2020/02/26

Huawei preispituje kreativnost sa HUAWEI MatePad Pro

Novi vodeći tablet pruža mogućnost za neverovatnom produktivnošću i zabavom sa stilom

Huawei Consumer Business Group (CBG) predstavio je HUAWEI MatePad Pro u Barseloni. Predstavljajući inovativni dizajn, tehnologiju i mobilnu produktivnost, Huawei je još jednom postavio nove standarde, omogućavajući korisnicima premijum osećaj uz novi tablet visokog kvaliteta.

HUAWEI MatePad Pro odlikuje čist i minimalistički dizajn, stvoren da impresionira. Poseduje veliki ekran sa ultra uskim okvirom, kako bi postao tablet sa najvećim odnosom ekrana i „kućišta“ koji iznosi 90%. Uz 7nm Kirin 990 čipset, HUAWEI MatePad Pro pruža neverovatan performans i dužinu trajanja baterije. Koristeći EMUI10, HUAWEI MatePad Pro podržava MultiWindow1, Multiscreen Collaboration2 i HUAWEI APP Multiplier. Takođe podržava HUAWEI M olovku i pametnu magnetičku tastaturu (Smart Magnetic Keyboard), i tako omogućava sinergiju između PC moda i nove WPS funkcije za maksimalnu produktivnost. Doživljaj zabave obogaćen je paketom hardverskih nadogradnji, pakujući imerzivne mogućnosti zvuka i displeja u moderan dizajn. Pored toga, HUAWEI MatePad Pro serija je takođe prvi svetski tablet koji podržava bežično punjenje i obrnuto bežično punjenje3.

Wang Yinfeng, Predsednik PC i Tablet proizvoda kompanije Huaweiizjavio je: „Više od samog estetskog remek dela ili mobilnog bioskopa, HUAWEI MatePad Pro predstavlja način na koji mi u kompaniji Huawei preispitujemo kreativnost i mobilnu produktivnost. On omogućava potrošačima da iskažu svoju bezgraničnu kreativnost i savršen je uređaj za sve koji traže pametniji način da pretvore ideje u stvarnost.“

Huawei preispituje kreativnost sa HUAWEI MatePad Pro

Wang Yinfeng, Predsednik PC i Tablet proizvoda kompanije Huawei izjavio je: „Više od samog estetskog remek dela ili mobilnog bioskopa, HUAWEI MatePad Pro predstavlja način na koji mi u kompaniji Huawei preispitujemo kreativnost i mobilnu produktivnost. On omogućava potrošačima da iskažu svoju bezgraničnu kreativnost i savršen je uređaj za sve koji traže pametniji način da pretvore ideje u stvarnost.“

Jednostavnost koja protivreči zanatstvu

HUAWEI MatePad Pro karakteriše jedinstven dizajn koji spaja tehnologiju sa stilom. Ovaj tablet ima najveći onos između ekrana i „kućišta“ na svetu koji iznosi 90%4 , sa ultra uskim okvirom od 4,9 mm5 koji se nalazi oko ekrana od 10, 8 inča i proprocijom od 16:10. Mikro zakrivljen dizajn HUAWEI MatePad Pro osigurava komforno korišćenje, dok njegov okvir od legure magnezijuma čini tablet lakim, a ujedno izdržljivim. Koristi jedinstveni dizajn gde su antene ugrađene u srednji okvir i zadnju ploču radi čistog i minimalističkog izgleda.

Huawei preispituje kreativnost sa HUAWEI MatePad Pro

Dostupan u četiri boje inspirisane prirodom – Forest Green, Orange, Pearl White i Midnight Grey – HUAWEI MatePad Pro dolazi ili u Vegan Leather ili Fiberglass varijanti. Sa teksturom koja podseća na prirodnu kožu, Vegan Leather varijanta u bojama Forest Green i Orange odiše jedinstvenim i neodoljivim šarmom dok su boje Pearl White and Midnight Grey u Fiberglass varijanti predstavnici vrhunskog, elegantnog dizajna.

Preispitajte performanse uz Kirin 990

Ugrađen u HUAWEI MatePad Pro, najnoviji vodeći Kirin 990 čipset od 7 nm dostiže poboljšane performanse i efikasnost napajanja. Sa osnovnim brojačem do 2,86 GHz, CPU usvaja inovativnu troslojnu arhitekturu koja se sastoji od dva velika jezgra, dva srednja jezgra i četiri mala jezgra. Šesnaestojezgarni Mali-G76 GPU značajno poboljšava performanse i dužinu trajanja baterije za besprekorno uživanje u video igrama i zabavi.

Sa dvostrukim Huawei jezgrom Da Vinci NPU, AI mogućnosti računara su optimizovane balansiranjem opterećenja između velikih i malih jezgra. Opremljen sa do 8 GB LPDDR4X dvostrukom RAM, HUAWEI MatePad Pro pokreće aplikacije neverovatnom brzinom. Sve ove performanse podržane su od strane dvanaestoslojnog sistema za hlađenje koji u sinergiji sa AI prepoznaje toplotu, dopuštajući tabletu da ostane hladan čak i u zahtevnim situacijama.

HUAWEI MatePad Pro poseduje dugoročnu bateriju zahvaljući visokim kapacitetima od 7.250 mAh i integrisane fukcije za uštedu energije u Kirin 990 i EMUI. Dolazi sa 20W adapterom za brzo punjenje i podržava SuperCharge Huawei punjač od 40W, omogućavajući korisniku da napuni svoj tablet znatno brže. HUAWEI MatePad Pro je takođe prvi tablet na svetu koji podržava bežično punjenje i obrnuto bežično punjenje, pa samim tim pruža potrošačima pogodnu i pouzdanu alternativu da tablet, pametni telefon ili drugi uređaj sa bežičnim punjenjem napune tokom dana6.

Preispitajte inteligenciju - povezivanje

HUAWEI MatePad Pro predstavlja širok opseg revolucionarnih inovacija koje fundamentalno menjaju način na koji uređaji komuniciraju sa korisnikom i između sebe. Huawei Share omogućava Multiscreen Collaboration, koji ruši granice između Huawei uređaja i napredne funkcionalnosti na više platforma. Razvoj zasnovan na distribuciji tehnologije, Multiscreen Collaboration omogućio je drag-and-drop prenos podataka između pametnih telefona i tableta. Periferno deljenje omogućava korisnicima da kucaju na pametnom telefonu pomoću tastature i ekrana tableta, reprodukuju muziku sačuvanu na pametnom telefonu uz pomoć zvučnika sa tableta i još mnogo toga. Ovo rešenje takođe omogućava korisniku da prima pozive ili odgovara na tekstualne poruke direktno sa tableta, omogućavajući besprekorno iskustvo rada sa više uređaja.

Huawei preispituje kreativnost sa HUAWEI MatePad Pro

Bez obzira da li korisnici žele da ćaskaju dok kupuju online ili gledaju kratak video snimak tokom surfovanja Internetom, Multi-Vindow7 omogućava multitasking bez napora, uz podršku do tri aplikacije odjednom. Pomoću Floating Window funkcije, korisnici mogu odgovarati na tekstualne poruke tokom igranja ili gledanja filma bez minimiziranja aplikacije ili izlaženja iz iste. Nadograđujući korisničko iskustvo Android tableta, novi APP Multiplier deli jednu instancu aplikacije na dva prozora, pružajući revolucionarno iskustvo dvostrukog pogleda koji najbolje iskorištava orijentaciju u pejzažu. Veličina prozora se može prilagoditi potrebama korisnika jednostavnim povlačenjem granice8 . Do kraja marta 2020. godine oko 3.000 najboljih globalnih aplikacija podržavaće HUAWEI APP Multiplier.

Preispitajte kreativnost: saputnik u poslu

HUAWEI MatePad Pro podržava HUAWEI M-Pencil9, olovku za pružanje prirodnog i intuitivnog iskustva pisanja, čineći pisanje na staklenoj površini zabavnije nego ikada. Sa 4,096 nivoa osetljivosti na pritisak, podrškom za nagib (eng. tilt support)10, vrhom od jedinstvenog kompozitnog materijala, korisnici mogu očekivati neverovatnu preciznost, odzivnost i osetljivost HUAWEI M olovke. Postavljanjem HUAWEI M olovke na HUAWEI MatePad Pro automatski se inicira Bluetooth povezivanje i magnetno punjenje. Novi i poboljšani HUAWEI Notepad i Nebo for Huawei daju podršku HUAWEI M olovci kako bi pomogla korisnicima da zabeleže svoje misli kada god požele.

HUAWEI MatePad Pro podržava Smart Magnetic Keyboard11, pametnu magnetičku tastaturu koja može lako da se poveže putem Bluetooth veze.

Potpuno novi Desktop Mode podržava osam istovremeno otvorenih aplikacija ili procesa bez uticaja na performanse. U ovom režimu, korisnik može brzo da pregleda datoteke koje su im potrebne, koristeći ovu moćnu funkciju pretraživanja. Unapređen WPS app ima podršku za glasovnu poruku i pametnu olovku za pisanje.

Preispitajte zabavu: mobilni bioskop

HUAWEI MatePad Pro dolazi sa IPS panelom koji sadrži 2K QHD (2560 × 1600) rezoluciju, sa gustinom piksela od 280 ppi. Može u potpunosti da prikaže kinematografsku paletu boja DCI-P3 pri svetlini od 540 nits i kontrastu 1500:1, a QHD displej nudi vrhunski doživljaj zabave. HUAVEI ClariVu Display Enhancement tehnologija povećava snažni hardver znatno poboljšavajući reprodukciju boja i jasnoću slike, osiguravajući da je svaki kadar oštar i bogat živopisnim detaljima.

Pružajući audio iskustvo koje je rival postavkama kućnog bioskopa, HUAVEI MatePad Pro podržava Histen 6.0 za pokretanje 3D stereo zvučnih efekata. Četverokanalni visoko-amplitudni četverokanalni zvučnik podešen od strane Harmana Kardona reprodukuje čak i najkompleksnije zvuke sa besprekornom jasnoćom.

Cene i dostupnost

HUAWEI MatePad Pro biće dostupan od aprila 2020. godine na odabranim tržištima, uključujući Azijski Pacifik, EMEA, Rusiju, Japan, Latino Ameriku.

O kompaniji Huawei Consumer BG

Proizvodi i usluge kompanije Huawei su dostupni u više od 170 država i koristi ih trećina svetske populacije, što je stavlja na drugo mesto u svetu po isporukama mobilnih telefona od 2018. godine. Četrnaest centara za istraživanje i razvoj je otvoreno u Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini. Huawei Consumer BG je jedna od tri poslovne jedinice firme Huawei i pokriva pametne telefone, računare i tablete, nosive uređaje i klaud usluge, itd. Globalna mreža firme Huawei je izgrađena na 30-godišnjoj stručnosti u industriji telekomunikacija i posvećena isporuci najnovijih tehnoloških otkrića klijentima širom sveta.

Za više informacija, molimo vas da posetite: https://consumer.huawei.com/rs/

Za redovna obaveštenja o Huawei Consumer BG, pratite nas na:
Facebook: https://www.facebook.com/HuaweimobileRS/
Twitter: https://twitter.com/huaweimobilers
YouTube: https://www.youtube.com/HuaweiSrbija
Google+: https://plus.google.com/+HuaweiDevice

Kontakt sa medijima:
Marija Matić, PR Account Director
New Moment New Ideas Company d.o.o
Hilandarska 14, 11000 Beograd
marija.matic@newmoment.com
tel: +381 63 581 037

Danijela Jovanović, Marketing Director
Huawei Technologies d. o. o
Omladinskih brigada 90D, Airport City
11070 Beograd, Srbija
d.jovanovic@huawei.com
tel: +381 64 855 22 13

 1. Zahteva najnoviju verziju EMUI.
 2. Huavei Share omogućava saradnju na više ekrana između HUAWEI MatePad Pro i Huawei i Honor pametnih telefona. Podržava se samo na određenim HUAWEI telefonima koji rade na EMUI10 ili novijim i Honor telefonima koji rade na Magic UI 3.0 ili novijim. HUAWEI Mate 30 serija (nadograđena na 10.0.0.191 ili noviji) je prva koja podržava ovu funkciju. Ostali modeli će se postepeno nadograđivati kako bi podržali ovu funkciju. Posetite zvaničnu veb stranicu za detalje.
 3. Bežični punjač nije uključen. Obrnuto bežično punjenje podržano je samo na uređajima sa Huawei sertifikatom. Obrnuto bežično punjenje je podrazumevano onemogućeno. Korisnici moraju ručno da omoguće obrnuto bežično punjenje iz menija postavki baterije svaki put kada žele da koriste ovu funkciju.
 4. Podaci dobijeni iz Huawei laboratorija. Odnos ekran / kućište izračunava se deljenjem aktivnog područja (AA) na dodirnu ploču (TP). Stvarni odnos ekrana i kućišta može varirati.
 5. Podaci o merenjima podataka dobijeni iz laboratorija Huawei. Stvarno merenje može varirati zavisno od specifikacija i proizvodnih razlika.
 6. Podržava obrnuto bežično punjenje na uređajima sa Huawei sertifikatom.
 7. Ova funkcija je podržana samo u odabranim aplikacijama. Stvarno iskustvo može se razlikovati u različitim aplikacijama. Buduća ažuriranja mogu poboljšati ovu funkciju.
 8. Ova funkcija je podržana samo u odabranim aplikacijama. Stvarno iskustvo može se razlikovati u različitim aplikacijama. Buduća ažuriranja mogu poboljšati ovu funkciju.
 9. Kupuje se zasebno.
 10. Zahteva kompatibilan softver.
 11. Kupuje se zasebno.