2019/06/18

Dual-View режимот на камерата на Huawei P30 и P30 Pro достапен и во Северна Македонија

Иновативниот split-screen режим ќе им овозможи на корисниците да ја развиваат својата креативност


hot press

По објавувањето на интерфејсот на Huawei EMUI 9.1 и неговата верзија B153, сопствениците на новите модели P30 и P30 Pro сега имаат пристап до една од најиновативните функции во светот на мобилните камери: Dual-View режимот.


hot press

Во овој режим, корисниците ќе можат да создаваат split-screen видеа со користење на основната и телефото камера за истовремено прикажување на видео од две различни гледни точки на истиот екран. Како пионер во развојот на оваа технологија, Huawei обезбедува уште еден простор за прикажување на креативноста на мобилните филм-мејкери.


hot press

Dual-View режимот е достапен и за новите Huawei P30 и P30 Pro водечки модели. Тој нуди исклучителни видео способности и во врска со други видео технологии како што е АI Editor.


hot press

Наградуваната камера на P30 серијата прави професионална фотографија и видео и е достапна за луѓето кои ги прават своите први чекори во оваа уметност. Меѓу најпрепознатливите карактеристики на Dual-View режимот на камерата на новата серија на Huawei се:


- Обезбедување поширока перспектива што укажува на повеќе објекти во позадина

- Зум на одреден објект благодарение на split-screen формата

- Снимање од два плана - панорамско и блиско - во исто време

- Можност за прилагодување на нивото на зумирање

- Снимање значајни моменти на креативен и уметнички начин

hot press

Huawei кој е добро воспоставен глобален лидер во мобилната фотографија, со лансирањето на серијата P30 значително ја проширува својата потрошувачка благодарение на иновативната технологија во својот нов предводник. Заедно со Dual-View режимот достапен по ажурирањето на EMUI 9.1, Huawei P30 Pro исто така има и SuperZoom камера со можност за 5x оптички зум, 10x хибриден зум и 50x дигитален зум и SuperSpectrum сензор со ISO 409 600, зафаќа 40% повеќе светлина при снимање во услови на слабо осветлување.