2020/03/26

Serija HUAWEI P40 najavljuje doba vizionarske fotografije

Osim moćnih kamera, 5G modema visokih performansi i vrhunskog dizajna, serija HUAWEI P40 pruža fotografije izuzetne definicije, bez obzira na doba dana, zahvaljujući najvećem Huawei CMOS senzoru do sada

Kompanija Huawei Consumer Business Group (BG) je danas predstavila HUAWEI P40 Pro+, HUAWEI P40 Pro i HUAWEI P40, nove vodeće pametne telefone serije HUAWEI P40 vrhunskog dizajna i revolucionarnih inovacija kamere koje suštinski povećavaju mogućnosti fotografisanja mobilnim telefonima i snimanja video zapisa. Kompanija Huawei Consumer Business Group (BG) je danas predstavila HUAWEI P40 Pro+, HUAWEI P40 Pro i HUAWEI P40, nove vodeće pametne telefone serije HUAWEI P40 vrhunskog dizajna i revolucionarnih inovacija kamere koje suštinski povećavaju mogućnosti fotografisanja mobilnim telefonima i snimanja video zapisa.

Serija HUAWEI P40 nastavlja tradiciju izvrsnih mogućnosti snimanja po kojoj je poznata. Veliki senzor od 1 / 1,28 inča ima kombinovanu veličinu piksela od 2,44 μm, čime se masivno pojačava unos svetla radi poboljšanja performansi pri slaboj osvetljenosti, dok novi dizajn periskopa obezbeđuje parafokalni optički zum od 10x. Serija HUAWEI P40 ima Kirin 990 5G skup čipova i podržava brze 5G i Wi-Fi 6 Plus. Napredni hardver je ugrađen u atraktivno i kompaktno kućište koje krasi HUAWEI Quad-curve Overflow Display izvanredne fluidnosti i odzivnosti.

Richard Yu, generalni direktor kompanije Huawei Consumer BG, izjavio je: „Kroz seriju HUAWEI P smo od početka nastojali da uvedemo estetske inovacije i omogućimo pristupačnost vrhunskog hardvera za obradu slika, a samim tim i da predstavimo najbolji spoj industrijskog dizajna i tehnologije. Zahvaljujući izvanrednom senzoru, sistemima kamera koje smo napravili u saradnji sa kompanijom Leica, moćnom skupu čipova i programu HUAWEI XD Fusion Engine, serija HUAWEI P40 ilustruje naša nastojanja i nudi doživljaj izuzetne definicije tokom celog dana, što pomaže korisnicima da iskažu svoju kreativnu viziju.“

Jedinstven dizajn

Modeli HUAWEI P40 Pro i HUAWEI P40 Pro+ imaju HUAWEI Quad-curve Overflow Display. Inspirisan lepotom pokreta, ekran ima oblu ivicu na sve četiri strane, tako da oblikom podseća na vodu koja se preliva. Izuzetno uzanih okvira i modernizovanih zaobljenih uglova, ergonomski je zgodan za držanje i stvara utisak kao da je bez ivica, dok poboljšani čitač otiska prsta u ekranu pruža za 30 posto bržu biometrijsku potvrdu identiteta.

Dostupni u tri sjajna staklena premaza – ledenobelom, dubinskoplavom i crnom – kao i u dva inovativna matirana staklena premaza sa prelamajućim efektom – rumenozlatnom i srebrnosivom – HUAWEI P40 Pro i HUAWEI P40 odišu elegancijom iz svih uglova. HUAWEI P40 Pro+ se odlikuje izvrsnim zadnjim panelom od keramike, na bazi nanotehnologije, koji je osušen i poliran da bi odoleo vremenu zahvaljujući neverovatnoj izdržljivosti i klasičnom stilu. Ovaj jedinstveni dizajn je dostupan u dve efektne boje: keramičkobeloj i keramičkocrnoj.

Fotografije izuzetne definicije u svako doba dana

U telefone serije HUAWEI P40ugrađen je napredni sistem kamere Ultra Vision Leica, dostupan u konfiguracijama sa trostrukom, četvorostrukom i petostrukom kamerom. HUAWEI P40 pruža izvanredne fotografske rezultate zahvaljujući ultra-širokougaonim, širokougaonim i telefoto objektivima. HUAWEI P40 Pro predstavlja evoluciju četvorostruke Leica kamere sa još moćnijom ultra-širokom filmskom kamerom i ToF kamerom, zajedno sa SuperSensing zumom od 50x. HUAWEI P40 Pro+ omogućava korisnicima da vide kao nikada do sada uz SuperZoom Array, koji podržava parafokalni optički zum od 10x i maksimalni digitalni zum od 100x.

HUAWEI Ultra Vision Sensor uključen u sve modele serije HUAWEI P40 je najveći Huawei CMOS senzor do sada. Uz dijagonalu od 1 / 1,28 inča, ovaj senzor podržava kombinovanje više piksela u jedan kako bi se postigla veličina od 2,44 μm i Octa PD autofokus punog formata za brzo fokusiranje u bilo koje doba dana, dok HUAWEI XD Fusion Engine integriše i obrađuje podatke sa više kamera kako bi se obezbedilo sveobuhvatno poboljšanje kvaliteta slike.

HUAWEI P40 Pro približava udaljene subjekte koristeći optički zum od 5x, Hybrid Zoom od 10x i maksimalni digitalni zum od 50x. Prvi put do sada, optička telefoto kamera od 5x u modelu HUAWEI P40 Pro uključuje RYYB niz filtera u boji, čime se povećava unos svetla i poboljšava kvalitet zumiranih snimaka. HUAWEI P40 Pro+ ima SuperZoom Array od 100x u novom periskopskom dizajnu, koji pet puta reflektuje svetlo, proširujući svetlosnu putanju za 178 posto kako bi podržao parafokalni optički zum od 10x. Optički stabilizovana Ultra Vision široka kamera i SuperZoom Array rade u tandemu sa veštačkom inteligencijom na realizaciji trostruke OIS + AIS tehnologije radi znatno poboljšane stabilizacije fotografija i video zapisa.

Vernu reprodukciju boje i teksture kože obezbeđuju novi senzor temperature boje višestrukog spektra i AWB algoritam veštačke inteligencije koji povećava preciznost boje za 45 posto. Algoritmi detaljnog učenja pružaju optimizacije portreta u realnom vremenu koje poboljšavaju svetlo i detalje. HUAWEI P40 Pro i HUAWEI P40 Pro+ imaju 32 MP AF kameru i IR Depth kameru koje podržavaju automatsko fokusiranje i reprodukciju zamućenja pozadine, čime stvaraju izvanredne efekte portreta, po kojima su Huawei uređaji poznati, kao i IR otključavanje licem za otključavanje uređaja čak i u uslovima slabe osvetljenosti. Serija HUAWEI P40 takođe uvodi i HUAWEI Golden Snap, koji uključuje najbolji trenutak koji bira veštačka inteligencija, novu funkciju pametne fotografije koja bira najbolje kadrove iz pokretnih slika. Funkcije uklanjanje prolaznika i uklanjanje odraza pomoću veštačke inteligencije mogu da uklone neželjene subjekte i odsjaj iz kadra, omogućavajući korisnicima da lako poboljšaju svoje fotografije.

Moćna video kamera džepne veličine

Ultraširoka filmska kamera od 40 MP na telefonima HUAWEI P40 Pro i HUAWEI P40 Pro+ ima žižnu daljinu ekvivalentnu onoj od 18 mm i senzor od 1 / 1,54 inča koji podržava odnos širine/visine slike od 3:2. Tehnologija SedecimPixel Fusion je ugrađena u ovu kameru kao podrška kombinovanju 16 piksela u 1, stvarajući super piksele veličine 4,48 μm, čime se povećava osetljivost na svetlo do ISO 51200 i omogućava snimanje ultrausporenog video zapisa od 7680 slika u sekundi.

Serija HUAWEI P40 podržava efekte zamućenja pozadine za video zapise. Slično rezultatima koji se postižu objektivom sa širokim otvorom blende, ova funkcija dodaje progresivni efekat zamućenja pozadine, čime doprinosi isticanju glavnog subjekta snimanja. Telefoto kamera može da snimi visokokvalitetne zumirane kadrove, kao i 4K ubrzane video zapise. Usmereni audio zum, dostupan na telefonima HUAWEI P40 Pro i HUAWEI P40 Pro+, omogućava korisnicima da zumiraju audio izvor i ujedno pojačaju njegov zvuk.

Kompletno povezana 5G bazna stanica

Seriju HUAWEI P40 pokreće Kirin 990 5G koji pruža integrisanu mogućnost povezivanja na 5G mrežu sa najsveobuhvatnijom podrškom za 5G opseg, snažnim performansama veštačke inteligencije i efikasnošću napajanja. Odziv ekrana i iskustvo tokom igranja igara se podižu na novi nivo zahvaljujući nadograđenom mehanizmu za grafičko renderovanje, koji u potpunosti koristi panel od 90 Hz na telefonima HUAWEI P40 Pro i HUAWEI P40 Pro+. Tehnologija Wi-Fi 6 Plus od 160 MHz, obezbeđena u punom kapacitetu, nudi brzu mogućnost povezivanja sa podrškom za maksimalnu teoretsku brzinu prenosa od 2.400 megabita u sekundi. Vodeći bežični HUAWEI SuperCharge snage od 40 W je dostupan u telefonu HUAWEI P40 Pro+ za brzo i praktično punjenje. Skup čipova je dobio termalnu rezervu signala, pa samim tim pruža izvanredne performanse naprednih sistema za hlađenje, uključujući prilagođeni 4-u-1 SuperCool sistem u telefonu HUAWEI P40 Pro+.

Operativni sistem EMUI 10.1 predstavlja mnoštvo novih funkcija koje omogućavaju raskošniji, usklađeniji AI life. HUAWEI MeeTime podržava video pozive od 1080p u punom HD formatu, na Huawei pametnim telefonima, tabletima i HUAWEI Vision TV aparatima i pruža jasnu sliku čak i u uslovima slabe osvetljenosti ili slabog signala. Tokom video poziva, korisnici mogu i da dele ekran svog telefona sa drugom stranom, kao i da prave beleške kako bi brzo razmenjivali mišljenja.

Huawei Share olakšava brzi prenos datoteka između pametnog telefona i drugih uređaja, kao što su tablet i računar. Uz Huawei Share u seriji HUAWEI P40, korisnici mogu da strimuju muziku na pametni zvučnik, pokreću projekciju ekrana i povezuju se na Wi-Fi mrežu tako što će dodirnuti uređaj sa kojim žele da se povežu pomoću telefona. Nova funkcionalnost dodata u Multi-screen Collaboration omogućava korisnicima da lako, bez držanja telefona u ruci, odgovore na video ili audio pozive direktno preko računara, kao i da otvaraju datoteke i hiperveze na pametnom telefonu u nativnim aplikacijama računara radi veće produktivnosti.

Zahvaljujući bliskoj saradnji sa razvojnim programerima širom sveta, Huawei nudi širok asortiman globalnih i lokalnih aplikacija u usluzi AppGallery, zvaničnoj Huawei prodavnici aplikacija. Korisnici takođe mogu da uživaju u bogatoj biblioteci kvalitetnog zabavnog sadržaja u aplikacijama HUAWEI Video, HUAWEI muzika i HUAWEI čitač, uz stalno dodavanje novog sadržaja od strane najpoznatijih dobavljača.

Osim serije HUAWEI P40, Huawei je plasirao i HUAWEI WATCH GT 2e, HUAWEI Sound X i najnoviji pribor za proleće / leto 2020., HUAWEI X GENTLE MONSTER naočare, čime je dodatno obogatio svoj asortiman proizvoda za sve scenarije koji pomažu korisnicima da dožive zanimljivija digitalna iskustva.

Više informacija o kompaniji Huawei Consumer BG

Huawei proizvodi i usluge su dostupni u više od 170 zemalja i koristi ih trećina svetske populacije. Četrnaest centara za istraživanje i razvoj je osnovano u Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini. Huawei Consumer BG je jedna od tri poslovne jedinice kompanije Huawei i pokriva pametne telefone, računare i tablete, nosive uređaje i cloud usluge itd. Globalna mreža kompanije Huawei je izgrađena na 32-godišnjoj stručnosti u industriji telekomunikacija i posvećena pružanju najnovijih tehnoloških otkrića korisnicima širom sveta.

Za više informacija posetite: https://consumer.huawei.com

Za redovna obaveštenja vezana za Huawei Consumer BG pratite nas na mrežama:

[1] Funkcija će biti dostupna putem HOTA ažuriranja. HUAWEI MeeTime je podržan u Tajlandu, Singapuru, Maleziji, Indoneziji i na Filipinima.

[2] Za ovu funkciju su potrebni određeni modeli uređaja.