Големина

Ширина:

70.6 mm

Висина:

143.0 mm

Длабочина:

7.7 mm

Тежина:

131 g

HUAWEI P8 lite

*Големината на производот, тежината на производот и поврзаните спецификации се само теоретски вредности. Вистинските мерки помеѓу поединечните производи може да се разликуваат. Сите спецификации се предмет на конкретниот производ.

Дисплеј

5 инчен HD 1280 x 720 резолуција

Процесор

Hisilicon Kirin 620 CPU 8 X 1.2 GHz

Оперативен систем

Android 5.0 + HUAWEI EMUI 3.1

Меморија

2 GB RAM + 16 GB ROM*


*Поради ограничувањата во процесорската моќ на централната процесорска единица и во меморијата што ја користат оперативниот систем и однапред инсталираните апликации, фактичкиот простор што им е достапен на корисниците ќе биде помал од номиналниот капацитет на меморијата. Фактичкиот простор во меморијата ќе се менува заедно со ажурирањата на апликацијата, корисничките операции и другите поврзани фактори.

Мрежа

FDD / TDD / WCDMA / TDS / UMTS / CDMA / GSM

GPS

GPS / AGPS / Glonass

Поврзаност

LTE Cat4/Wi-Fi 802.11b/g/n / Bluetooth 4.0/

Сензори

Акцелерометар

Сензор за близина

Сензор за амбиентално светло

Компас

Камера

Задна камера:13 MP BSI

Предна камера; 5 MP

Аудио

*.mp3, *.mid, *.amr, *.3gp, *.mp4, *.m4a, *.aac, *.wav,*.ogg, *.flac, *.mkv

Видео

*.3gp, *.mp4, *.webm, *.mkv

Emotion UI

HUAWEI EMUI 3.1

Батерија

2200 mAh*


*Типична вредност. Фактичкиот капацитет може малку да се разликува.

 Овој капацитет е номиналниот капацитет на батеријата. Фактичкиот капацитет на батеријата за секој поединечен производ може да биде малку над или под номиналниот капацитет на батеријата.

Во кутијата

Телефон x 1

Слушалки x 1

Полнач x 1

USB кабел x 1

Упатство x 1

Информација за безбедност x 1

Игла за вадење на SIM карта x 1