Telefonens batteri töms snabbt och har en kort standbytid

zoom in pic
Telefonens batteri töms snabbt och har en kort standbytid

Längden på telefonens standbytid avser både batterikapacitet, telefoninställningar och användningsvanor. Följande förslag ska hjälpa dig att förlänga telefonens standbytid.

Förslag vid daglig användning:

1. Sänk medievolymen.
  2. Använd Internet på en plats med en bra signal.
  3. Öppna skärmen med de senaste uppgifterna och rensa onödiga bakgrundsappar regelbundet.

4. Starta om telefonen en gång i veckan för att rensa ansamlade skräpfiler som skapas av bakgrundsappar.
  5. Uppdatera telefonen till den senaste systemversionen. Nyare versioner är bättre på att optimera strömförbrukning och systemstabilitet.

Systemuppdateringar raderar inte dina personuppgifter, men det rekommenderas att du säkerhetskopierar alla viktiga uppgifter innan du installerar en uppdatering.

Följande inställningar kan också hjälpa dig att spara ström:

1. Använd Optimera batteriets användningstid.

Öppna Inställningar och gå till Batteri > Optimera batteriets användningstid för att systemet ska upptäcka funktioner som förbrukar mycket ström. Sedan kan du bestämma om du ska optimera.

2. Kontrollera Batterianvändning.

Öppna Inställningar och sök efter och öppna Batterianvändning. I Programvara-listan, om du ser att vissa appar förbrukar mycket ström, kan du aktivera Info om hög batterianvändning och ändra inställningar i Appstart för att minska strömförbrukningen.

Om vissa appar inte används ofta men förbrukar mycket ström, avinstallera dem för att förhindra för mycket strömförbrukning.

• I Appstart, inaktivera Hantera automatiskt, och aktivera eller avaktivera Autostart, Sekundär start och Kör i bakgrunden efter behov.
    • För EMUI 5.X, är relevant inställning Stäng appar efter skärmlåsning.

Notera: Om du ändrar på dessa inställningar kan det påverka meddelanden från appar som körs i bakgrunden.

3. Justera skärminställningar.
    • Öppna Inställningar och sök efter och öppna Skärmupplösning. Peka på Skärmupplösning och aktivera Smart upplösning. Alternativt, avaktivera Smart upplösning och välj en lägre upplösning under Anpassad.

För EMUI 5.X: Aktivera eller avaktivera Låg upplösning för att spara ström vid behov.

• Om telefonen tillhandahåller Mörkare gränssnittsfärger eller Mörkt läge, aktivera den här funktionen för att spara ström.
  4. Aktivera Strömsparläge.
    Öppna Inställningar och sök efter och öppna Strömsparläge.
    • Aktivera Strömsparläge eller Ultraströmsparläge för att förlänga standbytiden.

• Om telefonen stöder Prest.läge, rekommenderas att du stänger av den för att förhindra överdriven strömförbrukning.
  5. Justera inställningar för nätverksanslutning.
    • Öppna Inställningar, sök efter och öppna Fortsätt att vara ansluten när enheten är i energisparläge, och avaktivera sedan funktionen för att förhindra att telefonen förbrukar för mycket ström när den är i viloläge.
    • Öppna Inställningar, sök efter och öppna Datasparare eller Smart datasparare, och slå på reglaget för att begränsa bakgrundsappar från att använda mobildata. Detta minskar både dataanvändning och strömförbrukning.

För EMUI 5.X och EMUI 8.X:

Mobildata: Svep nedåt från statusfältet för att öppna meddelandepanelen, peka på och håll Mobildata och avaktivera sedan Mobildata alltid på.

Wi-Fi: Svep nedåt från statusfältet för att öppna meddelandepanelen, peka på och håll Wi-Fi gå till Konfigurera > Behåll Wi-Fi i viloläge, och välj sedan Endast när den är inkopplad.

Notera: Om du ändrar dessa inställningar kommer det att påverka hur appar kommer åt Internet när telefonen är ansluten till ett mobildatanätverk.