 1
Упатство x 1
Уред за отворање x 1
Заштитна маска x 1 (except LX1, LX1A)