Создаден за да им служи на Младите мултитасќери

Создаден за да им служи на Младите мултитасќери

Управуван од quad-core процесор, HUAWEI Y5 дава ефикасност и голема брзина. Инспириран од енергијата на младите, HUAWEI Y5 е дизајниран за да овозможи непречен и лесен мултитаскинг. Поддржан од солидна 1 GB RAM меморија, секој момент е задоволство.

Празнувајте го вашето право за да го фатите секој момент

Празнувајте го вашето право за да го фатите секој момент

Животот е полн со чуда, и секоја секунда се брои. Ништо не смее да ја прекине вашата способност да го фатите секој незаборавен момент од вашиот живот. 5-мегапикселна задна камера и 2-мегапикселна предна камера ги содржат сите детали на сликата што е можно, дури и во услови на недоволна осветленост и ноќно време.

Не дозволувајте деталот да ви избега

Не дозволувајте деталот да ви избега

Ultra Snapshot ви овозможува да одите од заклучен екран до совршена слика инстанто за 1.2 секунди. HUAWEI Y5 никогаш нема да дозволи одложување помеѓу вас и вашиот ремек.

Фаќање на целата приказна

Фаќање на целата приказна

Функцијата панорама ви овозможува снимање на секој детал од крај до крај, правејќи се дека ниту еден момент дека сакате да се зачува.

Вашиот најодговорен пријател

Вашиот најодговорен пријател

HUAWEI EMUI 3.1 Lite, интерфејс изграден на Android KitKat 5.1, обезбедува суштински ефикасно корисничко искуство. Префрлувањето помеѓу апликации е непречено, што го прави секој момент поминат со уредот задоволство да го користите. Персонализацијата на  темите и заклучувањето на екранот го прави користењето на HUAWEI Y5 не само технолошко софистицирано, но и естетски префинето.

Шарениот дизајн, да го споделиш твојот живописен живот

Шарениот дизајн, да го споделиш твојот живописен живот

Црна, бела, розова и сина, четири енергични бои носат моќна енергија во вашиот живот.Начинот на кој вашиот телефон изгледа покажа дека, не само вашиот став и карактер, туку тоа е и продолжување на вашиот стил и креативност.