Cookies

RÄTTSLIGT
Så här använder Huawei cookies och liknande tekniker

Huawei Technologies Sweden AB, Isafjordsgatan34, 164 40 Kista, tillsammans med Huawei Technologies Düsseldorf GmbH, Hansaallee 205, Düsseldorf (Huaweis regionala huvudkontor)(tillsammans ”Huawei”, ”vi”, ”oss” och ”vår”) använder cookies och liknande tekniker på denna webbplats, på sätt som förklaras nedan.

Vad är cookies och liknande teknik?

En cookie är en textfil som lagras av en webbserver på en dator eller mobilenhet. Innehållet i en cookie kan endast hämtas och läsas av servern som skapade cookien. Cookies är unika för webbläsaren eller mobilapplikationen du använder. Texten i en cookie består ofta av identifierare, webbplatsnamn samt några siffror och tecken.

På ett sätt som liknar cookies kan lokalt delade objekt (även kallade ”Flash cookies”) och lokalt HTML5-lagringsutrymme på enheten registrera information om dina aktiviteter och preferenser.

Förutom cookies använder vi även webb-beacon och pixeltaggar på denna webbplats. En webb-beacon är vanligtvis en elektronisk grafisk bild inbäddad i en webbplats eller ett e-postmeddelande för att identifiera dina cookies när du besöker webbplatsen eller e-postmeddelandet. Med hjälp av pixeltaggar kan vi skicka e-postmeddelanden på ett sätt som är läsbart för dig och ta reda på om du öppnat e-postmeddelandet. När du till exempel får ett e-postmeddelande från Huawei kan det innehålla en klickbar webbadress som länkar till en Huawei-webbsida. Om du klickar på länken spårar Huawei ditt besök så att vi lär oss mer om dina preferenser när det gäller produkter och tjänster samt för att förbättra vår kundtjänst. Du kan sluta prenumerera på våra e-postmeddelanden om du inte vill spåras via e-post.

Huawei använder följande typer av cookies på denna webbplats:

Nödvändiga cookies

Vad är nödvändiga cookies och kan jag slippa dem?

Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera och kan inte stängas av utan att påverka användningen av webbplatsen. Dessa cookies ställs vanligtvis endast in som svar på specifika åtgärder du gör på webbplatsen, sådana inställningar för dina cookie-preferenser eller använda vår livechatt för att prata med en kundagent. Vi använder dessa cookies eftersom vi tror att det är både i vårt och ditt berättigade intresse för att webbplatsen ska fungera korrekt. Du kan ställa in din webbläsare att blockera eller varna dig för dessa cookies, men vissa delar av webbplatsen fungerar inte utan dem. För att lära dig hur du ställer in din webbläsare för att blockera eller varna dig för dessa cookies, se här: Internet Explorer > Google Chrome > Mozilla Firefox > Safari > Opera.

Varför använder vi nödvändig cookies?

Vi använder vanligtvis dessa cookies för att utföra en specifik funktion på webbplatsen, till exempel genom att använda våra kundservices livechattverktyg eller behålla sökresultat där du använder en intern sökfunktion så att om du klickar på sökresultatlänkar så kan du återgå till de behållna sökresultaten.

Vilka data samlar nödvändig cookies in och använder?

Väsentliga cookies samlar och använder sällan någon personlig information, även om de kan innehålla en ID-kod som gör att webbplatsen kan skilja dig som en individuell besökare från alla andra besökare på webbplatsen samtidigt. Dessa typer av unik ID-kod används för att upprätthålla en serversession för att aktivera funktioner du har begärt. Till exempel, i livechattexemplet ovan, skulle det unika ID kopplas till de tidigare kundtjänstchattposterna.

Hur länge behåller vi dessa data?

Viktiga cookies är vanligtvis cookies som bara lagrar data från den tid du besökte webbplatsen, men om cookien stöder vår livechattfunktion lagras data under en längre tid för att komma ihåg dig för ditt nästa besök.

Delar vi data med tredje parter?

Vi använder tredjepartsleverantörer av webbplatsinfrastrukturer för att hjälpa oss bygga och hantera vår webbplats. Dessutom har tredjepartsleverantörer som tillhandahåller tjänster till oss på vår webbplats tillgång till de data som är länkade till ditt cookie-ID, till exempel har vår kundtjänst livechattleverantör tillgång till de livechatposter som är länkade till ditt cookie-ID så att de kan se din tidigare frågor Cookie-data lagras säkert på dessa leverantörers servrar. Våra tjänsteleverantörer är noggrant utvalda och beställts av oss, de är avtalsenligt bundna av våra instruktioner och kommer inte att behandla dina uppgifter för något annat syfte.

Vilka viktiga cookies använder vi?

Se vår fullständiga lista över cookies här.

Analytiska cookies

Vad är analytiska cookies och kan jag slippa dem?

Dessa cookies, även kända som "prestanda cookies", "mät cookies" eller "statistiska cookies", tillåter oss att räkna besök och besökskällor, så vi kan mäta och förbättra prestandan på vår webbplats. De hjälper oss att veta vilka sidor som är mest och minst populära och se hur besökare rör sig runt på webbplatsen. Uppgifterna som Huawei får från dessa cookies är aggregerade och anonyma, det är inte personuppgifter. Huawei Analytics och den tredje parten Google Analytics som tillhandahåller dessa statistiska tjänster bearbetar dock personuppgifter om dig för att kunna tillhandahålla oss aggregerade data om besökare på vår webbplats.

Vi använder dessa cookies för att förstå hur besökare interagerar med vår webbplats, till exempel för att se om användare överger vissa sidor eller har problem. Vi använder dessa cookies då det ligger i vårt intresse att kontinuerligt optimera sidan. Du kan när som helst avvisa analytiska cookies genom att ändra dina Inställningar för cookies.

Varför använder vi analytiska cookies?

Vi använder analyscookies för att aktivera mätningar och analyser. Dessa cookies låter oss till exempel förstå:

- vilka webbplatser personer besöker innan de kommer till vår webbplats, till exempel om besökare kom direkt till vår webbplats eller om de klickade på en länk från en sökmotor eller en post i sociala media
- vilka som är de mest och minst populära sidorna på vår webbplats, hur lång tid besökare tillbringar på varje sida och varje del av sidan samt vilka länkar och knappar de klickar på
- information om enheten som du använder för att komma åt vår webbplats, till exempel enhetens märke och modell, vilken webbläsare eller vilket operativsystem du använder
- demografisk information om besökare på vår webbplats, till exempel statistik om vilken andel av besökarna på vår webbplats som är män eller kvinnor, deras åldersintervall och deras intressen, till exempel fotografering och teknik.

Vilka data samlar analyscookies in och använder?

Vanligtvis registrerar cookies själva bara en ID-kod. Denna ID-kod länkar dock till Googles och Huawei analytiska servrar, vilket låter Google Analytics eller Huawei Analytics att skapa en profil om hur du surfar på webbplatsen. Webbläsarinformation behandlas också som ett resultat av att cookien läses, inklusive tekniska detaljer för enheten som används för att komma åt webbplatsen såväl som dess plats.

Huawei samlar inte in någon personlig information genom statistiska cookies. Vi får bara data om våra besökare i allmänhet. Google bearbetar dock dina personuppgifter för att tillhandahålla denna sammanlagda statistik till oss. Eftersom andra webbplatser också använder Google Analytics, har Google inte bara en profil för hur du använder vår webbplats, utan också hur du använder många andra webbplatser som också använder Google Analytics. Google kan också länka din cookieinformation till din kontoinformation, om du är inloggad på ditt Google-konto medan du surfar, för att skapa en ännu mer detaljerad profil om dig. För att lära dig mer om hur Google behandlar dina personuppgifter, se Googles sekretesspolicy.

Huawei Analytics är ett dataanalysverktyg som drivs av ett dotterbolag till Huawei Group, ASPIEGEL. För Huawei Analytics har ASPIEGEL rollen att behandla data. Huawei Analytics samlar in användares interaktionsdata, inklusive förstapartscookies och information om webbläsare och enhet, för att hjälpa till att mäta användarbeteende och tillhandahålla statistiska rapporter. När en användare besöker en webbplats skapas till exempel en 32-bitars slumpmässig sträng som lagras i webbläsarens cookies och rapporteras till Huawei Analytics som en identifierare för användaren.

Hur länge behåller vi dessa data?

Tiden som analyscookies behålls varierar mellan 24 timmar och 24 månader beroende på vilket syfte cookien har. Vissa cookies förvarar till exempel bara information i 24 timmar för att komma ihåg dig som en unik besökare på deras webbplats den dagen. Andra behålls så länge som 24 månader. Vi kan till exempel publicera två versioner av samma webbplats för att se vilka som fungerar bäst och som är populärare. I detta fall kommer en cookie ihåg om du besökte version a eller b av webbplatsen och garanterar att du ser samma version på efterföljande besök så att vi får tydliga dataresultat för a/b-testningen.

Delar vi några data med tredje parter?

(1) Leverantörer av infrastrukturer för webbplatser: Vi använder tredjepartsleverantörer av infrastrukturer för webbplatser för att hjälpa oss bygga och hantera vår webbplats. Cookiedata förvaras säkert på dessa leverantörers servrar.
(2) Analytiska cookie leverantörer: Vi använder Google Analytics. Google ställer in de statistiska cookies och behandlar dina personuppgifter. För att lära dig mer om hur Google behandlar dina personuppgifter, se Googles sekretesspolicy. Google är certifierat enligt EU och USA.
(3) Tjänsteleverantörer: Tredjepartsleverantörer tillhandahåller även tjänster åt oss har dessutom åtkomst till data länkade till ditt cookie-ID. Vi använder mediebyråer för att hantera våra cookies.
(4) Intragroup: Vårt globala huvudkontor (Huawei Device Co., Ltd. of No.5 Plant i Area B2 of Southern Factory (Projekt 1), No.2 Xincheng Avenue, Songshanhu högteknologiska industriländer, Dongguan, Folkrepubliken Kina ) mottar aggregerad data om våra webbplatsbesökare i allmänhet men mottar inga personuppgifter.

Våra tjänsteleverantörer har nogsamt valts ut och godkänts av oss, de är bundna enligt kontrakt av våra instruktioner och kommer inte att behandla dina personliga data för några andra ändamål.

Vilka analytiska cookies använder vi?

Se vår fullständiga lista över cookies här.

Annonscookies

Vad är annonscookies och kan jag slippa dem?

Vi använder annonscookies för att samla in information om dina onlineaktiviteter och intressen och förse dig med annonser som motsvarar din profil och dina intressen. Dessa cookies ställs in via vår webbplats av våra annonspartner. De används till att skapa en profil över dina intressen och visa relevanta annonser på andra webbplatser. Vi använder även cookies för sociala media som länkar till ”Gilla”-knappar och ”Dela”-knappar på sociala media.

Vi använder dessa cookies för att visa dig relevanta, inte irrelevanta, annonser, för att undvika att du visas samma annons flera gånger och för att du ska kunna ”Gilla” eller ”Dela” vårt innehåll på sociala media. Dessa cookies ställs endast in på din enhet om du godkänner dem när du besöker vår webbplats för första gången, och du kan när som helst avvisa annonscookies genom att ändra dina Inställningar för cookies .

Varför använder vi annonscookies?

Vi använder annonscookies för att skapa en bild över ditt surfbeteende så att vi kan visa eller inte visa våra annonser, beroende på vilken som är mest relevant för dig. Vi använder cookies för sociala media så att du kan ”Gilla” eller ”Dela” vårt innehåll och engagera med Huaweis märke på sociala media.

Vilka data samlar annonscookies in och använder?

Annonscookies sparar unika ID som associeras med en profil på vår annonspartners servrar. Dessa profiler registrerar ditt surfbeteende och åtgärder länkade till din surfinformation, t.ex. åtgärder som du kan vidtaga på webbplatsen (klickade länkar eller klickade knappar) liksom tekniska specifikationer om din enhet och plats (baserat på din IP-adress). Googles annonscookies kan även länka till Google ID, om du är inloggad på ditt konto när du besöker vår webbplats, för att bygga en mer detaljerad profil om dig.

Eftersom många andra webbplatser använder cookies har annonspartner inte bara en profil om hur du använder vår webbplats, utan även om hur du använder andra webbplatser. Detta låter annonsörer skapa en väldigt detaljerad profil om dig, inklusive ålder, kön, intressen, språk, engagemangsnivåer, nätverk och webbläsare.

Cookies för sociala media samlar in strängen med din IP-adress och webbläsare och skickar tillbaka den till webbplatsen för sociala media med den inbäddade cookien, vilket låter webbplatsen för sociala media identifiera att du har besökt vår webbplats. Detta gäller oavsett om du har ett konto på webbplatsen för detta sociala media.

Hur länge behåller vi dessa data?

Perioden som annonscookies behålls varierar vanligtvis från 30 dagar till 9 månader, beroende på den specifika annonskampanjens längd (t.ex. en specifik tävling som vi kör eller en längre kampanj för att annonsera en av våra enheter).

Delar vi några data med tredje parter?

(1) Leverantörer av infrastrukturer för webbplatser: Vi använder tredjepartsleverantörer av infrastrukturer för webbplatser för att hjälpa oss bygga och hantera vår webbplats. Cookiedata förvaras säkert på dessa leverantörers servrar.
(2) Annonsering av cookie-uppsättare: Vi använder annonserings cookies inställda av ett antal tredje parter, inklusive Google, Facebook, Twitter, LinkedIn, Amazon. Huawei är en gemensam datakontrollant med ovanstående företag eftersom vi väljer att implementera deras cookies på vår webbplats, vilket gör det möjligt för dessa tredje parter att samla in uppgifter om dig när du besöker vår webbplats. För att lära dig mer om hur de behandlar dina personuppgifter, se deras sekretesspolicy. Google, Facebook, Twitter, LinkedIn och Amazon är alla EU-Förenta staternas integritetsskyddscertifierade organisationer.
(3) Tjänsteleverantörer: Tredjepartsleverantörer tillhandahåller även tjänster åt oss har dessutom åtkomst till data länkade till ditt cookie-ID. Vi använder mediebyråer, annonsbyråeroch annonsnätverk för att hantera våra cookies.

Vilka annonserings cookies använder vi?

Se vår fullständiga lista över cookies här.

Hur vi skyddar dina personuppgifter

Vi implementerar lämpliga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda dina data från otillåten åtkomst, avslöjande, användning, modifiering eller förlust, inklusive genom att använda krypteringstekniker för att garantera datasekretess.

Huawei uppfyller tillämpliga juridiska krav för att skydda personuppgifter inom EU som överförs utanför EES. För att dela personuppgifter inom vår företagsgrupp har vi EU:s standardavtal för detta ändamål för att garantera att en motsvarande nivå av dataskydd gäller för dina personuppgifter även där lagar om dataskydd inom EU inte gäller direkt. För att dela personuppgifter med tredje parts leverantörer och partner har vi upprättat avtalsbestämmelser av standardtyp för EU, förutom om tredje parten har egna certifikat inom EU-US Privacy Shield.

Dina rättigheter och val

För att utöva dina rättigheter till åtkomst, rättelse, borttagande, begränsning, invändning eller portabilitet avseende dina data, för att kontakta din DPO eller om du har några klagomål eller frågor om hur Huawei bearbetar dina personuppgifter, ska du skicka din fråga här.

För åtkomst till dina rättigheter gentemot tredje parter som listas ovan i avsnittet ”Delar vi några data med tredje parter?” ska du kontakta dessa tredje parter direkt.

Du har även rätt att klaga hos din lokala dataskyddsmyndighet (Datainspektionen).

Är du nöjd med din upplevelse av HUAWEIS officiella hemsida?
Är du nöjd med din upplevelse av HUAWEIS officiella hemsida?
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
0: Helt missnöjd Vänligen, ge din värdering för hemsidan 10: Helt nöjd
Vänligen, skriv rätt verifieringskod
Skicka in
Cookie inställning