About Us

About Us

WHO WE ARE

HUAWEI's producten en diensten zijn verkrijgbaar in meer dan 170 landen en worden door een derde van de wereldbevolking gebruikt. Het bedrijf investeert stevig in onderzoek en ontwikkeling – gemiddeld 10% van de totale omzet op jaarbasis. Één op twee werknemers wereldwijd zijn tewerkgesteld in R&D en telt achttien R&D centra in Europa, waarvan er drie gevestigd zijn in België. HUAWEI Consumer Business Group is een van de drie bedrijfstakken van HUAWEI. De cosumentendivisie is verantwoordelijk voor de verkoop van consumentenelektronica, zoals smartphones, tablets en wearables. HUAWEI heeft 30 jaar ervaring in de telecomsector en levert de nieuwste technologische ontwikkelingen voor netwerk- en cloud toepassingen.

In de wereld waarin we leven.

HUAWEI Consumer Business Group (BG) deelt zijn visie met mensen die hun dromen najagen, mensen met een uitdagende visie, mensen die proactief zijn en ernaar streven hun doelstellingen te bereiken. Wij stellen alles in het werk om de meest recente technologieën naar onze klanten te brengen en uitzonderlijke ervaringen te creëren voor mensen over de hele wereld.

HUAWEI's Consumer Business Group (BG) streeft ernaar zich te blijven richten op hoogwaardige producten, een nieuw aspect te geven aan innovatie, technologische doorbraken te verwezenlijken, de meest recente technologieën naar onze klanten te brengen en de dromen van mensen overal ter wereld werkelijkheid te maken. HUAWEI Consumer BG streeft ernaar de beste producten aan te bieden aan consumenten over de hele wereld en heeft daarom een reeks producten ontwikkeld, zoals de Mate-serie voor de 'Ultieme technologie', de P-serie voor de 'Ultieme mode', de G-serie voor de 'Ultieme waarde' en de Y-serie voor de 'Ultieme toegankelijkheid'.

ABOUT HUAWEI

Actief in

170 landen

Bedienen meer dan

1/3 van de mensheid

Sinds eind 2014 worden de producten en diensten van HUAWEI in meer dan 170 landen aangeboden, waardoor ze ter beschikking staan van maar ruim een derde van de wereldbevolking. Met meer dan 20 jaar ervaring en een schat aan vakkennis op het gebied van de informatie- en communicatietechnologie (ICT) en met de steun van een uitgebreid netwerk en aanzienlijke zakelijke activiteiten en partners over de hele wereld streeft HUAWEI Consumer BG ernaar de meest recente technologieën naar de consument te brengen, een wereld van mogelijkheden aan te bieden, uitzonderlijke ervaringen te creëren en de dromen van mensen overal ter wereld werkelijkheid te maken.

research and development

16

R&D-centers

10 000

R&D-medewerkers

4G / 5G

Nieuwste technieken

HUAWEI beschikt wereldwijd over 16 Onderzoeks- en Ontwikkelingscentra, in landen als de Verenigde Staten, Duitsland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Japan, Rusland, India en China. HUAWEI zet meer dan 10 000 medewerkers in voor onderzoek en ontwikkeling ten behoeve van consumentenproducten en -oplossingen. Dit komt neer op meer dan 50% van het totale personeelsbestand van HUAWEI Consumer BG. Door een aanhoudende focus op en investering in essentiële consumententechnologieën, infrastructuur, algoritmes en normen, en door te profiteren van de toonaangevende capaciteiten van HUAWEI op het vlak van draadloze 4G- en 5G-netwerken en -chipsets zal HUAWEI Consumer BG blijven inzetten op innovatie in de constructie, het ontwerp, de audio- en videoprestaties, de camera, de interface, de verbindingsmogelijkheden en de levensduur van de batterij. HUAWEI Consumer BG wil innovatieve technologieën toepassen om betere gebruikerservaringen voor de consument te creëren.

CREATE EXTRAORDINARY EXPERIENCES AND REALIZE DREAMS FOR PEOPLE EVERYWHERE

ONS VERHAAL

 • 2015

  September 2015:HUAWEI kondigt de Google Nexus 6P aan.

 • 2014

  November:o HUAWEI werd genoemd als een van de 'Top 100 Global Innovators' door Thomson Reuters en was daarmee het eerste en enige bedrijf op het Chinese vasteland dat de lijst haalde.

  Oktober:o HUAWEI bekleedde de 94ste plaats in de top 100 van Interbrand met de beste internationale merken en was daarmee het allereerste bedrijf op het Chinese vasteland dat een plekje op deze lijst wist te veroveren. o HUAWEI Ascend Mate 7 kreeg de 'Swan Award' tijdens de 2e jaarlijkse 'Chinese Handset Industry Design Innovation Contest'. o HUAWEI bekleedde de 95ste plaats in de 'World's 100 Most InDemand Employers of 2014' van LinkedIn en was daarmee het enige Chinese bedrijf dat de lijst haalde. o HUAWEI bekleedde de 50ste plaats in de Top 50 'Most Innovative Companies 2014' van de Boston Consulting Group.

  IFA:HUAWEI onthulde de volgende pronkstukken en een verbeterde versie van de intuïtieve gebruikersinterface van HUAWEI in Berlijn, Duitsland:o HUAWEI Ascend Mate 7:Met een FHD TFT IPS in-cell LCD-scherm van 6 inch met een laag energieverbruik, een innovatieve vingerafdruklezer met behulp van slecht één tik, een krachtige batterij van 4 100 mAh, een krachtigere octa-core-chipset van Kirin en de snelste LTE Cat6-verbindingsmogelijkheden. Het toestel won de prijs 'Best of IFA 2014-Best Smartphone' van Android Central, Tom's Guide, Android Authority en GSM Arena. o HUAWEI Ascend G7:Met een dun en stijlvol ontwerp met een IPS-scherm van 5,5-inch, hoogwaardige fotografeercapaciteiten dankzij de camera van 5 megapixel vooraan en die van 13 megapixel achteraan, en snelle 4G-capaciteiten met LTE-ondersteuning. o HUAWEI Ascend P7 Sapphire Edition:De eerste 4G smartphone in China met een saffieren scherm. o EMUI 3.0:EMUI 3.0 werd ontwikkeld voor een breed publiek en is een verbeterde versie van de intuïtieve gebruikersinterface van HUAWEI , met een nieuwe look door de volledige software heen, waardoor de bediening met één hand nog eenvoudiger wordt.

  Augustus:o HUAWEI Ascend P7 won de prijs 'European Consumer Smartphone 2014 – 2015' van EISA.

  Juni:o Lancering van de Kirin 920, de toonaangevende octa-core-chipset met BIG.Little GTS-ontwerp, LTE Cat6-verbindingsmogelijkheden en ondersteuning van TD-LTE / LTE FDD / TD-SCDMA / WCDMA / GSM en een bliksemsnelle verbinding en ongeziene snelheden tot 300 Mbps.

  Mei 2014:o Onthulling van de 4G HUAWEI Ascend P7 met LTE-ondersteuning in Parijs, Frankrijk.

  Mobile World Congress:o Introductie van de 4G MediaPad X1 met LTE-ondersteuning en 7-inch scherm, de Ascend G6 4G smartphone en de tablet MediaPad M1 met 8-inch scherm voor de ultieme entertainmentervaring. o Onthulling van het eerste draagbare apparaat, de TalkBand B1, met een Bluetooth-oortje en activiteitenopvolging. o Lancering van de HUAWEI E5786, de allereerste hotspot voor mobiele Wi-Fi van Cat6 met LTE-ondersteuning, die een bliksemsnelle verbinding en ongeziene snelheden tot 300 Mbps biedt.

  Consumer Electronics Show:o Lancering van de eerste HUAWEI met LTE-ondersteuning, de HUAWEI Ascend Mate 2 4G, een hoogstaand pronkstuk met snelheden tot 150 Mbps.

 • 2013

  December:o Introductie van het onafhankelijke dochtermerk van HUAWEI, Honor, in China en onthulling van de Honor 3C, 3X en E5730.

  Juni:o Lancering van de HUAWEI Ascend P6, de dunste smartphone ter wereld(6,18 mm), in Londen.

  Mobile World Congress:o Introductie van de eerste en enige smartphone met LTE-ondersteuning van Cat4 ter wereld, de Ascend P2. o Aankondiging van de nieuwe wereldwijde campagne 'Make it Possible'.

  Consumer Electronics Show:o Lancering van de HUAWEI Ascend D2, een hoogwaardig vlaggenschip met een HD 443 PPI Super Retina-scherm van 5 inch. o Onthulling van de HUAWEI Ascend Mate met het grootste scherm ter wereld, namelijk 6,1 inch, en de eerste Windows Phone 8-smartphone van HUAWEI, de Ascend W1.

  Januari:o HUAWEI was volgens IDC in het vierde kwartaal van 2012 de op twee na grootste smartphoneproducent wereldwijd.

 • 2012

  November:o Samenwerking met TalkTalk voor de lancering van de nieuwe YouView-settopbox in het VK.

  September:o Lancering van drie 4G-toestellen, de Ascend P1 LTE, de E589-hotspot voor mobiele WiFi en het MBB-toestel E392, in samenwerking met Everything Everywhere (EE) in het VK.

  April:o Aankondiging van de beschikbaarheid van de HUAWEI Ascend G300 via Vodafone in het Verenigd Koninkrijk.

  Mobile World Congress:o Lancering van de HUAWEI Ascend D1 quad, de snelste quad-core-smartphone ter wereld.

  Consumer Electronics Show:o Introductie van het nieuwe HUAWEI Ascend-gamma met stijlvolle smartphones door de lancering van de HUAWEI Ascend P1 S, op dat moment de dunste smartphone ter wereld met z'n 6,68 mm.

 • 2011

  Augustus 2011:o HUAWEI startte zijn cloud-dienst en stelde de allereerste smartphone ter wereld voor met cloud-ondersteuning, de HUAWEI Vision.

  Maart 2011:o HUAWEI verkocht meer dan één miljoen C8500-smartphones in China binnen de 100 dagen na de officiële lancering.

 • 2010

  IFA 2010:o HUAWEI lanceerde de eerste IDEOS-smartphone met het Android 2.2-besturingssysteem van Google.

  Augustus 2010:o De totale verkoop van MBB-producten van HUAWEI bereikte de 100 miljoen eenheden, wat 50% van het wereldwijde marktaandeel vertegenwoordigde en de toppositie van HUAWEI bevestigde als grootste MBB-producent ter wereld voor het derde opeenvolgende jaar (volgens ABI Research).

 • 2009

  Mobile World Congress 2009:o HUAWEI bracht zijn eerste Android-smartphone op de markt en kondigde zijn samenwerking met T-Mobile aan.

 • 2008

  November 2008:o De E180 van HUAWEI werd bekroond als 'Best Mobile Broadband Product' tijdens de Asia Mobile Awards.

 • 2007

  o HUAWEI verwierf wereldwijde erkenning voor zijn mobiele Wi-Fi-ontwerp en ontving de 'Red Dot Design Award' voor de E270 en de 'IF Product Design Award' voor de E172.

 • 2006

  Juni 2006:o HUAWEI lanceerde de snelste en kleinste HSDPA USB-modem ter wereld, de E220, in Singapore.

 • 2005

  Juni 2005:o De eerste 3G-smartphone van HUAWEI, de U626, werd bekroond als 'Best 3G Smartphone' door de Charlton Media Group.

 • 2004

  Februari 2004:o HUAWEI stelde de eerste WCDMA-smartphone van China tentoon tijdens de beurs 3GSM in Cannes, Frankrijk.

 • 2003

  Juli 2003:o HUAWEI richtte zijn handset-afdeling op.

+Toon alles

: