HUAWEI X Gentle Monster Eyewear II

HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear 2 HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear 2

Модерни, паметни очила

HUAWEI X Gentle Monster Eyewear II смело се насочи онаму каде малку други очила успеале1, со интегрирање врвна технологија и висока мода. Очилата доаѓаат со кутијата со двоен патент, што ви овозможува да се издвоите од толпата и да се изразите на нови начини.

Кристално јасно аудио

Полуотворениот звучник се издвојува, со оглед на нивото на звукот и на чистотата. Благодарение на големата дијафрагма од 128 мм, очилата можат да произведат бранови на пулсирачки звук што ќе ве зачудат.

HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear 2 sensor Pinch сензор Tap сензор Swipe сензор Дијафрагма

Акустичен дизајн прилагоден за приватни разговори

Новиот акустичен систем2 го минимизира пренесувањето на звукот кон надвор преку обратни звучни бранови, осигурувајќи дека разговорите ќе останат приватни, дури и во тивки средини.

HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear 2 privacy

Разновидни контроли на допир

HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear 2 slide

HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear 2 slide
Аудио контроли на слајд

Слајднете на рамката3 за да прескокнете некоја песна или да го прилагодите звукот.

HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear 2 tap

HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear 2 tap
Double-tap контроли на глас

Double-tap на десната рамка за да пуштите/паузирате музика3.
Double-tap на левата рамка за да вклучите voice assistant3.
Double-tap на било која рамка за да одговорите или прекинете повик3.

HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear 2 tap
HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear 2 pinch

HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear 2 pinch
Поврзување на "pinch"

Pinch на левата рамка за да го вклучите Pairing режимот4.

HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear 2 recording
HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear 2 recording

Високо-квалитетно Wireless Снимање5

Кога сте надвор и правите содржина, може да шетате и да снимате одлично аудио. Со стабилен пренос на Eyewear II, со фреквентен опсег до 20 Hz6, да се биде на растојание од вашиот телефон нема да пречи во пренесување јасно, висококвалитетно аудио. Звуците од реалниот свет се репродуцираат автентично, што ги прави идеален гаџет за ентузијастички блогери.

HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear 2 find glasses
HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear 2 find glasses

Пронајдете ги вашите очила7

Пронајдете ги паметните очила Eyewear II лесно со „Пронајдете очила“ во апликацијата AI Life, каде што можете да најдете мапа што ја покажува локацијата на вашите очила. Можете исто така да ги поставите очилата да испуштаат звучен сигнал кога се наоѓаат на кратко растојание од вашиот телефон.8

HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear 2 AI Life
HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear 2 AI Life

HUAWEI AI Life Апликација

Пронајди ја AI Life за Вашите Eyewear II

Искористете го максимумот од HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear II со апликацијата AI Life. Само со неколку допири во апликацијата, можете да примените персонализирани кратенки, да проверите дали има ажурирања, да ја следите локацијата на вашите очила, плус многу повеќе ексклузивни одлики.

Инсталирајте сега

HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear 2 AI Life

Скенирајте го QR-кодот користејќи го вашиот мобилен уред, а потоа следете ги упатствата за преземање и инсталирање.

HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear 2 AI Life

Апликацијата AI Life сè уште не е достапна на паметните телефони iOS или Windows.Внимателен поздрав

Поздравувањата9 се поинакви со овој пар очила. Adaptive playback функцијата3 им овозможува на очилата да паузираат или да продолжат со музика кога ќе се извадат или повторно стават на лице, во рок од 3 минути.

HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear 2 greeting

Поздравувањата9 се поинакви со овој пар очила. Adaptive playback функцијата3 им овозможува на очилата да паузираат или да продолжат со музика кога ќе се извадат или повторно стават на лице, во рок од 3 минути.

Стабилна, беспрекорна
врска

Очилата поддржуваат Bluetooth 5.2, воспоставуваат конекција веднаш при ставање на лице10 и користат технологија на приоритетен канал11, за слушање без напор и непречено искуство.

HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear 2 Bluetooth

Очилата поддржуваат Bluetooth 5.2, воспоставуваат конекција веднаш при ставање на лице10и користат технологија на приоритетен канал11, за слушање без напор и непречено искуство.

Аудио-видео синхронизација

Очилата интелигентно ги идентификуваат типичните сценарија, а потоа применуваат оптимизирано решение за минимизирање на аудио-латентноста, постигнувајќи постојано стабилно пренесување на сигналот за време на играње.

HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear 2 game

Очилата интелигентно ги идентификуваат типичните сценарија, а потоа применуваат оптимизирано решение за минимизирање на аудио-латентноста, постигнувајќи постојано стабилно пренесување на сигналот за време на играње.

Брзо полнење и долготрајна батерија

Кога очилата се наоѓаат во кутијата, а истата е поврзана со кабел за полнење, очилата автоматски почнуваат да се полнат на оптимално ефикасен начин, благодарение на можностите за безжично NFC брзо полнење12. Целосно полнење обезбедува 5 часа аудио13.

HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear 2 charge

Кога очилата се наоѓаат во кутијата, а истат12. Целосно полнење обезбедува 5 часа аудио13.

Исклучително удобни

Направени од висока легура на титаниум, еластичните шарки на рамката за очила го издржуваат тестот на времето, нудејќи високо стабилна употреба на долг рок14. Персонализираниот дизајн ги прилагодува наочарите, истовремено намалувајќи го притисокот врз носот и ушите.

HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear 2 comfort Ергономски заоблени
страни на рамките
Еластични рамки
со титаниум

Направени од висока легура на титаниум, еластичните шарки на рамката за очила го издржуваат тестот на времето, нудејќи високо стабилна употреба на долг рок14.Персонализираниот дизајн ги прилагодува наочарите, истовремено намалувајќи го притисокот врз носот и ушите.

Референца за ширина на очилата

Очилата се достапни во низа различни модели. Препорачливо е да ги испробате сами во официјална продавница. Методите и ширината на мерењето за различни модели се само за референца.

HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear 2 ways Поддршка Поддршка
Очилата се достапни во низа различни модели. Препорачливо е да ги испробате сами во официјална продавница. Методите и ширината на мерењето за различни модели се само за референца.

Како да ја измерам правилната ширина:

1. Гледајте право и држете ја главата исправена.
2. Побарајте од друга личност да постави линијар паралелно со вашиот поглед, во согласност со точките за рамките над ушите.
3. Додека ја читате скалата на линијарот, тој треба да остане паралелен со вашиот поглед.
4. Прочитајте ги вредностите од двете страни и измерете го растојанието помеѓу двете точки кај ушите, а потоа пресметајте ја оптималната ширина на очилата.
*Купете пар очила со соодветна ширина на основа на следната табела.

Ширина на очила15 Тежина16

SMART MYMA-01
SMART LANG-01
SMART HAVANA-01
SMART KUBO-01
143 – 154 мм
150 – 161 мм
145 – 156 мм
149 – 160 мм
47.9 гр
44 гр
44.4 гр
45.25 гр

1.Сите оптички очила се продаваат со украсни стаклени леќи кои користат универзални техники за поставување леќи. Со цел да го заштитите вашиот вид, запомнете да ги замените со пропишани оптички леќи. HUAWEI не обезбедува услуги поврзани со оптометрија. Обрнете внимание на електронските компоненти спакувани во страните на рамките на очилата и не ги загревајте или виткајте. Избегнувајте употреба на ултразвучни инструменти за чистење на леќите.

2.Акустичниот систем може да го намали звукот кон надвор до 12 dB. Реалните ефекти може да варираат во зависност од околината, бучавата во околината и нивото на јачината на звукот.

3.Контролите за слајд и double-tap се овозможени стандардно и можат рачно да се оневозможат.

4.За да ги прилагодите поставките за pinch контрола, треба да ја користите апликацијата AI Life со верзија 11.0.3 или понова. Корисниците на Huawei смартфони можат да ја преземат апликацијата во Huawei AppGallery. Корисниците на Android можат да го скенираат QR-кодот за да ја преземат апликацијата, повикувајќи се на Упатството за корисници. Апликацијата AI Life сè уште не е достапна на паметните телефони со iOS или Windows.

5.Висококвалитетно безжично снимање зема аудио преку микрофон во рамките на очилата, а не во вашиот паметен телефон. Оваа одлика е достапна само со следниве паметни телефони Huawei: HUAWEI Mate 40 Series 、 HUAWEI Mate 30 Series 、 HUAWEI Mate 20 Series 、 HUAWEI P40 Series 、 HUAWEI P30 Series 、 HUAWEI Mate Xs 、 HUAWEI Mate X подоцна да ја користите оваа одлика. Треба да се користи заедно со фотоапарат за паметен телефон, главна апликација за кратко видео или апликација со функционалност во живо. Снимката со висока дефиниција достигнува брзина на земање примероци до 48 kHz / 16 бита. Оваа одлика е достапна само во опсегот на прием на Bluetooth.

6.Податоците доаѓаат од лабораториите на Huawei.

7.Функцијата „Најди очила“ работи само заедно со паметните уреди на Huawei кои работат со EMUI 11 или понова. За да ја користите оваа одлика, најавете се на вашиот Huawei ID и овозможете ја функцијата „Најди уред“. Оваа одлика ќе работи само ако HUAWEI X Gentle Monster Eyewear II претходно биле спарени преку Bluetooth со уредот за лоцирање.

8.За да се активира звучниот сигнал, очилата треба да бидат на 20 метри од уредот за лоцирање и да останат поврзани со него преку Bluetooth, во непречена околина, со низок шум. Реалните услови можат да ја променат функционалноста.

9. Поздравите се поддржани само на телефони со EMUI: EMUI 9.1.0.193 или понова, EMUI 9.1.1.195 или понова, EMUI 10.0.0.115 или понова, и EMUI 10.1.0.126 или понова. Ако системот на телефонот не ги исполнува условите, ве молиме, користете ги очилата со AI Life апликацијата. Уживајте во паметни поздрави, во зависност од тоа кога ќе ги ставите очилата или откако ќе ги ставите повторно во рок од 3 минути откако ќе ги извадите. (Потврдете дека Smart wear detection е овозможено откако ќе го поврзете вашиот телефон со очилата.) Поздрави на временски интервали:
Добро утро: 6: 00–11: 59 часот; Добро попладне: 12: 00–17: 59 часот; Добра вечер: 18: 00–22: 59 часот. Поздравите се овозможени стандардно, и моментално се достапни за кинески, англиски и корејски аудио преноси. Овие карактеристики можат да бидат оневозможени во апликацијата AI Life.

10.Пред да ги ставите очилата за прв пат, поставете ги во кутијата, поврзете го USB-C кабелот и потоа поврзете ги очилата со вашиот телефон.

11.Технологијата на приоритетни канали е достапна само на уредите HUAWEI Mate 20, HUAWEI Mate 20 Pro, HUAWEI Mate 30 серијата, HUAWEI Mate RS, HUAWEI Mate Xs, HUAWEI P30 серијата и HUAWEI P40 серијата.

12.Очилата немаат батерија. За полнење на очилата, ќе треба да ја поврзете кутијата со USB-C кабел.

13. Податоците се добиени од лабораториите на Huawei. За време на тестирањето, нивото на јачината на звукот е поставено на 60% и времетраењето на репродукцијата беше 5 часа.

14. Ве молиме, пробајте ги очилата во официјална продавница за малопродажба пред да ги купите и посетете оптометрист за да се прегледате. Страните на рамката на очила не треба да се мијат. Сите отвори на очилата треба да останат суви.

15.Ширината на очилата се однесува на растојанието помеѓу двете потпорни точки на вашите уши. Ако измерената вредност не е во рамките на опсегот на производот, или имате други прашања, посетете ја официјалната продавница за понатамошна помош.

16.Податоците се добиени од лабораториите на Huawei. Големината на производот, тежината на производот и сродните спецификации се само теоретски вредности. Вистинските мерења помеѓу одделни производи може да варираат. Сите спецификации се предмет на вистинскиот производ.