Besplatna nadogradnja
Windows 11

Većina Huawei Windows 10 računara, koji se trenutno mogu naći u prodaji, podržavaju Windows 11 1   nadogradnju. Prve nadogradnje se očekuju krajem 2021. godine i nastaviće se u 2022. Tačan datum može varirati zavisno od uređaja.

 • U aplikaciji PC Health Check app 2   proverite da li računar ispunjava uslove za pokretanje
  Windows 11

  Preuzmi
 • Proverite da li Vaš računar ispunjava uslove za naogradnju u našoj listi testiranih računara

  Pročitaj više

Često postavljena pitanja

 • Koja je razlika Windows 11 u odnosu na Windows 10?

  Windows 11 ima svu snagu i sigurnost Windows 10 uz redizajniran i osvežen izgled. Takođe dolazi sa novim alatima, zvucima i aplikacijama. Svaki detalj je osmišljen da Vam pruži osvežavajuće iskustvo rada na računaru.

 • Kada mogu da kupim Huawei PC sa unapred instaliranim operativnim sistemom Windows 11?

  Računari sa unapred instaliranim operativnim sistemom Windows 11 1   biće dostupni po definisanom prodajnom planu. Za više infromacija o modelima koji podržavaju Windows 11, posetite zvaničnu stranicu Huawei consumer BG

 • Ako sada kupim računar, da li ću kasnije moći da instaliram operativni sistem Windows 11?

  Svi Windows 10 Huawei računari koji se trenutno nalaze u ponudi na zvaničnoj stranici Huawei consumer BG mogu da podrže Windows 11 nadogradnju. Da bi računar mogao da nadogradi operativni sistem na Windows 11, mora da zadovolji minimalne hardverske specifikacije, a za neke funkcije je potreban određeni hardver. Plan uvođenja nadogradnje se još uvek finalizuje, ali bi trebalo da počne krajem 2021. godine i nastavi se tokom 2022. Određeno vreme će se razlikovati u zavisnosti od uređaja i države.

 • Kako da znam da li novi Windows računar zadovoljava minimalne uslove za nadogradnju?

  Postoji nekoliko načina za utvrđivanje. Ako kupujete novi računar preko zvanične Huawei consumer BG stranice potražite "Windows 11 besplatna nadogradnja" u specifikacijama. Možete potražiti listu podržanih računara i testiranih operativnih sistema ili kontaktirajte Huawei korisnički centar za više informacija.

 • Kada mogu da nadogradim Windows 11 na Windows 10 uređaju ?

  Ako postojeći Windows 10 računar koristi 20H1 ili noviji podržava minimum hardverskih specifikacija nadogradnja na Windows 11 će biti moguća. Nadogradnja operativnog sistema na Windows 10 računarima neće biti dostupna u isto vreme za sve. Saznajte da li je računar predviđen za nadogradnju u našoj liti podržanih uređaja.
  Plan nadogradnje se finalizuje, ali za većinu uređaja je završen, konačan raspored se očekuje početkom 2022. godine. Kada nadogradnja bude dostupna možete proveriti u podešavanjima Settings Windows Updates, slično dosadašnjim načinom obaveštavanja o dostupnim nadogradnjama na Windows 10. Korisnici će videti prikaz u panelu za obaveštavanje u donjem desnom uglu da je nadogradnja dostupna.

 • Koje su minimalne hardverske specifikacije potrebne za Windows 11?

  Minimalne hardverske specifikacije su dostupne ovde.

 • Šta ako moj računar ne zadovoljava minimalne hardverske specifikacije? Da li može da ostane na Windows 10?

  Da! Windows 10 je i dalje odlična verzija operativnog sistema. Microsoft će nastaviti da pruža podršku za Windows 10 do 14. oktobra 2025.

 • Koliko košta nadogradnja operativnog sistema Windows 10 na Windows 11?

  Besplatna je za Windows 10 računare koji koriste Windows 10 20H1 ili noviji, a da pritom zadovoljavaju minimalne harverske specifikacije za nadogradnju. Možete proveriti da li koristite najnoviju verziju Windows 10 operativnog sistema u podešavanjima Settings/Windows update

 • Koliko dugo ću imati mogućnost besplatne nadogradnje na Windows 11?

  Besplatna nadogradnja nije vremenski ograničena. Windows zadržava pravo da eventualno zaustavi ponudu besplatne nadogradnje. Ponuda neće biti zaustavljena pre isteka jedne godine od momenta dostupnosti nadogradnje.

 • Ako mi se nakon nadogradnje na Windows 11 sistem ne sviđa, da li mogu da se vratim na Windows 10?

  Nakon instaliranja nadogradnje na Windows 11 u roku od 10 dana moguće je vratiti operativni sistem na Windows 10 bez gubitka ličnih podataka. Posle 10 dana neophodno je cačuvati rezervnu kopiju podataka pre instalacije Windows 10.
  Novi računari sa unapred instaliranim Windows 11 operativnim sistemom neće moci da vrate Windows 10

 • Koliko dugo traje proces instalacije Windows 11?

  Preuzimanje i instaliranje Windows 11operativnog sistema će najverovatnije trajati malo duže od uobičajenog preuzimanja nadogradnje za Windows 10. U toku preuzimanja nadogradnje moći ćete da koristite računar, nakon toga moći ćete da podesite odloženu instalaciju u vreme kada ne koristite računar.

1.  Windows 11 nadogradnja će bitit ponuđena na uređajima koji zadovoljavaju uslove krajem 2021. i tokom 2022. Tačan datum može varirati zavisno od uređaja. Određene usluge mogu zahtevati specifičnu hardversku specifikaciju.
(pogledajte https://www.microsoft.com/windows/windows-11-specifications)

2.  PC Health Check aplikacija je Microsoft aplikacija.