Големина

42 mm дијаметар, 11.3 mm дебелина


*Големината на производот, тежината на производот и поврзаните спецификации се само теоретски вредности. Вистинските мерки помеѓу поединечните производи може да се разликуваат. Сите спецификации се предмет на конкретниот производ.

Дисплеј

1.4-инчен AMOLED екран во полн круг
400 x 400 резолуција, 286 ppi
10.000: 1 висок сооднос на контраст

Материјал

Ремчиња од нерѓосувачки челик 316 L
Кристали од Сафир.

OS компатибилност

Android 4.3+ / iOS 8.2+

Меморија

512 MB RAM + 4 GB ROM*


*Поради ограничувањата во процесорската моќ на централната процесорска единица и во меморијата што ја користат оперативниот систем и однапред инсталираните апликации, фактичкиот простор што им е достапен на корисниците ќе биде помал од номиналниот капацитет на меморијата. Фактичкиот простор во меморијата ќе се менува заедно со ажурирањата на апликацијата, корисничките операции и другите поврзани фактори.

Поврзаност

Bluetooth 4.1 BLE
Wi-Fi

Сензори

6-Axis motion sensor (Gyroscope + Accelerometer)
Heart Rate Sensor (PPG)
Barometer, Vibration Motor

Батерија

300 mAh*


*Типична вредност. Фактичкиот капацитет може малку да се разликува.

 Овој капацитет е номиналниот капацитет на батеријата. Фактичкиот капацитет на батеријата за секој поединечен производ може да биде малку над или под номиналниот капацитет на батеријата.

Cases

Stainless Steel Case
Black-plated Stainless Steel Case

Straps(Standard 18mm lug width)

Stainless steel Mesh Strap
Stainless steel Link bracelet
Genuine leather strap