2014/07/03

Huawei u Savetu evropske 5G Infrastructure asocijacije

Javno-privatno partnerstvo 5G, vredno €1,4 milijarde dolara, obezbediće nove generacije komunikacionih mreža koje donose lako dostupno i ultra brzo povezivanje širom Evrope i sveta. Huawei će u Asocijaciji 5G imati značajnu ulogu u definisanju prioriteta i sprovođenju tehničko- tehnološih istraživanja i tesitiranja, kao i kreiranju novih industrijskih standarda

hot press

Beograd, 3.jul 2014: Huawei, vodeći svetski provajder informaciono-telekomunikacionih tehnologija, izabran je da se priključi Savetu evropske Asocijacije 5G Infrastructure, odlukom donetom na Generalnoj skupštini te Asocijacije, održanoj 26. juna u Bolonji. Huawei će u Savetu predstavljati Dr David Soldani, ispred Huawei Centra za istraživanje u Evropi, potvrđeno je danas u Briselu.


hot press

Asocijacija 5G Infrastructure predstavlja privatnog partnera u okviru projekta 5G javno-privatnog partnerstva (5G-PPP), koju su pokrenule evropske IKT kompanije i Evropska komisija. Cilj zajedničkog ulaganja, vrednog €1,4 milijarde dolara, je obezbeđivanje nove genereacije komunikacionih mreža koje će osigurati lako dostupno i ultra brzo povezivanje širom Evrope i sveta.


hot press

Huawei će u Asocijaciji 5G imati značajnu ulogu u sprovođenju osnovnih tehničko-tehnološih istraživanja, tesitiranja i različitih proba, koje će realizovati u saradnji sa partnerima kako bi se ocenila tehnička izvodljivost, kao i poslovna oravdanost novih 5G tehnologija. Huawei će biti angažovan i za implementaciju 5G komunikacionog plana i predstavljanje rezultata projekta na globalnom nivou.


hot press

Huawei će kao član Saveta takođe imati veoma važnu konsultantsku i savetodavnu funkciju, a među ključnim aktivnostima biće definisanje prioriteta istraživanja u Evropi i unapređenje dijaloga sa svim akcionarima. Huawei će sarađivati sa Evropskom komisijom i partnerima iz industrije kako bi usaglasio sve korake u radu Asocijacije, implementaciji 5G-PPP projekata i evropske NetWorld2020 tehnološke platforme, kao i drugih aktuelnih projekata i inicijativa važnih za IKT industriju.


hot press

Asocijacija 5G Infrastructure je internacionalna neprofitna asocijacija sa sedištem u Gentu, Belgija. Primarna delatnost Asocijacije su aktivnosti vezane za istraživanja u oblasti 5G sistema i mreža, priprema globalnih standarda za 5G, kao i razmatranje i usaglašavanje zakonskih regulativa, propisa i standarda. Asocijacija podržava istraživanja i razvoj u evropskim mrežama i radi na povećanju i unapređenju industrije donoseći nove alate i mogućnosti proizvodnje u Evropi. S tim u vezi, Asocijacija odobrava i Agendu za strateška istraživanja i inovacije koju je doneo NetWorld2020 ETP i utvrđuje pravac daljeg industrijskog razvoja javno-privatnog partnerstva 5G Infrastructure.


O kompaniji Huawei:


hot press

Huawei, vodeća globalna IKT kompanija, kroz inovacije i partnerstva, obezbeđuje konstantan razvoj i unapređenje informaciono-komunikacijonih tehnologija za korisnike širom sveta, Huawei je posvećen stvaranju dodatne vrednosti za telekomunikacione operatere, kompanije i potrošače, obezbeđujući im napredna i kompetitivna rešenja i usluge.


hot press

Na kraju 2013. godine Huawei proizvodi i usluge bili su dostupni u više od 170 zemalja, a koristila ih je trećina svetske populacije. Huawei, koji zapošljava 150.000 ljudi, zauzeo je u 2013. treće mesto po isporuci smart telefona na globalnom nivou, a već decenijama uspešno posluje sa 45 od 50 globalnih telekomunikacionih lidera.


hot press

Huwaeri u Evriopi zapošljava više od 7.700 ljudi od kojih čak 850 radi u 14 centara za istraživanje I razvoj. Ti centri nalaze se u osam evropskih zemalja- Nemačkoj, Belgiji, Finskoj, Francuskoj, Irskoj, Italiji, Švedskoj I Velikoj Britaniji I sarađuju sa brojnim partnerima iz IKT industrije.


hot press

Jedna od tri Huawei poslovne grupe, Huawei Consumer Business Group (BG) pruža niz proizvoda uključujući mobilne telefone, mobilne broadband (MBB) uređaje, uređaje za domaćinstvo kao i cloud servise.


hot press

Sa više od 25 godina poslovnog iskustva u oblasti informacionih i telekomunikacionih tehnologija, široke globalne mreže i uspešnog internacionalnog biznisa, Huawei Consumer BG posvećen je razvoju novih tehnologija koje potrošačima širom sveta i u svakom trenutku pružaju dodatne mogućnosti i i vrhunsko iskustvo.


O Huawei Technologies u Srbiji:


hot press

Huawei Technologies, koja u Srbiji posluje od 2005. godine, usmerena je na razvoj inovativnih tehnologija u sektoru potrošačke tehnike, implementaciju lokalizovanih rešenja i dugoročni razvoj na našem tržištu. Huawei je poznat kao društveno odgovorna kompanija koja je do sada osmislila i realizovala više donatorskih i humanitarnih akcija u Srbiji. Najveći strateški partneri kompanija na srpskom tržištu su Telekom, Telenor i Vip, kao i brojne državne institucije.


Pratite nas:


hot press

Facebook: facebook.com/MojHuawei


hot press

Twitter: twitter.com/HuaweiSrbija


hot press

YouTube:youtube.com/user/HuaweiSrbija


hot press

Instagram: instagram.com/HuaweiSrbija