2019/06/06

Huawei je predstavio EMUI 9.0, Android Pie operativni sistem dizajniran da poboljša kvalitet života svojih korisnika

Registracija za beta program EMUI 9.0 sistema je počela

Kompanija Huawei Consumer Business Group (CBG) je na sajmu IFA 2018 predstavila EMUI 9.0, najnovije značajno ažuriranje Android operativnog sistema (OS) od strane kompanije Huawei. Kao jedan od prvih sistema zasnovanih na Android Pie ažuriranju, EMUI 9.0 nudi vrhunsko korisničko iskustvo koje dodatno olakšava intuitivni interfejs i mnogobrojne opcije. EMUI 9.0 je trenutno u beta verziji, za koju je trenutno omogućeno prijavljivanje. Dodatne opcije će biti predstavljene zajedno sa predstojećom HUAWEI Mate 20 serijom.

Najnoviji Huawei OS je dizajniran da pruža prirodniji i direktniji osećaj korišćenja. Huawei je promenio i konsolidovao mnoga podešavanja ne bi li minimalizovao broj koraka potrebnih da korisnik nešto obavi. Ukupno gledano, EMUI 9.0 radi 12,9% brže u odnosu na svoje prethodnike, i podržava brže pokretanje aplikacija. Na primer, EMUI 9.0 pokreće Intagram 12% brže i Spotify 11% brže.1 U kombinaciji sa vrhunskim perfomansama nedavno najavljenog čipseta Kirin 980, EMUI 9.0 će pružati neuporedivo dobro iskustvo korišćenja HUAWEI Mate 20 serije.

Huawei predstavio AI Cube sa ugrađenim Alexa zvučnikom

Tokom ekskluzivnog predstavljanja za medije, Dr. Wang Chenglu, President of Software Engineering, Huawei Consumer Business Group, je rekao: ,,Današnji pametni telefoni imaju toliko opcija da mogu da postanu opterećenje za obične korisnike. Mnogi su izrazili svoje frustracije po pitanju sve komplikovanijih opcija. S tim na umu smo krenuli da razvijamo verziju EMUI sistema koji će korisnicima omogućiti kvalitetan život. EMUI 9.0 je proizvod posvećenosti stvaranju prijatnog, doslednogi jednostavnog iskustva. Svaka promena, od utvrđivanja menija za podešavanja, preko optimizacije performansi, do dodavanja novih opcija za digitalno blagostanje i produktivnost, je napravljena tako da garantuje sjajno i praktično korisničko iskustvo. Pored toga, predstavljanjem EMUI 9.0 sistema, Huawei je postao jedan od prvih proizvođača telefona koji je predstavio sopstveni operativni sistem zasnovan na Android Pie ažuriranju, što oslikava našu blisku saradnju sa kompanijom Google."

EMUI 9.0 poseduje i GPU Turbo 2.0, drugu generaciju inovativne tehnologije kompanije Huawei za obradu grafike, koja podržava još više igrica u još većem kapacitetu. Najnovija verzija ovog rešenja je u stanju da inteligentno optimizuje intezivna opterećenja i uređaju po potrebi omogući bolje performase, istovremeno umanjujući utrošak energije. Pored igrica, ovo rešenje unapređuje i ostale oblasti neophodne za kvalitetno korisničko iskustvo, kao što su osetljivost ekrana na dodir, povezivanje na mrežu, režim rada Uninterrupted Gaming, i ostalo.

Još jedna važna odlika sistema EMUI 9.0 je HiVision, koja kameri omogućava da prepozna značajne lokacije ili čuvene slike i korisniku ponudi korisne informacije pomoću opcije izmenjene stvarnosti. Prostim usmeravanjem kamera ka objektu koji ih interesuje korisnici će dobiti informacije o njegovoj istoriji i zanimljivim činjenicama. EMUI 9.0 poseduje i novi Password Vault, opciju za sigurno čuvanje lozinki za različite servise kojima korisnici mogu da pristupe čitanjem otiska prsta ili skeniranjem crta lica kada god su im potrebne.

Huawei predstavio AI Cube sa ugrađenim Alexa zvučnikom

Pošto je EMUI 9.0 dizajniran da korsinicima pomogne da vode ispunjen i uravnotežen život, digitalno blagostanje je takođe značajna stavka ovog novog operativnog sistema. EMUI 9.0 sadrži novi Digital Balance prikaz sa metričkim podacima o načinu korišćenja uređaja koji korisnicima omogućava da podese kvote za dužinu korišćenja bilo koje aplikacije, kao i Wind Down opciju koja korisnicima pomaže da se opuste pre odlaska na spavanje.

Huawei predstavio AI Cube sa ugrađenim Alexa zvučnikom

Nakon zvaničnog predstavljanja EMUI 9.0 će podržavati rad najnovijih Huawei uređaja. Dodatne opcije će biti dostupne nakon predstavljanja serije HUAWEI Mate 20. Više informacija će biti objavljeno u kasnijem periodu.

EMUI 9.0 je trenutno u beta program verziji. Registracija za EMUI 9.0 beta je omogućena za korisnike Huawei uređaja u Evropi. Da biste se prijavili, molimo vas posetite vaš lokalni zvanični Huawei vebsajt.

O Huawei Consumer BG
Proizvodi i usluge kompanije Huawei dostupni su u više od 170 zemalja i koristi ih trećina svetske populacije. Petnaest centara za istraživanje i razvoj je otvoreno u Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini. Huawei Consumer BG je jedna od tri poslovne jedinice kompanije Huawei i pokriva pametne telefone, računare i tablete, nosive uređaje i cloud usluge, itd. Globalna mreža kompanije Huawei je izgrađena na tridesetogodišnjoj stručnosti u

industriji telekomunikacija i posvećena isporuci najnovijih tehnoloških otkrića klijentima širom sveta.

Pratite nas za redovne informacije o Huawei Consumer BG:

1Rezultati su zasnovani na testiranjima unutar kompanije Huawei.

2Beta program je je trenutno kompatibilan sa sedam uređaja, uključujući HUAWEI P20 Pro, HUAWEI P20, HUAWEI Mate 10 Pro i HUAWEI Mate 10.