Cookies

Populära resultat

    Föreslagna resultat

      ange fler sökord

      Så här använder Huawei cookies och liknande tekniker

      Huawei Technologies Sweden AB, Isafjordsgatan34, 164 40 Kista, tillsammans med Huawei Technologies Düsseldorf GmbH, Hansaallee 205, Düsseldorf (Huaweis regionala huvudkontor) och Huawei Device Co., Ltd. of No.5 Plant in Area B2 of Southern Factory (Project 1), No.2 Xincheng Avenue, Songshanhu High-tech Industry Development Zone, Dongguan City, Kina (Huaweis globala huvudkontor) (tillsammans ”Huawei”, ”vi”, ”oss” och ”vår”) använder cookies och liknande tekniker på denna webbplats, på sätt som förklaras nedan.

      Vad är cookies och liknande teknik?

      En cookie är en textfil som lagras av en webbserver på en dator eller mobilenhet. Innehållet i en cookie kan endast hämtas och läsas av servern som skapade cookien. Cookies är unika för webbläsaren eller mobilapplikationen du använder. Texten i en cookie består ofta av identifierare, webbplatsnamn samt några siffror och tecken.

      På ett sätt som liknar cookies kan lokalt delade objekt (även kallade ”Flash cookies”) och lokalt HTML5-lagringsutrymme på enheten registrera information om dina aktiviteter och preferenser.

      Förutom cookies använder vi även webb-beacon och pixeltaggar på denna webbplats. En webb-beacon är vanligtvis en elektronisk grafisk bild inbäddad i en webbplats eller ett e-postmeddelande för att identifiera dina cookies när du besöker webbplatsen eller e-postmeddelandet. Med hjälp av pixeltaggar kan vi skicka e-postmeddelanden på ett sätt som är läsbart för dig och ta reda på om du öppnat e-postmeddelandet. När du till exempel får ett e-postmeddelande från Huawei kan det innehålla en klickbar webbadress som länkar till en Huawei-webbsida. Om du klickar på länken spårar Huawei ditt besök så att vi lär oss mer om dina preferenser när det gäller produkter och tjänster samt för att förbättra vår kundtjänst. Du kan sluta prenumerera på våra e-postmeddelanden om du inte vill spåras via e-post.

      Huawei använder följande typer av cookies på denna webbplats:

      Nödvändiga cookies

      Vad är nödvändiga cookies och kan jag slippa dem?

      Vissa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska kunna fungera och kan inte stängas av utan att det påverkar användningen av webbplatsen. Dessa cookies är vanligtvis bara inställda som svar på specifika åtgärder du gör på webbplatsen, till exempel att fylla i formulär eller ställa in cookie-inställningarna. Vi använder dessa cookies eftersom vi anser att det ligger i både våra och dina legitima intressen att webbplatsen fungerar korrekt. Du kan ställa in din webbläsare att blockera eller varna dig för dessa cookies, men vissa delar av webbplatsen fungerar inte utan dem. Mer information om hur du ställer in din webbläsare på att blockera eller varna dig om dessa cookies finns här: Internet Explorer > Google Chrome > Mozilla Firefox > Safari > Opera.

      Varför använder vi nödvändig cookies?

      Vanligtvis använder vi dessa cookies för att uppfylla en specifik funktion på webbplatsen, till exempel behålla sökresultat där du använder en intern sökfunktion så att om du klickar på länkarna i sökresultaten kan du sedan återvända till de behållna sökresultaten.

      Vilka data samlar nödvändig cookies in och använder?

      Nödvändiga cookies samlar sällan in och använder personuppgifter, även om de kan innehålla en ID-kod som låter webbplatsen särskilja dig bland alla samtidiga besökare på webbplatsen. Denna typ av unik ID-kod gör att en serversession kan använda funktioner som du har begärt, t.ex. använda intern sökning.

      Hur länge behåller vi dessa data?

      Nödvändiga cookies är vanligtvis sessions-cookies och behåller endast data under ditt besök på webbplatsen.

      Delar vi data med tredje parter?

      Vi anlitar tredje parts leverantörer av infrastrukturer för webbplatser för att hjälpa oss bygga och hantera vår webbplats. Cookiedata förvaras säkert på dessa leverantörers servrar. Våra tjänsteleverantörer har nogsamt valts ut och godkänts av oss, de är bundna av avtal och ska följa av våra instruktioner och kommer inte att behandla dina personliga data för några andra ändamål.

      Vilka nödvändig cookies använder vi?

      Funktionella cookies

      Vad är funktionella cookies och kan jag slippa dem?

      Dessa cookies möjliggör förbättrad funktionalitet och anpassning, till exempel videouppspelning och livechattar. De kan ställas in av oss eller av tjänster från en tredjeparts leverantör som vi har lagt till på vår webbplats, till exempel funktion för kundtjänst via livechatt. Dessa cookies liknar nödvändiga cookies eftersom dessa extra tjänster inte kan fungera utan dem. Vi använder dessa cookies eftersom vi anser att det ligger i både våra och dina berättigade intressen att webbplatsen fungerar korrekt.

      Dessa cookies ställs endast in på din enhet om du godkänner dem när du besöker vår webbplats för första gången, och du kan när som helst avvisa funktionella cookies genom att ändra dina Inställningar för cookies. Det kan dock påverka din upplevelse med att använda vår webbplats.

      Varför använder vi funktionella cookies?

      Vanligtvis använder vi dessa cookies för vissa funktioner ska fungera på webbplatsen, en cookie på vår funktion för kundtjänst via livechatt kommer till exempel ihåg återkommande användare så att de kan fortsätta med livechatten där de slutade senast.

      Vilka data samlar funktionella cookies in och använder?

      Funktionella cookies samlar in och sparar ett unikt ID associerat med sparade profildata. Typen av associerade profildata som sparas beror på vilken funktion som cookien stöder. I exemplet med livechatten ovan associeras till exempel ett unikt ID med chattregistren för tidigare kundtjänster.

      Hur länge behåller vi dessa data?

      Tiden som funktionella cookies behålls varierar mellan 24 timmar och 24 månader beroende på vilken funktion som cookien stöder. Om cookien till exempel stöder videouppspelning behöver cookiedata inte behållas när du är klar med surfsessionen. Men om cookien stöder funktionen för kundtjänst via livechatt behålls data längre tid för att komma ihåg dig vid eventuella återbesök.

      Delar vi data med tredje parter?

      (1) Leverantörer av infrastrukturer för webbplatser: Vi använder tredjepartsleverantörer av infrastrukturer för webbplatser för att hjälpa oss bygga och hantera vår webbplats. Cookiedata förvaras säkert på dessa leverantörers servrar.
      (2) Tjänsteleverantörer: Tredjepartsleverantörer tillhandahåller dessutom tjänster åt oss på vår webbplats för att komma åt data kopplade till ditt cookie-ID. Leverantören av vår livechatt för kundtjänst har till exempel åtkomst till registren för ditt cookie-ID för livechatten så att de kan se dina föregående frågor.

      Våra tjänsteleverantörer har nogsamt valts ut och godkänts av oss, de är bundna enligt kontrakt av våra instruktioner och kommer inte att behandla dina personliga data för några andra ändamål.

      Analytiska cookies

      Vad är analytiska cookies och kan jag slippa dem?

      Dessa cookies kallas även ”prestandacookies”, ”mätningscookies” eller ”statistiska cookies” och låter oss räkna besök och besökskällor så att vi kan mäta och förbättra webbplatsens prestanda. De hjälper oss att veta vilka sidor som är minst populära och se hur många besökare som rör sig på webbplatsen. De data Huawei tar emot från dessa cookies är aggregerade och anonymiserade, det är inte personuppgifter. De tredje parter som tillhandahåller dessa statistiska tjänster, Google Analytics och Adobe Analytics, bearbetar dock personuppgifter om dig för att kunna tillhandahåll oss aggregerade data om besökare på vår webbplats.

      Vi använder dessa cookies för att förstå hur besökare interagerar med vår webbplats, till exempel för att se om användare överger vissa sidor eller har problem. Dessa cookies ställs endast in på din enhet om du godkänner dem när du besöker vår webbplats för första gången, och du kan när som helst avvisa analytiska cookies genom att ändra dina Inställningar för cookies.

      Varför använder vi analytiska cookies?

      Vi använder analyscookies för att aktivera mätningar och analyser. Dessa cookies låter oss till exempel förstå:

      - vilka webbplatser personer besöker innan de kommer till vår webbplats, till exempel om besökare kom direkt till vår webbplats eller om de klickade på en länk från en sökmotor eller en post i sociala media
      - vilka som är de mest och minst populära sidorna på vår webbplats, hur lång tid besökare tillbringar på varje sida och varje del av sidan samt vilka länkar och knappar de klickar på
      - information om enheten som du använder för att komma åt vår webbplats, till exempel enhetens märke och modell, vilken webbläsare eller vilket operativsystem du använder
      - demografisk information om besökare på vår webbplats, till exempel statistik om vilken andel av besökarna på vår webbplats som är män eller kvinnor, deras åldersintervall och deras intressen, till exempel fotografering och teknik.

      Vilka data samlar analyscookies in och använder?

      Vanligtvis registrerar cookies själva bara en ID-kod. Denna ID-kod länkar dock till Googles och Adobes analyservrar, vilket låter Google och Adobe skapa en profil om hur du surfar på webbplatsen. Detaljerad information om webbläsare bearbetas också som ett resultat av att cookies läses in, inklusive tekniska detaljer om enheten som används för att komma åt webbplatsen samt dess plats.

      Huawei samlar inte in några personuppgifter via statistikcookies. Vi tar endast emot aggregerade data om besökare på vår webbplats i allmänhet. Google och Adobe bearbetar dock dina personuppgifter för att tillhandahålla oss dessa aggregerade statistiska data. Eftersom andra webbplatser även använder Google Analytics och Adobe Analytics, har Google och Adobe dessutom inte bara en profil över hur du använder vår webbplats, utan även hur du använder många andra webbplatser som också använder Google Analytics och Adobe Analytics. Google kan även länka din cookieinformation med din kontoinformation, om du är inloggad i ditt Google-konto medan du surfar, för att skapa en ännu mer detaljerad profil om dig. Läs mer om hur Google bearbetar dina personuppgifter i Googles sekretesspolicy. Läs mer om hur Adobe bearbetar dina personuppgifter i Adobes sekretesspolicy.

      Hur länge behåller vi dessa data?

      Tiden som analyscookies behålls varierar mellan 24 timmar och 24 månader beroende på vilket syfte cookien har. Vissa cookies förvarar till exempel bara information i 24 timmar för att komma ihåg dig som en unik besökare på deras webbplats den dagen. Andra behålls så länge som 24 månader. Vi kan till exempel publicera två versioner av samma webbplats för att se vilka som fungerar bäst och som är populärare. I detta fall kommer en cookie ihåg om du besökte version a eller b av webbplatsen och garanterar att du ser samma version på efterföljande besök så att vi får tydliga dataresultat för a/b-testningen.

      Delar vi några data med tredje parter?

      (1) Leverantörer av infrastrukturer för webbplatser: Vi använder tredjepartsleverantörer av infrastrukturer för webbplatser för att hjälpa oss bygga och hantera vår webbplats. Cookiedata förvaras säkert på dessa leverantörers servrar.
      (2) Leverantörer av analyscookies: Vi använder Google Analytics och Adobe Analytics. Google och Adobe ställer in statistikcookies och bearbetar dina personuppgifter. Huawei är gemensam personansvarig med Google för Google Analytics och gemensam personansvarig med Adobe för Adobe Analytics, eftersom vi väljer att implementera Google Analytics och Adobe Analytics på vår webbplats. Läs mer om hur Google bearbetar dina personuppgifter i Googles sekretesspolicy. Läs mer om hur Adobe bearbetar dina personuppgifter i Adobes sekretesspolicy. Google och Adobe är båda organisationer som är certifierade i enlighet med EU-US Privacy Shield.
      (3) Tjänsteleverantörer: Tredjepartsleverantörer tillhandahåller även tjänster åt oss har dessutom åtkomst till data länkade till ditt cookie-ID. Vi använder mediebyråer för att hantera våra cookies.

      Våra tjänsteleverantörer har nogsamt valts ut och godkänts av oss, de är bundna enligt kontrakt av våra instruktioner och kommer inte att behandla dina personliga data för några andra ändamål.

      Annonscookies

      Vad är annonscookies och kan jag slippa dem?

      Vi använder annonscookies för att samla in information om dina onlineaktiviteter och intressen och förse dig med annonser som motsvarar din profil och dina intressen. Dessa cookies ställs in via vår webbplats av våra annonspartner. De används till att skapa en profil över dina intressen och visa relevanta annonser på andra webbplatser. Vi använder även cookies för sociala media som länkar till ”Gilla”-knappar och ”Dela”-knappar på sociala media.

      Vi använder dessa cookies för att visa dig relevanta, inte irrelevanta, annonser, för att undvika att du visas samma annons flera gånger och för att du ska kunna ”Gilla” eller ”Dela” vårt innehåll på sociala media. Dessa cookies ställs endast in på din enhet om du godkänner dem när du besöker vår webbplats för första gången, och du kan när som helst avvisa annonscookies genom att ändra dina Inställningar för cookies.

      Varför använder vi annonscookies?

      Vi använder annonscookies för att skapa en bild över ditt surfbeteende så att vi kan visa eller inte visa våra annonser, beroende på vilken som är mest relevant för dig. Vi använder cookies för sociala media så att du kan ”Gilla” eller ”Dela” vårt innehåll och engagera med Huaweis märke på sociala media.

      Vilka data samlar annonscookies in och använder?

      Annonscookies sparar unika ID som associeras med en profil på vår annonspartners servrar. Dessa profiler registrerar ditt surfbeteende och åtgärder länkade till din surfinformation, t.ex. åtgärder som du kan vidtaga på webbplatsen (klickade länkar eller klickade knappar) liksom tekniska specifikationer om din enhet och plats (baserat på din IP-adress). Googles annonscookies kan även länka till Google ID, om du är inloggad på ditt konto när du besöker vår webbplats, för att bygga en mer detaljerad profil om dig.

      Eftersom många andra webbplatser använder cookies har annonspartner inte bara en profil om hur du använder vår webbplats, utan även om hur du använder andra webbplatser. Detta låter annonsörer skapa en väldigt detaljerad profil om dig, inklusive ålder, kön, intressen, språk, engagemangsnivåer, nätverk och webbläsare.

      Cookies för sociala media samlar in strängen med din IP-adress och webbläsare och skickar tillbaka den till webbplatsen för sociala media med den inbäddade cookien, vilket låter webbplatsen för sociala media identifiera att du har besökt vår webbplats. Detta gäller oavsett om du har ett konto på webbplatsen för detta sociala media.

      Hur länge behåller vi dessa data?

      Perioden som annonscookies behålls varierar vanligtvis från 30 dagar till 9 månader, beroende på den specifika annonskampanjens längd (t.ex. en specifik tävling som vi kör eller en längre kampanj för att annonsera en av våra enheter).

      Delar vi några data med tredje parter?

      (1) Leverantörer av infrastrukturer för webbplatser: Vi använder tredjepartsleverantörer av infrastrukturer för webbplatser för att hjälpa oss bygga och hantera vår webbplats. Cookiedata förvaras säkert på dessa leverantörers servrar.
      (2) Inställare av annonscookies:Vi använder annonscookies inställda av ett antal tredje parter, inklusive: Google, Facebook, Twitter, Adobe, LinkedIn, Amazon. Huawei är gemensam personuppgifstansvarig med ovan nämnda företag eftersom vi väljer att implementera deras cookies på vår webbplats, vilket låter dessa tredje parter samla in data om dig när du besöker vår webbplats. Läs mer om hur vi bearbetar dina personuppgifter i deras sekretesspolicyer. Google, Facebook, Twitter, Adobe, LinkedIn och Amazon är alla organiserar certifierade enligt EU-US Privacy Shield.
      (3) Tjänsteleverantörer: Tredjepartsleverantörer tillhandahåller även tjänster åt oss har dessutom åtkomst till data länkade till ditt cookie-ID. Vi använder mediebyråer, annonsbyråeroch annonsnätverk för att hantera våra cookies.

      Hur vi skyddar dina personuppgifter

      Vi implementerar lämpliga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda dina data från otillåten åtkomst, avslöjande, användning, modifiering eller förlust, inklusive genom att använda krypteringstekniker för att garantera datasekretess.

      Huawei uppfyller tillämpliga juridiska krav för att skydda personuppgifter inom EU som överförs utanför EES. För att dela personuppgifter inom vår företagsgrupp har vi EU:s standardavtal för detta ändamål för att garantera att en motsvarande nivå av dataskydd gäller för dina personuppgifter även där lagar om dataskydd inom EU inte gäller direkt. För att dela personuppgifter med tredje parts leverantörer och partner har vi upprättat avtalsbestämmelser av standardtyp för EU, förutom om tredje parten har egna certifikat inom EU-US Privacy Shield.

      Dina rättigheter och val

      För att utöva dina rättigheter till åtkomst, rättelse, borttagande, begränsning, invändning eller portabilitet avseende dina data, för att kontakta din DPO eller om du har några klagomål eller frågor om hur Huawei bearbetar dina personuppgifter, ska du skicka din fråga här.

      För åtkomst till dina rättigheter gentemot tredje parter som listas ovan i avsnittet ”Delar vi några data med tredje parter?” ska du kontakta dessa tredje parter direkt.

      Du har även rätt att klaga hos din lokala dataskyddsmyndighet (Datainspektionen) eller personuppgiftsombudet i Nordrhein-Westfalen, där vi har vårt europeiska huvudkontor.