Големина

Ширина:

67.7 mm

Висина:

135.9 mm

Длабочина:

10 mm

Тежина:

141.5 g

HUAWEI Y5

*Големината на производот, тежината на производот и поврзаните спецификации се само теоретски вредности. Вистинските мерки помеѓу поединечните производи може да се разликуваат. Сите спецификации се предмет на конкретниот производ.

Дисплеј

4.5 FWVGA TN

Процесор

MSM8909

Оперативен систем

Android 5.1 + EMUI 3.1 Lite

Меморија

1 GB + 8 GB*


*Поради ограничувањата во процесорската моќ на централната процесорска единица и во меморијата што ја користат оперативниот систем и однапред инсталираните апликации, фактичкиот простор што им е достапен на корисниците ќе биде помал од номиналниот капацитет на меморијата. Фактичкиот простор во меморијата ќе се менува заедно со ажурирањата на апликацијата, корисничките операции и другите поврзани фактори.

Мрежа

FDD B1 / B3 / B7 / B8 / B20

UMTS 900 / 2100 MHz

GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz

GPS

Да

Поврзаност

HSPA+: DL data rate:21Mbit/s, UL data rate: 5.76Mbit/s

Сензори

G-сензор,Сензор за близина и светло

Камера

5 MP + 2 MP

Аудио

Аудио енкодирање: AMR

Aудио декодирање: WAV, MP3, MP2, AMR, MIDI, Vorbis, AAC, AAC+, FLAC, OGG

Aудио формат: MP3, WAV, MID, AMR

Видео

Видео енкодирање: MP4, 3GP

Видео декодирање: MP4, H.264, H.263, DIVX, XVID, MKV, WebM

Видео формат: MP4, 3GP

Emotion UI

EMUI 3.1 Lite

Батерија

2000 mAh*


*Типична вредност. Фактичкиот капацитет може малку да се разликува.

 Овој капацитет е номиналниот капацитет на батеријата. Фактичкиот капацитет на батеријата за секој поединечен производ може да биде малку над или под номиналниот капацитет на батеријата.

Во кутијата

Телефон

Батерија

Полнач

USB кабел

Упатство