2019/06/18

Надградбата на Huawei во EMUI 9 веќе достапна за повеќе од 80 милиони корисници ширум светот

Huawei објави ажурирање на својот EMUI 9 кориснички интерфејс за постарите модели на компанијата како што се Mate 9 и P10, исполнувајќи го своето ветување дека постојано ќе се грижи за потребите на потрошувачите.hot press

Ова ажурирање е достапно за претходните генерации паметни телефони објавени по 2016 година. За Северна Македонија, овие модели се Mate 9, P10 и P10 Plus, Mate 10 Pro, P20 Pro, P20, P20 Lite, Mate 20 Lite и P Smart 2018. До 3 јуни 2019 година бројот на корисници надградени од EMUI 8.X на EMUI 9 достигна над 80 милиони, а се очекува да достигне 100 милиони до крајот на јуни.


hot press

Во EMUI 9 елементите за конфигурација се намалуваат за 10%. Тој нуди повеќе интуитивно управување со паметни телефони, навигација со гестови со целосен екран, како и со GPU Turbo 2.0, што резултира со полесно работење на уредот и подобро искуство со целосна опција.


hot press

Доколку се уште не сте се преминале на EMUI 9, можете да најдете инструкции како да го направите тоа на вашиот паметен телефон (Settings > Update Software). Можете исто така да го направите преку апликацијата HiCare. Тековната верзија на вашиот софтвер може да се провери од (Settings > System > About Phone).