HUAWEI VIP Service
Дизајниран за нови клиенти кои сакаат да го максимизираат потенцијалот на своите нови HUAWEI уреди во најкус временски период, ВИП услугата вклучува:
• Чување на вашите податоци
Добијте помош со непречено пренесување на вашите контакти, фотографии, видеа, календари и повеќе од вашиот стар уред на нов HUAWEI уред.
• Инсталирање апликации
Добијте врвни апликации и стартувајте во вашиот нов HUAWEI уред.
• Создавање на HUAWEI ID
Започнете ја Вашата прва алатка со HUAWEI ID и откријте ги сите придобивки што ги носи.
• Уживајте во бесплатен простор во облакот
Безбедно чување ги и управување со вашите фотографии, контакти, белешки и други важни информации на просторот и автоматско синхронизирање на податоците од вашите мобилни уреди.
HUAWEI Mate Xs: 50GB бесплатен простор во облакот за 12 месеци
HUAWEI P40 Pro: 50GB бесплатен простор во облакот за 12 месеци
HUAWEI P40 Lite: 15GB бесплатен простор во облакот за 12 месеци
HUAWEI P40 Lite E: 15GB бесплатен простор во облакот за 12 месеци

HUAWEI Mate Xs: 50GB бесплатен простор во облакот за 12 месеци
HUAWEI P40 Pro: 50GB бесплатен простор во облакот за 12 месеци
HUAWEI P40 Lite: 15GB бесплатен простор во облакот за 12 месеци
HUAWEI P40 Lite E: 15GB бесплатен простор во облакот за 12 месеци

Достапноста во листата на моделите за бесплатен простор во облакот може да варира од земјата, за повеќе информации, Ве молиме да погледнете на следниот линк: https://consumer.huawei.com/mk/phones/
Скенирајте и пронајдете ја најблиската локација на ВИП Услуга

Контакт телефон за ВИП Услуга:

0800 555 50

Услови и правила

„Чување на вашите податоци“, „Инсталирање на апликации“, „Креирање HUAWEI ID“:

 1. Над три услуги може да се искористат согласно Вашите барања еднаш во рок од 12 месеци од денот на купувањето. По завршувањето на услугата, локацијата од која сте ги добиле овие услуги ќе ви ја обезбеди соодветната техничка поддршка за 1 месец.
 2. Услови:
  А) Отворете ја апликацијата 'Поддршка', регистрирајте Huawei ID
  Б) Одете до определената ВИП локација за услуга со прикажување на соодветниот документ за прием за да можете да ја искористите услугата. Информација за локацијата, каде можете да ја искористите ВИП Услуата, може да се најдат преку брзи услуги во 'Поддршка'
 3. Откако услугата ќе биде завршена, ќе бидете поканети да пополните прашалник за квалитет на услугата преку аппликацијата 'Поддршка', за да претставиме подобри услуги
 4. Посочени модели: HUAWEI Mate Xs, HUAWEI P40 Pro, HUAWEI P40 Lite, HUAWEI P40 Lite E, HUAWEI MatePad Pro.
 5. Над три услуги важат само за посочените модели, купени пред 31 Декември 2020 година.

Бесплатен облак простор'

 1. Услови:
  A) Отворете Постројки - Влезете во Huawei ID - Cloud
  Б) Изберете 'Надградување на облак просторот' и следете ги иструкциите и чекорите во него.
 2. Посочени модели: HUAWEI Mate Xs, HUAWEI P40 Pro, HUAWEI P40 Lite, HUAWEI P40 Lite E.
 3. Бесплатен облак простор важи само за посочените модели купени пред 31 Декември 2020.