Beschrijving van het water- en stofbestendigheidsniveau

Toepasselijke producten: Wearable
zoom in pic
Beschrijving van het water- en stofbestendigheidsniveau

IPXX is een gestandaardiseerde aanduiding voor het beschermingsniveau van een product tegen vloeistoffen en vaste deeltjes. Er staan twee cijfers achter de IP. Het eerste cijfer is de mate van bescherming van belangrijke componenten tegen vaste deeltjes, variërend van 0 tot 6, waarbij 6 de hoogste mate van bescherming is. Het tweede cijfer is de mate van bescherming tegen vloeistoffen, variërend van 0 tot 8, waarbij 8 de hoogste mate van bescherming is.

Het horloge is water- en stofbestendig. Dit betekent dat het horloge voorkomt dat er water en stof binnendringen aan de binnenkant van het horloge en daardoor de binnencomponenten en het hoofdbord beschadigen.

In de volgende testscenario's varieert de normale temperatuur tussen 15°C en 35°C, de relatieve luchtvochtigheid tussen 25% en 75% en de atmosferische druk tussen 86 kPa en 106 kPa (de standaard atmosferische druk is 101,325 kPa).

Definitie van weerstandsniveau

Waterweerstandsniveau

Weerstandsscenario

5ATM is een waterbestendige standaard (ISO22810) gedefinieerd door de Internationale Organisatie voor Normalisatie (ISO) zijn gedefinieerd. Het betekent dat het horloge bij een normale temperatuur gedurende 10 minuten bestand is tegen gesimuleerde statische waterdruk op 50 meter. Het betekent niet dat het horloge in water van 50 meter diep waterdicht is. Apparaten met een weerstand van 5ATM zijn waterbestendig wanneer u zwemt. U kunt dit type apparaat dragen tijdens het zwemmen of wanneer u deelneemt aan andere water-gerelateerde activiteiten in uw dagelijkse leven.

Stofweerstandsniveau: Als apparaten voldoen aan de IEC 60529-2013-norm (niveau 6), betekent dit dat er geen stof kan binnendringen.

Huawei wearables voldoen aan waterbestendigheid in de 5ATM-classificatie onder de ISO-norm 22810: 2010 en dergelijke apparaten zijn getest tegen een weerstandsclassificatie van 50 meter.

Apparaten kunnen voorkomen dat stof uit woonkamers, kantoren, laboratoria, lichte industriële studio's en opslagruimtes binnendringt. Ze zijn niet geschikt in zeer stoffige omgevingen.

Het horloge kan in ondiep water, zoals in een zwembad of op het strand, worden gebruikt en kan tijdens lichaamsbeweging (in contact met zweet), op regenachtige dagen en tijdens het wassen van uw handen worden gedragen en gebruikt.

De wearable is niet geschikt voor gebruik in de volgende scenario's:

1. Snorkelen, duiken, scubaduiken of andere activiteiten in water dat onder hoge druk staat of na langdurige onderdompeling in water.

2. In hete douches, warmwaterbronnen, sauna's of stoomkamers en wanneer wordt deelgenomen aan andere activiteiten in omgevingen met een hoge temperatuur en hoge luchtvochtigheid.

3. Activiteiten met water dat op hoge snelheid stroomt, zoals duiken, waterskiën, surfen en gemotoriseerde watersport (zoals speed- en motorboten), de auto wassen en raften.

(Schade aan het apparaat veroorzaakt door onderdompeling in vloeistof wordt niet door de garantie gedekt als het apparaat wordt gebruikt in een scenario dat ongeschikt is.)

IP68: Apparaten die aan deze norm voldoen, zijn bestand tegen stof, vuil en zand en kunnen een half uur worden ondergedompeld in water tot een diepte van 1,5 meter met een normale temperatuur en druk.

Deze apparaten voldoen aan een weerstandsniveau met IP68-classificatie onder de IEC 60529-2013-norm.

Deze apparaten zijn stofbestendig in omgevingen zoals woonkamers, kantoren, laboratoria, werkplaatsen en opslagruimtes. Ze zijn niet geschikt voor zeer stoffige omgevingen.

Ze zijn bestand tegen opspattend water. We bevelen u echter aan uw draagbare apparaten niet in water onder te dompelen. U kunt uw wearables tijdens lichaamsbeweging dragen, aangezien ze bestand zijn tegen zweet of het wassen van uw handen. U kunt ze ook dragen als het regent.

De wearable is niet geschikt voor gebruik in de volgende scenario's:

1. Zwemmen, snorkelen, duiken, scubaduiken of andere activiteiten waarbij u zich langdurig onder water bevindt.

2. In douches, warmwaterbronnen, sauna's of stoomkamers en wanneer wordt deelgenomen aan andere activiteiten in omgevingen met een hoge temperatuur en hoge luchtvochtigheid.

3. Activiteiten met betrekking tot water dat op hoge snelheid stroomt, zoals duiken, waterskiën, surfen, gemotoriseerde watersport (zoals speed- en motorboten), de auto wassen en raften.

4. Andere ongeschikte soorten gebruik en scenario's waarbij het apparaat mogelijk wordt geplaatst in water dat meer dan 1,5 meter diep is of langer dan 30 minuten onder water wordt gehouden.

(Schade aan het apparaat veroorzaakt door onderdompeling in vloeistof wordt niet door de garantie gedekt als het apparaat wordt gebruikt in een scenario dat ongeschikt is.)

IP67: Apparaten die aan deze norm voldoen, zijn bestand tegen stof, vuil en zand en kunnen een half uur worden ondergedompeld in water tot een meter diep met een normale temperatuur en druk.

Deze apparaten voldoen aan een weerstandsniveau met IP67-classificatie onder de IEC 60529-2013-norm.

Deze apparaten zijn stofbestendig in omgevingen zoals woonkamers, kantoren, laboratoria, werkplaatsen en opslagruimtes. Ze zijn niet geschikt voor zeer stoffige omgevingen.

Ze zijn bestand tegen opspattend water. We bevelen u echter aan uw draagbare apparaten niet in water onder te dompelen. U kunt uw wearables tijdens lichaamsbeweging dragen, aangezien ze bestand zijn tegen zweet of het wassen van uw handen. U kunt ze ook dragen als het regent.

De wearable is niet geschikt voor gebruik in de volgende scenario's:

1. Zwemmen, snorkelen, duiken, scubaduiken of andere activiteiten waarbij u zich langdurig onder water bevindt.

2. In douches, warmwaterbronnen, sauna's, stoomkamers en andere activiteiten in omgevingen met een hoge temperatuur en hoge luchtvochtigheid.

3. Activiteiten met betrekking tot water dat op hoge snelheid stroomt, zoals duiken, waterskiën, surfen, gemotoriseerde watersport, zoals speed- en motorboten, de auto wassen en raften.

4. Andere ongeschikte soorten gebruik en scenario's waarbij het apparaat mogelijk wordt geplaatst in water dat meer dan 1 meter diep is of langer dan 30 minuten onder water wordt gehouden.

(Schade aan het apparaat veroorzaakt door onderdompeling in vloeistof wordt niet door de garantie gedekt als het apparaat wordt gebruikt in een scenario dat ongeschikt is.)

IP57: Kan niet volledig voorkomen dat er stof binnendringt, maar de hoeveelheid binnendringende stof mag geen invloed hebben op de normale werking van de apparatuur of op veiligheid. Kan kortdurende onderdompeling, onder een normale temperatuur en druk, voorkomen wanneer de case van het apparaat tijdelijk wordt ondergedompeld in diep water met een diepte van 1 meter, gedurende 30 minuten, en dit leidt niet tot schade.

Deze apparaten voldoen aan een weerstandsniveau met IP57-classificatie onder de IEC 60529:2013-norm.

Apparaten kunnen voorkomen dat stof uit woonkamers, kantoren, laboratoria, lichte industriële studio's en opslagruimtes binnendringt. Ze zijn niet geschikt in speciale stoffige omgevingen.

Ze zijn bestand tegen opspattend water. We bevelen u echter aan uw draagbare apparaten niet in water onder te dompelen. U kunt uw wearables tijdens lichaamsbeweging dragen, aangezien ze bestand zijn tegen zweet of het wassen van uw handen. U kunt ze ook dragen als het regent.

De wearable is niet geschikt voor gebruik in de volgende scenario's:

1. Zwemmen, snorkelen, duiken, scubaduiken of andere activiteiten waarbij u zich langdurig onder water bevindt;

2. In douches, warmwaterbronnen, sauna's, stoomkamers en andere activiteiten in omgevingen met een hoge temperatuur en hoge luchtvochtigheid.

3. Activiteiten met betrekking tot water dat op hoge snelheid stroomt, zoals duiken, waterskiën, surfen, gemotoriseerde watersport (zoals speed- en motorboten), de auto wassen en raften.

4. Het rechtstreeks blootstellen van het apparaat aan water dat uit een kraan, tuinslang, sprinkler of douchekop komt.

5. Andere soorten ongeschikt gebruik en scenario's waarbij het apparaat mogelijk wordt geplaatst in water met een diepte van meer dan 1 meter of langer dan 30 minuten onder water wordt gehouden.

(Schade aan het apparaat veroorzaakt door onderdompeling in vloeistof wordt niet door de garantie gedekt als het apparaat wordt gebruikt in een scenario dat ongeschikt is.)

IP55: Apparaten die aan deze norm voldoen, zijn niet volledig bestand tegen stof, maar stof dat in contact met het apparaat komt, oefent geen invloed uit op de normale werking en veroorzaakt geen veiligheidsproblemen. Deze apparaten zijn bestand tegen blootstelling gedurende 3 minuten aan waterstralen van 12,5 l/min vanuit alle richtingen op de cover gericht.

Deze apparaten voldoen aan een weerstandsniveau met IP55-classificatie onder de IEC 60529-2013-norm.

Apparaten kunnen voorkomen dat stof uit woonkamers, kantoren, laboratoria, lichte industriële studio's en opslagruimtes binnendringt. Ze zijn niet geschikt in zeer stoffige omgevingen.

Het apparaat is spat- en waterbestendig. U kunt uw wearables tijdens lichaamsbeweging dragen, aangezien ze bestand zijn tegen zweet of het wassen van uw handen. U kunt ze ook dragen als het regent.

De wearable is niet geschikt voor gebruik in de volgende scenario's:

1. Als het in het water valt, tijdens zwemmen, duiken of ander gedrag of activiteit waarbij het apparaat in water wordt ondergedompeld.

2. In douches, warmwaterbronnen, sauna's, stoomkamers en andere activiteiten in omgevingen met een hoge temperatuur en hoge luchtvochtigheid.

3. Activiteiten met betrekking tot water dat op hoge snelheid stroomt, zoals duiken, waterskiën, surfen, gemotoriseerde watersport (zoals speed- en motorboten), de auto wassen en raften.

4. Andere scenario's of soorten gebruik die ertoe leiden dat het apparaat langer dan 3 minuten wordt blootgesteld aan waterstromingen onder hoge snelheid of direct is gericht op de snelle waterstroom, zoals tijdens langdurig gebruik bij zware regen of onweersbuien.

(Schade aan het apparaat veroorzaakt door onderdompeling in vloeistof wordt niet door de garantie gedekt als het apparaat wordt gebruikt in een scenario dat ongeschikt is.)

Waterbestendigheid is niet permanent en kan na verloop van tijd in enige mate worden beïnvloed. De volgende omstandigheden hebben mogelijk invloed op de prestaties van de waterbestendigheid van de wearable en moeten worden vermeden. Schade veroorzaakt door onderdompeling in vloeistof wordt niet door de garantie gedekt.

• Als u het apparaat vanaf een hoge plek laat vallen of bij impact van andere objecten.
  • Het uit elkaar halen of repareren van het apparaat bij een niet-bevoegde Huawei Store.
  • Het blootstellen van het apparaat aan alkalische stoffen, zoals zeep of zeepwater tijdens een douche of bad.
  • Het blootstellen van het apparaat aan parfums, oplosmiddelen, wasmiddelen, zure stoffen, bestrijdingsmiddelen, emulsies, zonnebrandcrèmes, hydraterende lotions of haarkleurstoffen.
  • Op de knoppen van het apparaat drukken of het apparaat gebruiken terwijl u zich onder water bevindt.
  • Apparaten worden opgeladen. Het apparaat opladen terwijl het nat is.

De waterbestendige en stofbestendige kenmerken zijn alleen van toepassing op de behuizing van het horloge. Andere componenten, zoals de polsband, het oplaadstation en het station zijn niet waterbestendig of stofbestendig.

Gebruik het product in overeenstemming met de producthandleiding, verkregen via de officiële Huawei-website of de Snelstartgids die met het product wordt meegeleverd. Er worden geen gratis garantieservices geleverd voor schade veroorzaakt door ongepast gebruik.