Безбедносни ажурирања за Huawei EMUI/Magic UI

За ажурирања преку безбедносни крпеници за EMUI/Magic UI

  • Huawei ќе воведе програма за месечни и тримесечни ажурирања преку безбедносни крпеници за следниве модели на уреди.
  • Програмите за месечни и тримесечни ажурирања преку безбедносни крпеници опфаќаат крпеници за оперативниот систем Android и крпеници за уредите Huawei што се објавени од Huawei.
  • Времето на објавување на крпениците за безбедност може да се разликува во зависност од регионот или моделот на уредот.

Постојните месечни ажурирања преку безбедносни крпеници ќе се објавуваат за следниве модели на уреди¹

Серија HUAWEI P: P30 Pro, P30, P20 Pro, P20

Серија HUAWEI Mate: Mate 20 X, Mate 20 Pro, Mate 20, Mate 20 RS

Серија HONOR: HONOR 20, HONOR 20 PRO, Honor View20, Honor 10, Honor View10

Постојните тримесечни ажурирања преку безбедносни крпеници ќе се објавуваат за следниве модели на уреди²

Серија HUAWEI P: P30 lite, P20 lite, P Smart 2019, P 9 lite mini, P Smart

Серија HUAWEI Mate: Mate 20 Lite, Mate 10 Lite

Серија HUAWEI Y: Y9 Prime 2019, Y9 2019, Y9 2018, Y6 2019, Y6 Pro 2019, Y6 2018, Y5 2019, Y5 2018, Y5 Prime 2018, Y5 Lite, Y5 Lite 2018, Y3 2018, Y MAX,HUAWEI Y9s,HUAWEI Y6s

Серија HONOR: Honor 20i, Honor 10i, Honor 10 Lite, Honor 9 Lite, Honor 9N, Honor 9i, Honor Play, Honor 8A, Honor 8X, Honor 8S, Honor 8C, Honor 9X, Honor 7S

Серија HUAWEI nova: nova 5T, nova 4, nova 3, nova 3e, nova Lite 3,nova 3i

Таблети: M5 (8,4 инчи и 10,8 инчи), M5 Pro, T5 (10,1 инчи), M5 lite (10,1 инчи и 8,0 инчи)

¹Бројот на моделите на уреди со месечни ажурирања преку безбедносни крпеници е предмет на промена. Одредени оператори може да поддржуваат само ажурирања на тримесечна основа.

²Бројот на моделите на уреди со тримесечни ажурирања преку безбедносни крпеници е предмет на промена и редовно ќе се проверува.

Список на ажурирања