2014/05/21

Donacija kineske kompanije Srbiji HUAWEI obezbedio tri miliona dinara za pomoć najugroženijima

hot press

Beograd, 21. maj 2014. – Huawei Technologies, jedna od vodećih svetskih IKT kompanija, izdvojila je tri miliona dinara za pomoć lokalnim vlasitima u otklanjanju posledica poplava i pomoć najugroženijim sugrađanima pogođenim elementarnom nepogodom koja je zadesila Srbiju u proteklih deset dana.


hot press

“Nadamo se da će donacija Huawei-a značiti ljudima koji su ostali bez krova nad glavom i kojima je trenutno svaki vid donacije od izuzetnog značaja. Drago nam je što su se mnoge kompanije, internacionalne organizacije, kao i pojedinci odazvali pozivu za pomoć i pokazali solidarnost i neizmernu humanost. Društvena odgovornost svakog od nas ko posluje u Srbiji nalaže da, u skladu sa svojim mogućnostima, maksimalno pomogne zajednici da prebrodi ovaj težak period”- rekao je Wei Wenyuan, generalni menadžer kompanije Huawei.


hot press

Kineska kompanija Huawei Technologies, koja u Srbiji posluje od 2005. godine, usmerena je na razvoj inovativnih tehnologija u sektoru potrošačke tehnike, implementaciju lokalizovanih rešenja i dugoročni razvoj na našem tržištu. Huawei je poznat kao društveno odgovorna kompanija koja je do sada osmislila i realizovala više donatorskih i humanitarnih akcija u Srbiji.