Min HUAWEI-telefon/tablet fryser eller reagerer langsomt

zoom in pic
Min HUAWEI-telefon/tablet fryser eller reagerer langsomt

Det er normalt, at telefonen/tabletten fryser i en kort periode efter en systemopdatering. Hvis problemet opstår på andre tidspunkter end efter en systemopdatering, skal du udføre følgende trin for at foretage fejlfinding.

Årsager til, at din telefon/tablet ofte fryser efter en systemopdatering: Systemet optimerer apps, når enheden lige er blevet opdateret. I løbet af denne periode kan enheden blive overbelastet og derfor begynde at lagge. Vi anbefaler, at du oplader din telefon/tablet i mindst 2 timer med skærmen slukket efter en systemopdatering og derefter genstarter din enhed for at sikre, at optimeringen er fuldført.

1. Frigør lagerplads og arbejdshukommelse

Hvis din enhed ikke har tilstrækkelig arbejdshukommelse eller lagerplads, kan appen fryse under brug. Åbn Telefon-styring/Tablet-styring, og udfør oprydning.

• Åbn Telefon-styring/Tablet-styring, og tryk på OPTIMÉR. Når optimeringen er færdig, viser Telefon-styring/Tablet-styring resultaterne og anbefalinger til indstillinger. Følg skærminstruktionerne for at fuldføre indstillingerne.

• Åbn Telefon-styring/Tablet-styring, og tryk på Rydning. Når scanningen er gennemført, skal du trykke på Ryd ud for de elementer, der skal ryddes. Slet overflødige filer, eller afinstaller apps, som sjældent bruges, så der frigøres mindst 20 % af den samlede hukommelse.

2. Genstart enheden

Genstart din enhed, og prøv igen. Ved genstart lukkes alle aktive apps, og apps vil fryse mindre ofte.

3. Kontroller, om enheden er blevet varm eller oplades

Funktionen til beskyttelse mod overophedning af enheden kan reducere systemets ydeevne. Vi anbefaler, at du undgår at bruge din enhed, mens den oplades, og reducerer skærmens lysstyrke og deaktiverer strømkrævende apps og funktioner, f.eks. Bluetooth og NFC.

4. Kontroller hukommelseskortet

1. For mange filer på hukommelseskortet kan gøre læse- og skrivehastighederne langsommere. Vi anbefaler, at du sørger for, at mindst 10 % af lagerhukommelsen er ledig. Du kan rydde unødvendige filer på hukommelseskortet eller sikkerhedskopiere vigtige data og formatere hukommelseskortet.
  2. Hukommelseskortet kan være defekt. Hvis enheden har givet dig besked om, at hukommelseskortet er defekt, skal du udskifte hukommelseskortet hurtigst muligt.
  3. Hvis din enheds standardlagerplacering er et hukommelseskort, skal du indstille standardplaceringen til det interne lager og prøve igen.

5. Deaktiver Strømsparetilstand, og sørg for, at batteriniveauet er tilstrækkeligt

Deaktiver Strømsparetilstand ved at gå til Indstillinger > Batteri > Strømsparetilstand/Ultrastrømbesparelsestilstand. Husk også at holde batteriniveauet over 20 %. Hvis Strømsparetilstand er aktiveret, eller batteriniveauet er for lavt, vil din enhed begrænse visse funktioner for at forlænge batterilevetiden.

6. Afinstaller eventuelle tredjeparts-apps til telefon/tablet-styring

Afinstaller alle tredjepartsadministrations-apps, der er installeret på din telefon/tablet, da de kan komme i konflikt med den forudinstallerede app Telefon-styring/Tablet-styring og medføre, at telefonen lagger.

7. Kontroller, om telefonen/tabletten henter, kopierer eller overfører filer

Hvis din enhed uploader eller henter filer, billeder, videoer eller apps, kopierer data (f.eks. fra Filer) eller overfører data (f.eks. via Phone Clone og Huawei Share), kan der gå lidt tid, før din enhed reagerer. I dette tilfælde skal du vente, til opgaven er fuldført, eller stoppe opgaven.

Du kan stryge ned fra statuslinjen for at se status for uploads, downloads og overførsler af filer.

8. Opdater systemversionen

• Hvis din enhed er rootet, skal du gendanne den til fabriksindstillingerne. Kontakt Huaweis kundeservice for at få yderligere oplysninger.
  • Hvis din enhed stadig reagerer langsomt, skal du sørge for, at systemet er opdateret, da ydeevnen vil være bedre i den nyeste version. Du kan opdatere enheden ved at åbne Indstillinger, søge efter og åbne Softwareopdatering og trykke på Søg efter opdateringer.

9. Nulstil telefon

Sikkerhedskopier vigtige data og Nulstil telefon, og se, om problemet er løst.

10. Hvis problemet ikke er løst

Hvis problemet stadig ikke er løst, skal du sikkerhedskopiere dine data og tage enheden og købskvitteringen med til et autoriseret Huawei-kundeservicecenter for at få hjælp.

Vi anbefaler, at du oplader telefonen om natten eller i mere end 40 minutter med skærmen slukket, så telefonen kan defragmentere hukommelsen og løse problemet.