2017/09/02

HUAWEI predstavio budućnost na IFA 2017

CEO Richard Yu predstavio Kirin 970, prvu mobilnu računarsku platformu kompanije HUAWEI zasnovanu na AI

BERLIN — 2. septembar 2017 – HUAWEI Consumer Business Group danas je na IFA sajmu u Berlinu predstavila novu eru inovacija vezanih za pametne telefone. Richard Yu, CEO kompanije HUAWEI tokom izlaganja predstavio je novi Kirin 970 i viziju o budućnosti zasnovanoj na veštačkoj inteligenciji (AI). Kombinacijom Cloud usluga sa brzinom procesa zasnovanih na AI, HUAWEI uvodi AI u naše živote i menja način interakcije sa uređajima.

“Gledajući u budućnost razvoja pametnih telefona, nalazimo se na pragu jednog vrlo interesantnog razdoblja,” rekao je Richard Yu, CEO HUAWEI Consumer Business Group. “HUAWEI je posvećen razvijanju pametnih uređaja u inteligentne uređaje razvijajući mogućnosti koji podržavaju koordinirani razvoj čipova, uređaja i clouda. Uz krajnji cilj koji podrazumeva znatno bolje korisničko iskustvo. Kirin 970 je prvi u nizu koji će doneti moćne AI funkcije našim uređajima i napraviti razliku u odnosu na konkurentske.”

Nakon godina razvoja, Cloud usluge zasnovane na AI ušle su u široku primenu, ali korisničko iskustvo i dalje ima prostora za poboljšanje, uključujući latentnost, stabilnost i privatnost. Cloud usluge i procesi zasnovani na AI se mogu dopunjavati. Procesi zasnovani na AI nude jake senzorske mogućnosti, koje su osnova za razumevanje i pomoć ljudima. Senzori proizvode veliki broj podataka dobijenih u realnom veremenu, specifičnih i personalizovanih podataka. Podržani snažnim procesima obrade čipova, uređaji će postati kognitivniji prema potrebama korisnika, pružajući istinski personalizovane i lako dostupne usluge.

Kirin 970 pokreće osmojezgarni CPU i dvanaestojezgarni GPU nove generacije. Sagrađen korišćenjem 10nm naprednog procesa, čipset poseduje 5,5 milijardi tranzistora na površini od samo 1 cm². Novi vodeći Kirin 970 je prva mobilna AI računarska platforma kompanije HUAWEI koja poseduje jedinicu za neutralnu obradu podataka - Neural Processing Unit (NPU). U poređenju sa četvorojezgarnim Cortek-A73 CPU klasterom, nova heterogena računarska arhitektura Kirin 970 ima do 25x bolje performanse i 50x veću efikasnost. Jednostavno rečeno, Kirin 970 može brže i sa mnogo manje energije da izvršava iste AI računarske zadatke. Na testu za prepoznavanje slike, Kirin 970 je obradio 2.000 slika u minuti, što je brže od drugih čipova na tržištu.

HUAWEI proizvodi i usluge dostupni su u preko 170 zemalja, a koristi ih više od trećine svetske populacije, rangirajući se na drugo mesto po isporuci mobilniih telefona u 2017. godini

HUAWEI Consumer BG

Šesnaest R&D centara otvoreno je u SAD, Nemačkoj, Švedskoj, Rusiji. Indiji i Kini. HUAWEI Consumer BG je jedna od tri HUAWEI poslovne jedinice i obuhvata pametne telefone, računare i tablete, nosive uređaje i cloud usluge, itd. HUAWEI globalna mreža izgrađena je na 20 godina iskustva u telekomunikacijskoj industriji i posvećena je dostavljanju poslednjih tehnoloških napredaka do korisnika širom sveta.
Za više informacija molimo posetite:http://consumer.HUAWEI.com/

Pratite nas za redovne informacije o HUAWEI Consumer BG:
Facebook: facebook.com/HUAWEIDevice
Twitter: twitter.com/HUAWEIDevice
YouTube: youtube.com/HUAWEIDevice

Kontakt sa medijima:
Katarina Todosijević, PR Account Director
New Moment New Ideas Company d.o.o
Hilandarska 14, 11000 Beograd
katarina.todosijevic@newmoment.com
tel: +381 64 147 58 69