HUAWEI Y5 2018

За подобро корисничко искуство, ве молиме употребете ја последната верзија на Internet Explorer или користете друг интернет пребарувач.

Популарни резултати

  Предложени резултати

   внесете повеќе клучни зборови за пребарување

   HUAWEI Y5 Prime 2018 2018

   Екран FullView на HUAWEI
   Голема батерија

   DO YOUR OWN THING
   DO YOUR OWN THING
   • 3020 mAh*
    БАТЕРИЈА
     

    *Стандардна вредност
   • ОТКЛУЧУВАЊЕ СО
    ПРЕПОЗНАВАЊЕ НА
    ЛИЦЕ

    *Достапно по надградување на НОТА
   • Android™ 8.1.0
     
     

   • СЛОТ ЗА ТРИ
    КАРТИЧКИ
     

   ЕКРАН

   Останете верни на возбудливиот преглед

   Со 5.45" HD+ (1440 x 720) ултра висок сооднос на екранот со куќиштето, вклопено во елегантна, минималистичка рамка, ќе се чувствувате како во раката да држите прозорец кон друг свет.

   Батерија

   Поголема издржливост за подолготрајна забава

   Со голема батерија (3020 mAh* батерија) и технологија на штедење енергија 6.0, можете да добиете 62 часа со постојано пуштена музика или 13 часа постојано прикажување на видео*.

   *Стандардна вредност. Податоците за потрошувачка на моќност се пресметани врз основа на лабораториско тестирање на HUAWEI, реалното времетраење на употребливост може да се разликува врз основа на користењето и фактори на средината.

   HUAWEI Y5 Prime 2018 Battery

   ОТКЛУЧУВАЊЕ СО ПРЕПОЗНАВАЊЕ НА ЛИЦЕ

   Отклучување со поглед

   Отклучете го вашиот телефон за помалку од секунда, бидејќи моќниот алгоритам за препознавање на лице AI го забележува и мапира човечкото лице со висока прецизност.

   *Функцијата е достапна по надградување на НОТА.

   HUAWEI Y5 Prime 2018 Face Unlock

   КАМЕРА

   Уживање со секоја фотографија

   Телефонот доаѓа со предна камера со 5 МР со блиц за усогласување на боите за „селфи“, овозможувајќи одлични „селфи“ фотографии во ситуации со слаба осветленост. А задната камера со 8МР, опремена со функција HDR за обработување потоа, помага да ја направите совршената фотографија.

   *фотографијата е само за пример, не е фотографирана со телефонот.

   HUAWEI Y5 Prime 2018 Camera

   МОЌЕН ПРИЕМНИК

   Кристално јасни разговори

   Преку моќниот приемник и со приспособување на копчето за јачина на звук, за време на повикот ќе можете да го слушнете разговорот гласно и јасно дури и во бучна средина.

   *Поставувањето на јачината на звукот може рачно да се приспособи со режим на моќен приемник.

   HUAWEI Y5 Prime 2018 Powerful Receiver

   ИСКУСТВО НА КОРИСНИЦИ

   Ви дава поголема флексибилност

   Дизајнот со слот за три картички овозможува да се вметнат 2 SIM картички* и микро SD картичка (до 256 GB), што ви овозможува поголема флексибилност на дланка.

   *HUAWEI Y5 2018 има различни модели, телефони со една картичка и две SIM картички. Реалниот производ во некои земји ќе се разликува.

   HUAWEI Y5 Prime 2018 User Experience

   ИСКУСТВО НА КОРИСНИЦИ

   Попаметен телефон, попријатно искуство

   Оперативниот систем на Android™ 8.1.0 обезбедува лесна употреба со супериорни перформанси, овозможувајќи побрзо и попријатно корисничко искуство.

   *HUAWEI Y5 2018 работи со Android™ 8.1.0; меѓутоа, некои функции може да се разликуваат и да се приспособени од страна на HUAWEI.

   HUAWEI Y5 Prime 2018 User Experience

   ИСКУСТВО НА КОРИСНИЦИ

   Зграпчете го моментот

   Функцијата на фотографирање на екранот со три прсти е лесно, така што едноставно лизгате со трите прста надолу на екранот за го фотографирате екранот.

   HUAWEI Y5 Prime 2018 User Experience
   HUAWEI Y5 Prime 2018 User Experience HUAWEI Y5 Prime 2018 User Experience

   ИСКУСТВО НА КОРИСНИЦИ

   Внимавајте на очите

   Режимот за приспособување на очите автоматски го филтрира поголемиот дел од сината светлина, така што ја прави помалку штетна за вашите очи за време на употреба.

   *Овој производ не е медицинска опрема. Оваа функција не е професионален медицински третман.

   КОНТРОЛА НА КВАЛИТЕТ

   Беспрекорен квалитет од HUAWEI

   Строгите тестирања и осигурувањето квалитет даваат уред кој се наоѓа на врвот на индустриската метрика за квалитет и сигурност.

   • ТЕСТОВИ НА КОПЧЕТО ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ 200000
   • ТЕСТОВИ НА КОПЧЕТО ЗА ЗВУК 50000
   • ТЕСТОВИ НА ПРИКЛУЧОКОТ ЗА УСБ 10000
   • ТЕСТОВИ НА СЛУШАЛКАТА 5000
   • ТЕСТОВИ НА ТЕМПЕРАТУРАТА -40 °C ~ 70 °C
   • ТЕСТОВИ НА ЕКРАНОТ НА ДОПИР 800000
   HUAWEI Y5 Prime 2018 Quality

   *Сите дадени податоци се теоретски вредности кои се добиени од внатрешните лаборатории на HUAWEI преку тестови кои се извршени во лабораториски услови. Реалните перформанси може да се разликуваат во зависност од разликите помеѓу специфичните модели, верзии на софтвер, употребливост на апликации и фактори на средината. Цела метрика на перформанси е подложена на особеностите на случајот на употребливост.

   Поради разлики помеѓу сериите на производот, факторите на производство и на снабдување, а со цел да се обезбедат точни информации, спецификации и функции на производот, HUAWEI може да направи приспособувања во реално време на описите на текст и фотографиите во информациите кои се дадени за да одговараат на перформансите, спецификациите, индексите и компонентите на реалниот производ. Информациите за производот се подложени на промени и приспособувања без известување.